Pizzatoppingene vi elsker og hater

Del
Pizzafyll engasjerer! En rykende fersk studie fra pizzaovnsprodusent Ooni avslører at ansjos er den nye ananasen. Debatten om ananas er innafor eller ikke har lenge dominert pizzapraten rundt middagsbordet, men nå må den eksotiske frukten se seg slått av ansjos, som dobbelt så mange rynker på nesen av.
Klassiker: Hawaiipizzaen har fortsatt gode levevilkår i Norge.
Klassiker: Hawaiipizzaen har fortsatt gode levevilkår i Norge.

Hawaiipizzaen har gode levevilkår

En fersk undersøkelse utført av analyseselskapet YouGov avdekker sannheten om nordmenns lidenskapelige forhold til pizzafyll. Undersøkelsen ble utført sommeren 2022 blant 1014 personer i Norge, og én av fem respondenter svarte at de ikke liker ananas på pizza. Men det viser seg at avsmaken er enda større for ansjos, som hele 42,61% rangerte som sin minst foretrukne topping. Hawaiipizzaen med sitt karakteristiske skinke- og ananasfyll har med andre ord fortsatt gode levevilkår her til lands. Det ser dermed lyst ut for Hawaiipizzaens internasjonale dag den 20. august.

Hawaiipizzaens dag – 20. August

Den 20. aug feires «Hawaiian Pizza Day». Selv om ananas på pizza har skapt heftig debatt i mange år, ser det i følge studien ut til at den eksotiske frukten holder seg aktuell. I Norge foretrekker 20% å droppe ananas på pizzaen. Er du derimot blant de 80% som liker ananas på pizzaen, kan du feire den klassiske ananas- og skinkekombinasjonen på Hawaiipizzaens dag.

Ja, vi elsker pepperoni og kjøttsaus

Norge er Nordens pizzanasjon – for ja, hele 1 av 4 nordmenn spiser pizza én til to ganger ukentlig. Til sammenligning spiser bare 1 av 10 svensker og finner pizza like ofte. Danskene spiser minst pizza. To kjøttbaserte toppinger samler norske pizzaelskere; pepperoni og kjøttsaus. Danskene er svake for parmaskinke - og potet! Våre svenske naboer har en forkjærlighet for kebabpizza og sopp, og i Finland er kokt skinke og pepperoni nasjonale favoritter. Felles for alle respondentene i undersøkelsen er at de elsker fersk mozzarella. Undersøkelsen viser også at nordmenn har en forkjærlighet for kjøttboller og nachochips på pizzaen sammenlignet med sine nordiske naboer. Men én ting er vi enige om i Norden – pepperoni troner på toppen av favorittoppinger. Vil du lage en klassisk pepperonipizza hjemme, så finner du oppskrift og fremgangsmåte her: Ooni oppskrifter.


Særsvensk fenomen: pizza med banan og karri

Den særsvenske pizzatoppingen banan og karri fenger ikke i Danmark og Finland. Her til lands er vi litt mer tilbøyelige til å teste ut denne eksotiske kombinasjonen, som muligens er så langt unna tradisjonell, napolitansk pizza man kan komme. Men det er dette som er gøy – pizza kan varieres i det uendelige!


Forbrukerpreferanser betyr mye for oss

-For oss i Ooni er det viktig å forstå hvordan folk flest liker pizzaen sin – og dette inkluderer også pizzatoppinger, forklarer Arthur Bovino, Ooni Head of Pizza Content, og legger til: -Vi ønsker å utvide vår kulnariske horisont og gi Ooni-brukere (og alle pizza-entusiaster!) inspirerende oppskrifter på skikkelig god pizza - gjerne med et lokalt glimt i øyet.
-Denne undersøkelsen har gitt oss et verdifullt innblikk i hva man liker i Norge og Norden når det gjelder pizza. Resultatene vil være til stor hjelp når pizzakokkene på testkjøkkenet vårt skal utvikle nye oppskrifter, sier han.

Pizza 24 timer i døgnet

-Pizza er allerede en ikonisk matrett, og vanens kraft er stor. Nå som egen pizzaovn er det nye «må-ha-hjemme», har kreativiteten fått en ny oppsving. De klassiske toppingene utfordres (riktignok uten ansjos!). Vi lever, ånder og sover pizza til alle døgnets tider. Vi eksperimenterer hele tiden med fyll, deig og saus. Vårt fokus er å inspirere pizzaelskere til å nyte fantastisk pizza til alle døgnets – og årets – måltider. Enten det er frokost, lunsj, middag eller dessert. Eller som vi sier i Ooni; «Making Pizza around the clock». Et motto som er en del av vårt DNA, avslutter Arthur Bovino.


Ooni Koda 16 pizzaovn

Ooni pizzaovn Koda 16 er gassdrevet, og gir deg muligheten til å utforske alle tenkelige (og utenkelige) toppinger. Hvorfor ikke bli familiens pizzabaker eller pizzaiolo som det heter på italiensk?

Ooni Koda 16 pizzaovn har en utsalgspris fra kr. 5990,-

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Klassiker: Hawaiipizzaen har fortsatt gode levevilkår i Norge.
Klassiker: Hawaiipizzaen har fortsatt gode levevilkår i Norge.
Last ned bilde
Pizzaovn hjemme: En Ooni pizzaovn tar liten  plass, og lar deg tilberede ekte, italiensk pizza hjemme.
Pizzaovn hjemme: En Ooni pizzaovn tar liten plass, og lar deg tilberede ekte, italiensk pizza hjemme.
Last ned bilde
Pizzafyll engasjerer: Nordmenn sverger til pepperoni og kjøttsaus.
Pizzafyll engasjerer: Nordmenn sverger til pepperoni og kjøttsaus.
Last ned bilde
Sosialt: Med egen pizzaovn samler du venner og familie - akkurat som i Italia.
Sosialt: Med egen pizzaovn samler du venner og familie - akkurat som i Italia.
Last ned bilde
Vær kreativ: Tryll frem nye favoritter, som denne med syltet ananas og chorizo.
Vær kreativ: Tryll frem nye favoritter, som denne med syltet ananas og chorizo.
Last ned bilde
Hawaiipizzaens dag: Den 20. august feires den internasjonale «Hawaiian Pizza Day».
Hawaiipizzaens dag: Den 20. august feires den internasjonale «Hawaiian Pizza Day».
Last ned bilde

Om Ooni

OoniOoni er kjent for sine bærbare pizzaovner. Ovner som skal gi alle muligheten til å lage den best mulig pizzaen hjemme.

Ooni pizzaovner er historien om en ung finne, Kristian Tapaninaho, som har laget verdens første bærbare, vedfyrte pizzaovn.

Alt startet med grunnleggeren, finske Kristian Tapaninaho sine frustrasjoner over at hans pizzaer ikke ble like gode som de han fikk ute på pizzeriane. Som ingeniør og produktdesigner bestemte han seg derfor for å lage en egen ovn. Etter flere prøve-feile-forsøk hjemme i bakgården var den første prototypen klar, og verdens første bærbare og vedfyrte pizzaovn var født. Siden har det blitt utviklet pizzaovner som varmes opp med både gass, pellets og kull. 

Sammen med sin kone, Darina Garland, grunnla Kristian Ooni i 2012, og sammen har de revolusjonert utendørskjøkkenet med verdens første mobile pizzaovn. Samtlige ovner oppnår en temperatur på 500 grader, og er klare til bruk på mindre enn 25 minutter. Temperaturen er det dobbelte av temperaturen til en vanlig ovn. Dette er den perfekte temperaturen for å lage den berømte napolitanske pizzaen, og pizzaene stekes i Oonis ovner på et minutt. 

Ovnene fra Ooni er blitt en global suksess, og de har flere modeller i tillegg til en mengde ”må-ha-hjemme” utstyr for pizzakokker.

Siden oppstarten har selskapet vokst fra en familiedrevet virksomhet til et prisvinnende selskap med hovedkontor i Skottland som følges av pizzaelskere over hele verden.

Ooni sine verdier er basert på lidenskap, innovasjon, vennlighet, grundighet og ambisjon med et mantra om at alle fortjener god pizza.

Ooni er den offisielle partneren til "1% for the planet" og forvalter aktivt 1% av den årlige globale omsetningen til støtte for sosiale og miljømessige årsaker. Så langt har Ooni plantet 2 097 025 trær på Madagaskar gjennom samarbeidet med Eden Reforestation Projects.


For å få den fulle opplevelsen av Ooni sine produkter, besøk gjerne www.ooni.com

Følg pressemeldinger fra Ooni

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ooni på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ooni

Ja, vi elsker pizza! Så hva med pizzaskole på hytta i høstferien?28.9.2022 09:00:00 CEST | Pressemelding

Norge er Nordens pizza nasjon nummer en. En av fire nordmenn spiser pizza én til to ganger i uka viser en undersøkelse gjennomført av YouGov[1]. Til sammenligning spiser bare en av ti svensker pizza like ofte. Og mest pizza av alle spiser trønderne viser undersøkelsen. Hele 34% spiser pizza en eller flere ganger i uka i Trøndelag. Tett fulgt av sørlendingene med 28%, og vestlendingene med 27%.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye