Pizzatoppingene vi elsker og hater
Hawaiipizzaen har gode levevilkår
En fersk undersøkelse utført av analyseselskapet YouGov avdekker sannheten om nordmenns lidenskapelige forhold til pizzafyll. Undersøkelsen ble utført sommeren 2022 blant 1014 personer i Norge, og én av fem respondenter svarte at de ikke liker ananas på pizza. Men det viser seg at avsmaken er enda større for ansjos, som hele 42,61% rangerte som sin minst foretrukne topping. Hawaiipizzaen med sitt karakteristiske skinke- og ananasfyll har med andre ord fortsatt gode levevilkår her til lands. Det ser dermed lyst ut for Hawaiipizzaens internasjonale dag den 20. august.
Hawaiipizzaens dag – 20. August Den 20. aug feires «Hawaiian Pizza Day». Selv om ananas på pizza har skapt heftig debatt i mange år, ser det i følge studien ut til at den eksotiske frukten holder seg aktuell. I Norge foretrekker 20% å droppe ananas på pizzaen. Er du derimot blant de 80% som liker ananas på pizzaen, kan du feire den klassiske ananas- og skinkekombinasjonen på Hawaiipizzaens dag. |
Ja, vi elsker pepperoni og kjøttsaus
Norge er Nordens pizzanasjon – for ja, hele 1 av 4 nordmenn spiser pizza én til to ganger ukentlig. Til sammenligning spiser bare 1 av 10 svensker og finner pizza like ofte. Danskene spiser minst pizza. To kjøttbaserte toppinger samler norske pizzaelskere; pepperoni og kjøttsaus. Danskene er svake for parmaskinke - og potet! Våre svenske naboer har en forkjærlighet for kebabpizza og sopp, og i Finland er kokt skinke og pepperoni nasjonale favoritter. Felles for alle respondentene i undersøkelsen er at de elsker fersk mozzarella. Undersøkelsen viser også at nordmenn har en forkjærlighet for kjøttboller og nachochips på pizzaen sammenlignet med sine nordiske naboer. Men én ting er vi enige om i Norden – pepperoni troner på toppen av favorittoppinger. Vil du lage en klassisk pepperonipizza hjemme, så finner du oppskrift og fremgangsmåte her: Ooni oppskrifter.
Særsvensk fenomen: pizza med banan og karri
Den særsvenske pizzatoppingen banan og karri fenger ikke i Danmark og Finland. Her til lands er vi litt mer tilbøyelige til å teste ut denne eksotiske kombinasjonen, som muligens er så langt unna tradisjonell, napolitansk pizza man kan komme. Men det er dette som er gøy – pizza kan varieres i det uendelige!
Forbrukerpreferanser betyr mye for oss
-For oss i Ooni er det viktig å forstå hvordan folk flest liker pizzaen sin – og dette inkluderer også pizzatoppinger, forklarer Arthur Bovino, Ooni Head of Pizza Content, og legger til: -Vi ønsker å utvide vår kulnariske horisont og gi Ooni-brukere (og alle pizza-entusiaster!) inspirerende oppskrifter på skikkelig god pizza - gjerne med et lokalt glimt i øyet.
-Denne undersøkelsen har gitt oss et verdifullt innblikk i hva man liker i Norge og Norden når det gjelder pizza. Resultatene vil være til stor hjelp når pizzakokkene på testkjøkkenet vårt skal utvikle nye oppskrifter, sier han.
Pizza 24 timer i døgnet
-Pizza er allerede en ikonisk matrett, og vanens kraft er stor. Nå som egen pizzaovn er det nye «må-ha-hjemme», har kreativiteten fått en ny oppsving. De klassiske toppingene utfordres (riktignok uten ansjos!). Vi lever, ånder og sover pizza til alle døgnets tider. Vi eksperimenterer hele tiden med fyll, deig og saus. Vårt fokus er å inspirere pizzaelskere til å nyte fantastisk pizza til alle døgnets – og årets – måltider. Enten det er frokost, lunsj, middag eller dessert. Eller som vi sier i Ooni; «Making Pizza around the clock». Et motto som er en del av vårt DNA, avslutter Arthur Bovino.
Ooni Koda 16 pizzaovn
Ooni pizzaovn Koda 16 er gassdrevet, og gir deg muligheten til å utforske alle tenkelige (og utenkelige) toppinger. Hvorfor ikke bli familiens pizzabaker eller pizzaiolo som det heter på italiensk?
Ooni Koda 16 pizzaovn har en utsalgspris fra kr. 5990,-
Nøkkelord
Kontakter
Lena PeterssonFlerveis Kommunikasjon
Tel:92281518Tel:92281518lena@flerveis.noBilder
Om Ooni
Ooni er kjent for sine bærbare pizzaovner. Ovner som skal gi alle muligheten til å lage den best mulig pizzaen hjemme.
Ooni pizzaovner er historien om en ung finne, Kristian Tapaninaho, som har laget verdens første bærbare, vedfyrte pizzaovn.
Alt startet med grunnleggeren, finske Kristian Tapaninaho sine frustrasjoner over at hans pizzaer ikke ble like gode som de han fikk ute på pizzeriane. Som ingeniør og produktdesigner bestemte han seg derfor for å lage en egen ovn. Etter flere prøve-feile-forsøk hjemme i bakgården var den første prototypen klar, og verdens første bærbare og vedfyrte pizzaovn var født. Siden har det blitt utviklet pizzaovner som varmes opp med både gass, pellets og kull.
Sammen med sin kone, Darina Garland, grunnla Kristian Ooni i 2012, og sammen har de revolusjonert utendørskjøkkenet med verdens første mobile pizzaovn. Samtlige ovner oppnår en temperatur på 500 grader, og er klare til bruk på mindre enn 25 minutter. Temperaturen er det dobbelte av temperaturen til en vanlig ovn. Dette er den perfekte temperaturen for å lage den berømte napolitanske pizzaen, og pizzaene stekes i Oonis ovner på et minutt.
Ovnene fra Ooni er blitt en global suksess, og de har flere modeller i tillegg til en mengde ”må-ha-hjemme” utstyr for pizzakokker.
Siden oppstarten har selskapet vokst fra en familiedrevet virksomhet til et prisvinnende selskap med hovedkontor i Skottland som følges av pizzaelskere over hele verden.
Ooni sine verdier er basert på lidenskap, innovasjon, vennlighet, grundighet og ambisjon med et mantra om at alle fortjener god pizza.
Ooni er den offisielle partneren til "1% for the planet" og forvalter aktivt 1% av den årlige globale omsetningen til støtte for sosiale og miljømessige årsaker. Så langt har Ooni plantet 2 097 025 trær på Madagaskar gjennom samarbeidet med Eden Reforestation Projects.
For å få den fulle opplevelsen av Ooni sine produkter, besøk gjerne www.ooni.com
Følg pressemeldinger fra Ooni
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ooni på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Ooni
Syv utvalgte julegaver til pizzaelskeren!29.11.2022 08:00:00 CET | Pressemelding
Hva med å legge litt pizzalykke under juletreet i år? Stadig flere drømmer om en egen pizzaovn hjemme eller på hytta. Så kanskje er dette årets beste gave til din kjære, familien, svigerfar eller til deg selv?
Gaven som gir farsdagfølelse hele året!1.11.2022 09:00:00 CET | Pressemelding
Søndag 13. november er det farsdag. Men hvorfor nøye seg med én dags feiring når man kan feire hele året? Og samtidig gjøre noe av det mange familier liker best – nemlig å spise pizza. I følge en undersøkelse gjennomført av YouGov troner nordmenn på pizza toppen [1] i Norden, og aller helst skal den være hjemmelagd.
Syv utvalgte julegaver til pizzaelskeren!3.10.2022 08:00:00 CEST | Pressemelding
Under tre måneder til jul. Hva med å legge pizza lykke under juletreet i år? Som for eksempel en pizzaovn fra Ooni som steker med italiensk presisjon? Ovnene lar seg heller ikke stoppe av kong vinter. Når kuldegradene kryper nedover leverer de lett 500 grader. Temperaturen som må til for å lage en ekte napolitansk pizza.
Ja, vi elsker pizza! Så hva med pizzaskole på hytta i høstferien?28.9.2022 09:00:00 CEST | Pressemelding
Norge er Nordens pizza nasjon nummer en. En av fire nordmenn spiser pizza én til to ganger i uka viser en undersøkelse gjennomført av YouGov[1]. Til sammenligning spiser bare en av ti svensker pizza like ofte. Og mest pizza av alle spiser trønderne viser undersøkelsen. Hele 34% spiser pizza en eller flere ganger i uka i Trøndelag. Tett fulgt av sørlendingene med 28%, og vestlendingene med 27%.
1 av 2 lager pizza sammen med barna. Hva med pizzaskole i høstferien?26.9.2022 08:00:00 CEST | Pressemelding
Hurra, høstferien starter om en uke! Men hva skal vi finne på? spør mange foreldre seg. Er du på jakt etter en hyggelig aktivitet for hele familien kan du lage pizzaskole hjemme. Alle barn elsker pizza, og hva er vel morsommere enn å lage sin egen spesialpizza!