Singel på valentinsdagen? Dette lager du!
En klassisk burger og en spicy variant
Som singel trenger du bare tenke på deg selv. Det betyr at du slipper å krangle om fjernkontrollen og diskutere i det uendelige hva du skal ha til middag.
-En klassisk cheeseburger er aldri feil og er vel kanskje den ultimate singelmaten. At denne dagen blir cheesy, er neimen ikke så farlig. Denne burgeren er helt perfekt for en kveld på sofaen med serier eller film på tv-en, sier Therese Elstad, matfaglig rådgiver i MatPrat.
Hvis du har lyst til å prøve nye smaker i en hamburger, så kan du prøve deg på en asiatisk vri.
-Denne burgeren er proppfull av gode asiatiske smaker med masse hoisinsaus, koriander og ingefær for å nevne noe. Det som skiller denne burgeren fra en klassisk hamburger, er at den laget med nakkekoteletter av svin i stedet for storfekjøtt. Denne garanterer litt ekstra krydder i hverdagen, sier Elstad.
Varme churros med sjokoladesaus
-Hvis du ikke bruker valentinsdagen til å smelte hjerter, kan du bruke dagen til å smelte sukker til en karamellsaus i stedet. Enten om du går for asiatisk burger, eller en klassisk burger, så kan du toppe kvelden med rykende ferske churros, rullet i sukker og kanel, servert med salt karamellsaus og en syndig sjokoladesaus, sier Elstad.
Nøkkelord
Kontakter
Pål Henrik KristiansenSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:+4793649264pal.henrik.kristiansen@matprat.noBilder
Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Flere velger fullfett og rene råvarer19.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Matprats ferske undersøkelse om norsk diettkultur, gjennomført av Opinion, viser tydelige endringer i våre holdninger til mat og kosthold. Samfunnsanalytiker Anne Zondag forklarer hvorfor bekymringen for ultraprosessert mat øker, og hvordan tilliten til kostholdsrådene endrer seg.
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom