Ergoterapeutene

Ikke spor av et dobbeltspor i statsbudsjettet

Del
I helsebudsjettet for 2023 prioriteres det som brenner mest. Her og nå. – Selv om det er ekstra vanskelig i trange og krevende tider, må vi dreie mot mer bærekraftige helsetjenester, før det er for sent. Vi må bygge et dobbeltspor i helsetjenestene, sier forbundsleder Tove Holst Skyer.
Tove Holst Skyer, forbundsleder
Tove Holst Skyer, forbundsleder

Ergoterapeutene har etterlyst og etterlyser grep fra regjeringen for å sikre bærekraftige helse- og velferdstjenester.

Sporet for pleie og omsorg er fortsatt viktig, men sporet for helsefremming, forebygging, habilitering og rehabilitering må bygges ut og styrkes kraftig, for å lette trykket på pleie- og omsorgstjenestene.  Vi må bygge et dobbeltspor.

– Det er bekymringsfullt at forslaget til statsbudsjett ikke tar steg i denne retningen, sier en bekymret forbundsleder. Selv om det er enkelte positive trekk, er ikke dette et budsjett som prioriterer mestring og deltakelse. Ja, branner må slukkes, men brannforebygging må prioriteres høyere.

Etablering av tverrfaglig miljø for skolehelsetjenesten og satsing på psykisk helse

Ergoterapeutene mener at det er positivt at det settes av 15 millioner til etablering av et nasjonalt tverrfaglig kompetansemiljø for helsestasjons- og skolehelsetjenesten.

– Det er gledelig at regjeringen peker på at dette er en tverrfaglig tjeneste og at det er viktig at kompetansemiljøet reflekterer dette, sier Tove Holst Skyer. Vi har lenge argumentert for at laget rundt barn og unge må breies ut.

Det er også positivt at psykisk helse- og rus løftes ved at regjeringa foreslår å bevilge 300 millioner kroner til forsterka innsats på området.

– Dette er viktige tiltak både for å fremme deltakelse og forebygge utenforskap, sier forbundsleder Tove Holst Skyer.

Nøkkelord

Kontakter

Tove Holst SkyerForbundsleder

Tove Holst Skyer ble valgt til forbundsleder i oktober 2020. Hun har siden 2014 vært valgt som nestleder i forbundet, og har permisjon fra sin stilling i Skien kommune.

Tel:977 43 640ths@ergoterapeutene.org

Bilder

Tove Holst Skyer, forbundsleder
Tove Holst Skyer, forbundsleder
Last ned bilde
Tove Holst Skyer, forbundsleder
Tove Holst Skyer, forbundsleder
Last ned bilde

Lenker

Om Ergoterapeutene

Ergoterapeutene
Ergoterapeutene
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 05 99 00http://www.ergoterapeutene.org

Ergoterapeuter bidrar til deltakelse og inkludering med sin kompetanse om samspillet mellom person, aktivitet og omgivelser. Ergoterapeuter er autorisert helsepersonell med bachelorgrad.

Ergoterapeuter gjør hverdagslivet mulig – for enda flere, og finner løsninger når det blir et gap mellom helsa og hverdagens krav. Ergoterapeuter gir mennesker mulighet til å leve et aktivt liv og delta i samfunnet. På denne måten bidrar ergoterapeuter sterkt til bærekraftige helsetjenester.

Vi er en tydelig og fremtidsrettet fag­organisasjo­n og det naturlige valget for ergo­terapeutene i Norge. Vi ivaretar medlemmenes arbeidsvilkår og yrkesutøvelsens rammebetingelser, uavhengig av medlemmenes stillingstittel. Vi har over 4500 medlemmer i kommuner, offentlige og private sykehus og helseinstitusjoner, offentlig forvaltning og en rekke andre virksomheter.

Følg pressemeldinger fra Ergoterapeutene

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ergoterapeutene på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ergoterapeutene

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye