Matprat

Trendy frokost til mor på morsdagen

Del
Alle mødre fortjener å bli gjort litt ekstra stas på. Det er ikke mye som skal til før mors hjerte smelter. Skriv et hyggelig kort og lag «custard yoghurt toast» - frokosten som tar helt av i sosiale medier.

Frokosten er enkel og søt, og kan fint lages av små barnehender - med eller uten litt voksenhjelp! En «jukse-eggekrem» av yoghurt, egg og honning gjør toasten ekstra kremete og god. Toasten smaker like godt både med fint og grovt brød, hvis du vil lage en litt sunnere variant som metter lenger.

- Det er gode grunner til frokostens virale popularitet. Liker du eggekrem og liker du toast, vil du elske denne matchen – så crispy og søt. Mor kan godt få slippe de slappe brødskivene med brunost akkurat på morsdagen. Gled henne heller med en smakfull frokostdessert for en ekstra fin start på dagen – det fortjener hun, sier Anette Fjelleng Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat med et glimt i øyet.

Toasten lages med ingredienser de fleste har hjemme. 

- Vi har toppet den med jordbær og mørk sjokolade, men her er mulighetene mange. Topp med det mor liker aller best, sier Anette.


Se oppskriften på MatPrat.

Ingredienser til to porsjoner:

· 1 stk. egg

· 2 ss gresk yoghurt

· 1 ts flytende honning

· 4 skiver fint eller grovt brød

Forslag til topping:

· Alternativ 1: 2 stk. jordbær i skiver

· Alternativ 2: 2 ss sjokolade i biter

Slik gjør du:

1. Visp sammen egg, yoghurt og honning.

2. Bruk baksiden av en spiseskje til å presse en liten grop i midten av hver skive med brød, og fyll hver grop med eggeblandingen.

3. Topp med litt skiver av jordbær eller sjokoladebiter. Du kan også bruke annen topping som for eksempel bringebær, blåbær, skiver av aprikos eller fersken.

4. Stek i ovnen på et bakepapirkledd stekebrett eller i en ildfast form på 180 °C i ca. 10 minutter, eller til eggekremen stivner.

Server gjerne med et lite melisdryss og litt ekstra friske bær. Flere frokoster til mor som barna kan lage helt selv finner du på matstart.no.

Kontakter

Bilder

Lenker

Om Matprat

Matprat
Matprat
Lørenveien 40
0585 Oslo

Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.

Følg pressemeldinger fra Matprat

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Matprat

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye