Lokalradioar får åtte millionar i støtte – halvparten går til å dekke DAB-utgifter

Totalt har radio- og tv-kanalane i år fått 21,6 millionar kroner frå Medietilsynet, etter at lokale radio- og tv-kanalar tidlegare i år fekk 13,4 millionar kroner i støtte til programproduksjonar og digitalisering av lokalradio.
– Støtteordninga til lokale lyd- og bildemedium skal bidra til å halde ved lag eit sterkt mangfald av lokalradioar og lokal-tv og hjelpe lokalradioane med å nå ut til fleire lyttarar med DAB-sendingar, seier Sekkelsten.
23 radioar får kompetanse- og utviklingstilskott
Mens litt over halvparten av støtta på 8,2 millionar kroner, 4,4 millionar, går til å dekke DAB-utgiftene til 49 lokalradioar, går 1 million kroner i kompetanse- og utviklingstilskott til 23 lokalradioar.
– Radiorakel er ein av radioane som får utviklingsstøtte. Radioen får støtte til eit prosjekt som skal auke bruken av kvinnelege norske artistar i spelelistene til radioen, seier Sekkelsten.
Medietilsynet gir dessutan til saman 555 000 kroner i støtte til tolv lokalradioar som har ulike etniske og språklege minoritetar i befolkninga som målgruppe.
I tillegg gir Medietilsynet driftsstøtte til dei nasjonale bransjeorganisasjonane Norsk Lokalradioforbund, lokal-tv-grupperinga i Mediebedriftenes Landsforening (MBL), Landslaget for lokalaviser (LLA) og Kristent Radioforum. Den samla driftsstøtta til organisasjonane er på 2,2 millionar kroner.
Støtte til lokale lyd og bildemedier del 2 (Excel) | 13. mai 2022
Støtte til drift digitalisering lokalradio 2022 (PDF)
Støtte til kompetansehevende tiltak 2022 (PDF)
Støtte til minoritetsradioer 2022 (PDF)
Støtte til nasjonale bransjeorganisasjoner 2022 (PDF)
Støtte til utviklingsprosjekter lokalmedier 2022 (PDF)
Les meir om støtteordninga til lokale lyd- og bildemedium på nettsidene til Medietilsynet
Nøkkelord
Kontakter
Nina Bjerkekommunikasjonsrådgiver og pressekontakt
Tel:+47 419 34 154nina.bjerke@medietilsynet.noBilder

Om Medietilsynet
Medietilsynet skal bidra til å realisere statens mediepolitiske mål. Våre hovedoppgaver er å fremme demokrati og ytringsfrihet gjennom mediemangfold og kritisk medieforståelse. Vi veileder om barn og unges bruk av digitale medier, setter aldersgrenser for kinofilm, forvalter støtteordninger, behandler søknader om og fordeler pressestøtte og fører tilsyn med kringkasting. Tilsynet er underlagt Kulturdepartementet.
Følg pressemeldinger fra Medietilsynet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Medietilsynet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Medietilsynet
Vil unngå påvirkning på valgdagen8.9.2023 06:50:00 CEST | Pressemelding
Medietilsynet minner om forbudet mot å offentliggjøre valgresultat og valgdagsmålinger før stemmelokalene stenger klokken 21 på valgdagen mandag.
Medietilsynet skal fordele fire millionar kroner til medieforsking30.8.2023 06:50:00 CEST | Pressemelding
Medietilsynet opnar no for søknader om midlar til medierelaterte forskingsprosjekt.
Vi mister unge stemmer hvis de voksne ikke vokser opp24.8.2023 06:50:00 CEST | Kronikk
Det er ikke nok å sitte stille og se på. Alle må bidra i dugnaden for et bedre debattklima på nett.
Medietilsynet vil ha demokratidugnad for bedre ytringsklima17.8.2023 06:50:00 CEST | Pressemelding
I forkant av høstens valg går Medietilsynet ut med en ny kampanje som oppfordrer alle til å ta ansvar for en bedre debattkultur på nett.
Medietilsynet og FFI mener ny teknologi gjør kildekritikk enda viktigere16.8.2023 19:10:00 CEST | Pressemelding
I en ny kampanjevideo fra Medietilsynet har Abid Raja frivillig latt seg «deepfake» for å demonstrere hvor lett det er å bli lurt av bilder, lyd og video. – Målet er å få fram hvor viktig det er med god kildekritikk, sier Mari Velsand, direktør i Medietilsynet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom