Inspirerende matpakker for hele uken

Skolen er nå for fullt i gang, og mange synes det kan være vanskelig å variere innholdet i matpakkene. For hvordan lage noe godt, sunt, samtidig som det er enkelt?
Løsningen er grovbrød, som kan varieres med forskjellig pålegg.
- Grovt brød i matpakken handler om at det er en viktig kilde til vitaminer, proteiner og fiber. I tillegg holder grovt brød holder deg mett lenge og gir konsentrasjon gjennom hele skoledagen, sier Torunn Nordbø, daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn.
Her er hennes forslag til fem fristende matpakker med variasjon:
Mandag: Grov blings med peanøttsmør og banan
Banan sammen med peanøttsmør er en herlig, saftig energibombe. Lag denne blingsen som en pangstart på uka.
Tirsdag: Egg og tomat
Egg er like sunt som det er godt og det passer perfekt med brød i matpakka. Bruk et hardkokt egg delt i skiver sammen med tomat. Denne vil garantert bli en suksess.
Onsdag: Druer på skiva
Veldig enkel blings med kremost og druer. Så er den i tillegg veldig fristende når du kombinerer druer med ulike farger i ulike mønster.
Torsdag: Dobbel blings med grov fiskekake og rødbetrelish
Unngå matsvinn og bruk gjerne middagsrester som utgangspunkt for en god matpakke. Lag en blings med fiskekaker og velsmakende rødbetrelish. Eller bruk noe annet du har i skapet coleslaw, majones eller pesto her.
Fredag: Dobbel kyllingsandwich
Dette er matpakken som egner som egner seg godt til fredager. Med godsaker som mango, avokado, rødløk og koriander blir matpakken alt annet enn kjedelig.
Trenger du mer inspirasjon til resten av måneden? Her er 20 inspirerende tips til matpakker fra Opplysningskontoret for brød og korn.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder





Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
Fransk bakst utfordrer de tradisjonelle syv21.11.2024 11:17:52 CET | Pressemelding
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Norsk hegemoni utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom