Ta med barna og lag en skrekkelig gresskarpai til halloween!
Står gresskaret klart for å bli til en flott lykt til helgens halloween-feiring? Med litt fantasi kan det også bli en morsom opplevelse å lage gresskarpai av innholdet.
- Mange liker å skjære ut skumle gresskarlykter til halloween, og barna er gjerne med på det. Det mange ikke tenker på, er at gresskarinnmaten kan brukes til mye godt. Så ikke kast den – ta med barna, og lag gresskarpai i ekte halloween-stil, oppfordrer Anette Fjelleng Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat.
Helvetemel, skjærsild og torturinstrumenter
Blir vanlige ingredienser for kjedelig, så er det bare fantasien som setter grenser. For hva med å følge en oppskrift med ingredienser som smør smeltet i skjærsilden, fortapte sjeler sukker, eller bakeheksepulver, som skal knas hjerteløst og stekes i kjøkkenets verste torturinstrument?
- Denne oppskriften gjør det litt ekstra gøy for både barn og voksne å lage mat sammen. Her kan barna lese, og samtidig øve seg på å måle opp både antall, desiliter og skje-mål, sier Hansen.
- Det kan være mye mestringsfølesele i å lage mat, og ikke minst smaker det jo veldig godt med noe man har laget selv. Så ta med barna og bruk opp hele gresskaret på ekte Halloween-vis!
Nøkkelord
Bilder
Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Flere velger fullfett og rene råvarer19.5.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
Matprats ferske undersøkelse om norsk diettkultur, gjennomført av Opinion, viser tydelige endringer i våre holdninger til mat og kosthold. Samfunnsanalytiker Anne Zondag forklarer hvorfor bekymringen for ultraprosessert mat øker, og hvordan tilliten til kostholdsrådene endrer seg.
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom