NablaFlow lanserer AeroCloud - vindsimuleringsverktøyet som hjalp IronMan-atleten, Kristian Blummenfelt, med å sette Sub7-rekorden

- Sykkeletappen ble kjørt etter en gruppe på seks svært talentfulle fartsholdere, forskjellige i form og størrelse. I forberedelsene til rekordforsøket var alle rytterne og syklene deres blitt fullstendig digitalisert. Teamet brukte simuleringsverktøyet AeroCloud til å utforske hundrevis av konfiguasjoner, noe som ga svært verdifulle svar for vår fartsholderstrategi, sier Olav Aleksander Bu, leder av Team Blummenfelt.
Spinn-off selskap fra UiS
NablaFlow er et forskningsbasert selskap, utviklet som en spinn-off fra Universitetet i Stavanger, med bistand fra Validé TTO (technology transfer office). Selskapets kunder har til nå vært landslag og profesjonelle team innen fartidretter for utfor, sykkelsporten, formel 1 og nå triatlon. Selskapet ser vekst innen idrett, men også innen andre bransjer som byutvikling og produktdesign.
Aero-simulering for alle
AeroCloud er et in-cloud-verktøy utviklet av NablaFlow som bistår produktdesignere og ingeniører med å optimalisere aerodynamikken til produktene deres. Verktøyet er revolusjonerende og kan brukes av alle; fra studenter og idrettsutøvere til forskere og ingeniører.
AeroCloud er mer enn bare et skybasert simuleringssystem. Plattformen tilbyr fleksible algoritmer for meshing, simulering og visualisering – alt tilgjengelig fra nettet.
Brukerne kan enkelt laste opp modellene sine og sende inn simuleringer ved å følge noen få enkle trinn.
Med AeroClouds funksjoner kan verktøyet enkelt simulere CAD-filer og gi brukere resultater innen timer, inkludert en komplett og omfattende rapport.
-Vi har utviklet et komplett sett med computational fluid dynamics (CFD)-funksjoner i skyen som lar brukerne virtuelt designe og teste produkter med maksimal hastighet og innovasjon, sier Luca Oggiano, administrerende direktør og medgründer NablaFlow.
Test løsningen selv
Alle kan teste plattformen frem til 30. september 2022. NablaFlow gir bort to standardsimuleringer per bruker, slik at fagfolk bedre kan forstå hvordan AeroCloud fungerer.
Om NablaFlow
NablaFlow er startup som ble grunnlagt i 2018 av forskerteamet Siri Kalvig, Knut Erik Giljarhus, UiS og Luca Oggiano, NTNU og UiS. Målet er å skape en verden av avanserte flytsimuleringer til samfunnsnyttig bruk; blant annet byers evne til å tilpasse seg klimaendringer.
NablaFlow leverer toppmoderne simuleringsverktøy og tjenester for vindstudier og aerodynamikk. Med base i Stavanger, Norge, er målet å gjøre simuleringer tilgjengelige for ikke-eksperter innen flere felt.
I oppstartsfasen er selskapet blitt finansiert og støttet av Norges Forskningsråd, Innovasjon Norge, Validé AS og Validé Invest II. Selskapet har kunder og investorer.
Mer om selskapet, NablaFlow: https://nablaflow.io/about-us
Mer om produktet, AeroCloud: https://nablaflow.io/aerocloud
For intervjuer og mer informasjon, vennligst kontakt Luca Oggiano på lo@nablaflow.no
LES MER: Hele historien om rekordforsøket,
skrevet av Fredrik Fang Liland, Leder for CFD hos NablaFlow
Om Validé
Validé AS er et non-profit innovasjonsselskap som blant annet er teknologioverføringskontor (TTO) for seks forskningsinstitusjoner i Rogaland. Vårt samfunnsoppdrag er å forvalte og foredle innovative forskningsresultat som kommer til nytte i etablert eller nytt næringsliv.
Hva gjør Validé?: valide.no
Nøkkelord
Kontakter
Hilde GarlidKommunikasjonslederValidé
Tel:+47 905 31 816hilde@valide.noBilder




Lenker
Om Teknologioverføring Norge
Forskningsbasert innovasjon utviklet ved: NTNU TTO (Trondheim), Inven2 (Oslo), VIS Innovasjon (Bergen), Validé (Stavanger), Kjeller Innovasjon (Kjeller), Innoventus Sør (Kr.sand) og Norinnova (Tromsø)
Validé TTO sitt samfunnsoppdrag er å være en brobygger mellom næringslivet og det vitenskapelige arbeidet i forskningsinstitusjonene i Rogaland. Vi ønsker at forskere og industripartnere skal finne hverandre og utvikle nye løsninger sammen til beste for samfunnet. Vårt engasjement handler om innovasjon, og vi bruker vår kompetanse, nettverk og kapital for at nye løsninger på globale utfordringer skal finne veien til næringsliv og marked.
Validé er et non-profit selskap, og har mer enn 25 års erfaring med oppdraget som teknologioverfører. Vi har et godt kvalifisert team av forretningsutviklere og IP-ledere, med særlig kompetanse innen energi, helse og digitalisering. Validé er teknologioverføringskontor (TTO) for seks forskningsmiljø og partner med to andre. Disse er: Universitetet i Stavanger (UiS), Universitetssykehuset i Stavanger (SUS), NIBIO, NMBU, Nofima og HVL. Vi er prosjektpartner med VID og Norce.
Følg pressemeldinger fra Teknologioverføring Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Teknologioverføring Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Teknologioverføring Norge
11 helseprosjekter med i Aleaps Bootcamp1.11.2023 14:28:38 CET | Pressemelding
Aleap er en helseinkubator i Forskningsparken med en hovedvekt av oppstartsselskaper innen medtek. For å bidra til at flere forskningsprosjekter og oppstartsselskaper lykkes med sitt kommersialiseringsløp, har Aleap utviklet en «Aleap Bootcamp». Inven2 og Veksthuset for verdiskaping ved Universitetet i Oslo er med som partnere i prosjektet.
Banebrytende chip-teknologi fra Vestlandet tar verden med storm!19.9.2023 13:58:40 CEST | Aktuelt
Vi har hatt over 70 søkere til årets "Vestlandets Beste Idé", med 5 utrolig spennende finalister og nå vinneren Lace Lithography! Vestlandet er kjent for sin naturskjønnhet, men nå er det på tide å vise frem vår innovative kraft. Vi trenger høyteknologi og kommersialisering av forskning for å bygge fremtidens bærekraftige kompetansearbeidsplasser med internasjonale ambisjoner. Vi i VIS, sammen med Agenda Vestlandet og Sparebanken Vest, er stolt av å kunngjøre at årets vinner har tatt verdensledende forskning fra Universitetet i Bergen ut i verden. Dette nyopprettede selskapet, grunnlagt i 2023, utvikler en revolusjonerende teknologi som vil dramatisk forbedre chiplitografien. Selskapets banebrytende chipproduksjon representerer en fundamental endring i tilnærmingen til utskrift på silisiumskiver. Dette betyr et kvantesprang innen halvlederteknologi, hvor de flytter grensene for halvleder-, silisiumfotonikk- og kvanteenhetsteknologi i verden. Med den nyvunne premien vil selskapet kunne
Presseinvitasjon – Demo Day Vestland 202312.9.2023 10:58:03 CEST | Presseinvitasjon
Det er over ti år siden Innovasjon Norge delte ut færre etablerertilskudd enn i 2022, og det er tydelig at Vestlandets oppstartssamfunn trenger nye og kreative måter å akselerere veksten på.
Venn inviterer til Vennskapsdag i St. Hanshaugen Park i Oslo, lørdag 26 august, fra 12-17.22.8.2023 11:54:49 CEST | Pressemelding
Vi vil i samarbeid med lokale aktivitetstilbydere arrangere en dag som setter vennskap i fokus med positivt fortegn i Oslo Kommune, med aktiviteter & spill, grilling og konsert. Åpent for alle og helt gratis.
Inven2 satser i FoodCapture17.1.2023 13:51:37 CET | Pressemelding
Oppstartsbedriften FoodCapture AS som Inven2 etablerte i 2021 har fått på plass et kompetent team, styre og rådgivningsstyre. Selskapets digitale løsning for å registrere hva pasienter får i seg av næring får positive tilbakemeldinger, og planene for ekspansjon er lagt. Inven2 satser videre i selskapet og ser nå etter kompetente investorer til å bidra inn.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom