10 langpannekaker til 17. mai-festen

Ingenting slår langpannekaken når det skal bakes i større mengder til 17. mai.
– Klassikeren er sjokoladekake med glasur og kokos, som vi alle kjenner godt. Men til et variert og fristende kakebord er det også godt med noen alternativer, sier Torunn Nordbø, daglig leder for Opplysningskontoret for brød og korn.
Hun har plukket ut oppskrifter på 10 gode langpannekaker som garantert vil få ben å gå på når det er 17. mai-fest.
1. Langpannekake med sitron og blåbær
En frisk og saftig kake som vi lyse opp blant alle sjokoladekakene på kakebordet.
Denne kaken er saftig og holdbar, og med kanel, allehånde og kefir blant ingrediensene.
Rask å lage, og frisk på smak med kanel, nøtter og eplebiter blant ingrediensene.
4. Gulrotkake
Alle liker gulrotkake! Denne har en deilig glasur av kremost som passer godt til den søte kaken.
5. Mor Monsen
Mange baker Mor Monsen til jul, men det er en kake som passer vel så bra til nasjonaldagen.
En lettvinn langpannekake med kefir som gjør den ekstra saftig og holdbar.
Søte bananer og sprø nøtter i en herlig langpannekombinasjon.
8. Fruktkake med fiken, aprikos og tranebær
Denne er kanskje mest for de voksne: En fruktkake med rom, rosiner og tørket frukt og mandler.
Appelsinsaft og revet appelsinskall gir denne kaken en herlig syrlig smak. Marsipan gir luksusfølelsen.
10. Brownies med karameller og marshmallows
En sjokoladekake i forkledning! En deilig langpannekake med karameller, mini marshmallows og sjokoladebiter som kombinerer kake og godteri til en fristende festkake.
Baketips for langpannekaker
Langpannekaker er ofte enkle å lage, og lett å lykkes med.
– Hvis du velger en av de minst kompliserte oppskriftene, vil selv nybegynnere i kakebakst oppleve at det er lett å få til, sier Torunn Nordbø.
Hun har følgende generelle råd som kan være gode å ha når du setter i gang med baksten:
- Romtempererte egg gir ekstra luftig eggedosis.
- Kle langpannen med bakepapir om du vil være helt sikker på å få den enkelt ut av formen.
- Bruk alltid sikt når du har i det tørre i – ikke bare for å unngå klumper, men også for å få røren luftig, lett og fin til din langpannekake.
- Sett langpannekaken inn i ovnen med det samme du har laget ferdig røren. Dersom den blir stående på benken for lenge, kan luften gå ut av eggedosisen.
- Ikke slump! Kakebaking krever mer nøyaktighet enn vanlig matlaging – så du vil tjene på å være nøyaktig og tålmodig underveis.
- Sjekk alltid om kaken er ferdigstekt med en kakepinne. Fester det seg røre på den, må langpannekaken dn stå litt lenger i ovnen.
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig lederOpplysningskontoret for brød og korn
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder










Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
Fransk bakst utfordrer de tradisjonelle syv21.11.2024 11:17:52 CET | Pressemelding
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Norsk hegemoni utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom