Statens vegvesen

Anleggsarbeid på E6 Kroppanbrua i Trondheim

Del
Nå starter et stort vedlikeholdsarbeid på Kroppanbrua på E6 over Nidelva i Trondheim. Det blir nedsatt fart og innsnevring av veibanen, og arbeidet pågår til midten av februar 2023.
Kroppan østre. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen
Kroppan østre. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen

I neste uke starter starter vedlikeholdsarbeidet på Kroppan østre på E6 i Trondheim.

Det blir nedsatt fart og reduksjon av antall kjørefelt på både Kroppan Østre og Kroppan Vestre mens arbeidet pågår.

Venstre kjørefelt i nordgående kjøreretning stenges, og venstre felt i sørgående kjøreretning stenges, og hastigheten settes ned til 70 km/t i de to gjenværende kjørefeltene på begge bruene.

Regn med kø

Trafikantene må regne med noe kø i hele anleggsperioden, og særlig i rushtiden.

Under anleggsperioden skal vi bytte ut kantdrager og rekkverk på vestsiden av Kroppan Østre. Vi har allerede utført arbeider i sørenden av brua, hvor vi i sommer har installert en mekanisk fuge.

I 2021 byttet vi kantdrager og rekkverk på østsiden av Kroppan Østre. Nå som arbeidet starter på vestsiden av Kroppan Østre, må vi også stenge østsiden av Kroppan Vestre, av hensyn til sikkerhet for både trafikanter og arbeidere, samt gi rom for utstyr og rom for personell.

Statens vegvesen ber sjåførene om å ta hensyn til sine medtrafikanter og anleggsarbeiderne på brua.

Har forståelse for frustrasjon

– Vi skjønner at dette er ugunstig for bilistene, men vi renoverer brua for å øke sikkerheten for trafikantene. Det som skal gjøres er å bygge opp en ny kantdrager med tilhørende kjøresterkt nytt rekkverk på østre side av brua. Det er også etablert ny fuge på sør side av brua, sier prosjektleder Trine Våbenø i Statens vegvesen.

Kroppanbrua østre ble bygd i 1975.

 – Ved å renovere eldre bruer, kan vi forlenge levetida med rundt 30 år. Lar vi brua forfalle, må vi bygge nytt. Det er naturligvis mye dyrere, og dårlig samfunnsøkonomi. Vi håper de som kjører E6 gjennom Trondheim er tålmodige, sier Trine Våbenø.

Det er Consolvo AS som skal utføre arbeidet på Kroppanbrua på oppdrag for Statens vegvesen. Kontakten er på 14,1 millioner kroner.

Fakta om brua

Kroppan Østre er bygd i 1975, som spennarmert kassebru med 11 spenn. Total lengde er 402,5 meter, total bredde er 13,3 meter. Kroppan Vestre ligger parallelt med Kroppan Østre, og begge bruene har tre kjørefelt.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Kroppan østre. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen
Kroppan østre. Foto: Knut Opeide, Statens vegvesen
Last ned bilde

Om Statens vegvesen

Statens vegvesen
Statens vegvesen
Postboks 1010 Nordre Ål
2605 Lillehammer

22 07 30 00http://www.vegvesen.no

Statens vegvesen arbeider for å skape et smart og sammenhengende transportsystem på vei for hele Norge. Det skal være enkelt å reise og transportere varer – på sikre veier tilpasset framtidens behov.

Følg pressemeldinger fra Statens vegvesen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Statens vegvesen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Statens vegvesen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom