UiO - Naturhistorisk museum

Den største oppgraderingen av utstillinger på Naturhistorisk museum noensinne – åpner 5. mai

Del
Geologibygningen gjenåpner med seks nye permanente utstillinger over fire etasjer etter flere års totalrehabilitering. Et helt hus fylt av det vakreste fra naturen av fossiler og krystaller, objekter du ikke kan se noe annet sted. Store edelstener, meteoritter, dinosaurer, gullklumper og en hel krystallgrotte er noe av det de nye utstillingene byr på.
Nye utstillinger om Jordas historie og livets utvikling. Illustrasjon: ATELIER BRÜCKNER
Nye utstillinger om Jordas historie og livets utvikling. Illustrasjon: ATELIER BRÜCKNER

Jordas historie og livets utvikling

I utstillingene viser vi frem 4,5 milliarder års historie, helt fra dannelsen av Jorda og frem til i dag, og også inn i fremtiden. Over 2500 objekter fra museets omfattende samlinger vil oppleves på en helt ny måte i et utstillingsareal på 2300 m2. I utstillingene vil publikum få oppleve både kjente objekter fra de gamle utstillingene og helt nye attraksjoner som aldri er vist fram før, som et 14 meter langt hvalskjellett, den mest komplette svaneøglen funnet på Svalbard og et helt hulebjørnskjelett. Dette er de største og mest moderne geologiske utstillingene i Norden.

Besøkende vil blant annet kunne vandre mellom hele skjeletter av fiskeøgler, kjempedovendyr og andre forhistoriske dyr, og lære om viktige hendelsen fra evolusjonshistorien til dyr og planter. Verdens eldste komplette primatfossil, Ida, vil stilles ut med flere nye fossiler av dyr som hun levde sammen med for 47 millioner år siden. Menneskets evolusjonshistorie vil også få sin plass med modeller av tidlige menneskeslektninger. I en hel etasje vises verdens geologiske mangfold med flere tusen steiner og mineraler, samt Nordsjøens dannelseshistorie og livet som en gang har levd der. I Krystallgrotten vil publikum bevege seg inn i «ekte» gruveganger som er gjenskapt av 20 tonn med krystaller fra en norsk gruve og oppleve fluorescerende mineraler fra hele verden. I en interaktiv utstilling bestående av ti store modeller av jordkloden, fortelles om hvilke forhold som gjør jorda så spesiell og som alt liv er avhengig av. Og selvsagt blir det dinosaurer – både skjeletter og livaktige modeller. Deriblant den første ekte komplette skallen av en dinosaur som stilles ut i Norge.

For å se denne videoen, må du gi ditt samtykke øverst på denne siden.Montering av nye utstillingerVideokanal

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Nye utstillinger om Jordas historie og livets utvikling. Illustrasjon: ATELIER BRÜCKNER
Nye utstillinger om Jordas historie og livets utvikling. Illustrasjon: ATELIER BRÜCKNER
Last ned bilde
I tredje etasje kan du bli bedre kjent med solsystemet og norske meteoritter. Illustrasjon: ATELIER BRÜCKNER
I tredje etasje kan du bli bedre kjent med solsystemet og norske meteoritter. Illustrasjon: ATELIER BRÜCKNER
Last ned bilde

Dokumenter

Lenker

Om UiO - Naturhistorisk museum

UiO - Naturhistorisk museum
UiO - Naturhistorisk museum
Postboks 1172 Blindern
0318 Oslo

http://www.nhm.no

Naturhistorisk museum er en del av Universitetet i Oslo og består av Botanisk hage og museumsbygningene på Tøyen, i tillegg til samlingsmagasiner på Økern. Forskning, forvaltning av vitenskapelige samlinger og formidling av naturvitenskap er våre hovedoppgaver. Vi er Norges største naturhistoriske museum med over 6 millioner naturvitenskapelige objekter. En del av disse samlingene er tilgjengelige for publikum gjennom våre utstillinger i hagen og innendørs utstillinger. Vi har ca. 160 ansatte, hvorav over 70 er ansatt i vitenskapelige stillinger fordelt på åtte forskningsgrupper innen biologi og geologi.

På Naturhistorisk museum viser vi naturens mangfold. I de zoologiske og geologiske utstillingene opplever du det beste fra våre omfattende naturvitenskapelige samlinger. Botanisk hages levende utstillinger består av over 5 500 planteslag, fra bittesmå blomster til store trær. Klimahuset er Nordens første utstillingshus om klima og setter søkelys på jordas klimasystem, global oppvarming og hvordan vi kan løse utfordringene. 

Følg pressemeldinger fra UiO - Naturhistorisk museum

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra UiO - Naturhistorisk museum på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra UiO - Naturhistorisk museum

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom