Frelsesarmeen

I helgen: Nasjonal fotballfest i Sandvika med stor samfunnsøkonomisk gevinst

Del
Denne helgen arrangerer Frelsesarmeens rusomsorg og Bærum Sportsklubb NM i gatefotball på Kadettangen i Sandvika. NM er først og fremst en idrettsfest for de mange spillere og ledere, men det er også et arrangement med store, positive konsekvenser for storsamfunnet.

Gatefotball er et lavterskeltilbud for hjemløse, rusavhengige, tidligere innsatte og andre sårbare grupper.

Frelsesarmeen er en pioner på gatefotball og andre ettervernstjenester i Norge, står bak NM i Gatefotball og er ansvarlig for landslaget som hvert år deltar i Homeless World Cup. 

– Det årlige norgesmesterskapet og muligheten for å bli tatt ut på landslaget er en motivasjon gjennom hele året for å klare å holde seg rusfri, forteller Frode Woldsund, regionleder i Frelsesarmeens rusomsorg.

– Gatefotballen har vært redningen min, veien ut av et destruktivt liv, sier Cathrine som nå jobber som miljøarbeider hos Frelsesarmeen.

Mer enn bare fotball

Gatefotballen er en del av Frelsesarmeens satsing på ettervern gjennom fellesskap og aktivitet på samme måte som sykling, seiling, musikk og en rekke andre aktiviteter og tilbud under paraplyen «mer enn bare». Hvis et tilbud som dette gjør at en rusavhengig ikke får tilbakefall, betyr det ikke bare alt for den enkelte, det har også enorme positive samfunnsøkonomiske konsekvenser.

Noen av deltakerne blir fulgt hele veien fra de er i aktiv rus til de lever rusfrie liv i full jobb med egen bolig, familie og venner. Andre får liv med mindre rus i våre tiltak og aktiviteter, eller omsorg akkurat der de er i sine liv.

– Dette handler om å gi mennesker som trenger det et nettverk og å hjelpe dem å finne veien tilbake til et rusfritt liv. Vi ser hvor mye dette betyr for den enkelte. Vi kan vise til gode resultater og rusfrie liv gjennom alle disse tiltakene, forteller Frode Woldsund, regionleder i Frelsesarmeens rusomsorg.

NM et høydepunkt

For mange rusavhengige er NM i gatefotball årets høydepunkt. Nesten 400 spillere og ledere fordelt på 38 lag fra Harstad i nord til Mandal i sør samles for å kåre Norges beste dame- og herrelag i gatefotball.  

Arrangementet begynner med en parade gjennom Sandvika fredag kl. 15 og avsluttes med finaler og premieutdeling søndag kl. 15.

Nesten hele landet er representert.

Til NM kommer gatefotball-lag fra Arendal, Bergen, Birkeland, Eidsvoll, Fredrikstad, Harstad, Haugesund, Kongsvinger, Kragerø, Kristiansand, Stavanger, Stord, Larvik, Lillehammer, Lørenskog, Mandal, Melhus, Nedre Eiker, Oslo, Oppegård, Trondheim, Tønsberg, Stavanger, Stord, Vennesla, Verdal og Ålesund. 

Mange av lagene drives i regi av Frelsesarmeens rusomsorg som eier konseptet og også har ansvar for landslaget som hvert år deltar i Homeless World Cup.

Gode støttespillere og samarbeidspartnere.

Dette er et stort arrangement og Frelsesarmeen kunne ikke gjort dette uten hjelp fra mange frivillige og gode støttespillere som Bærum Sportsklubb og Bærum kommune med varaordfører Siw Vikan i spissen. Arrangementet er økonomisk støttet av bl.a. Helsedirektoratet, Mester Grønn, Kolonihagen, Erik Arnesen, Bærum kommune, KNIF og Viken fylkeskommune. 

– Vi håper at Sandvika og innbyggerne i Bærum vil ta del og glede seg over å oppleve at NM i gatefotball, et nasjonalt arrangement med sterk lokal forankring.  

Møt Julie

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Dokumenter

Lenker

Om Frelsesarmeen

Frelsesarmeen
Frelsesarmeen
Postboks 6866 St. Olavs Plass
0130 Oslo

22 99 85 00http://www.frelsesarmeen.no


Om Frelsesarmeen og gatefotball

  • Startet som første aktør gatefotballen i 2005
  • Offisiell samarbeidspartner med HWC (Homeless World Cup Foundation)
  • Ansvarlig for landslag og deltagelse VM, der 104 herrer og 68 damer har rusfri kontraktsperiode
  • NM (siden 2007), har vokst kolossalt og i dag nærmere 500 deltagere, da inkl. lagledere og trenere. I 2021 0g 22 i samarbeid med BÆRUM SK.
  • Egen gateliga
  • Liga, NM, turneringer er alltid både for kvinner og menn
  • Nærmere 1000 deltagere i aktivitetene
  • Eget akademi for lederutvikling av dommere, spiller og trenere

Om Frelsesarmeen
Frelsesarmeen er en kristen kirke, bevegelse og organisasjon som arbeider i over 130 land og har til sammen 300 enheter rundt i Norge.

Gjennom rause og inkluderende møteplasser bidrar vi til sosialt engasjement, tilhørighet og tro. Dørene våre er åpne for alle barn, unge, voksne, familier og eldre.

En sentral del av arbeidet er tjenester og tilbud for mennesker som lever i fattigdom, ensomhet eller rusavhengighet, de som sitter i fengsel, er utsatt for omsorgssvikt eller er ofre for menneskehandel, og de som er psykisk syke, arbeidsledige eller arbeidsinnvandrere.

Frelsesarmeen har vært med å utvikle FNs bærekraftsmål og er en pådriver for å nå dem.

Følg pressemeldinger fra Frelsesarmeen

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Frelsesarmeen på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Frelsesarmeen

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom