Trendy frokost til mor på morsdagen
Frokosten er enkel og søt, og kan fint lages av små barnehender - med eller uten litt voksenhjelp! En «jukse-eggekrem» av yoghurt, egg og honning gjør toasten ekstra kremete og god. Toasten smaker like godt både med fint og grovt brød, hvis du vil lage en litt sunnere variant som metter lenger.
- Det er gode grunner til frokostens virale popularitet. Liker du eggekrem og liker du toast, vil du elske denne matchen – så crispy og søt. Mor kan godt få slippe de slappe brødskivene med brunost akkurat på morsdagen. Gled henne heller med en smakfull frokostdessert for en ekstra fin start på dagen – det fortjener hun, sier Anette Fjelleng Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat med et glimt i øyet.
Toasten lages med ingredienser de fleste har hjemme.
- Vi har toppet den med jordbær og mørk sjokolade, men her er mulighetene mange. Topp med det mor liker aller best, sier Anette.
Se oppskriften på MatPrat.
Ingredienser til to porsjoner:
· 1 stk. egg
· 2 ss gresk yoghurt
· 1 ts flytende honning
· 4 skiver fint eller grovt brød
Forslag til topping:
· Alternativ 1: 2 stk. jordbær i skiver
· Alternativ 2: 2 ss sjokolade i biter
Slik gjør du:
1. Visp sammen egg, yoghurt og honning.
2. Bruk baksiden av en spiseskje til å presse en liten grop i midten av hver skive med brød, og fyll hver grop med eggeblandingen.
3. Topp med litt skiver av jordbær eller sjokoladebiter. Du kan også bruke annen topping som for eksempel bringebær, blåbær, skiver av aprikos eller fersken.
4. Stek i ovnen på et bakepapirkledd stekebrett eller i en ildfast form på 180 °C i ca. 10 minutter, eller til eggekremen stivner.
Server gjerne med et lite melisdryss og litt ekstra friske bær. Flere frokoster til mor som barna kan lage helt selv finner du på matstart.no.
Kontakter
Elise Feiring MyrtrøenKommunikasjonsrådgiver
Tel:97074356elise.feiring.myrtroen@matprat.noBilder
Lenker
Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
24 nye lyspunkter for norsk matproduksjon i 202418.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
2024 har for alvor vist oss at norsk matproduksjon må styrkes for å gjøre Norge mindre sårbar i en tid preget av ekstremvær, geopolitisk usikkerhet og naturtap. MatPrat har samlet 24 lyspunkter fra året som viser at norsk matproduksjon tar viktige steg mot å bli mer bærekraftig.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom