De bevisste forbrukerne vil spise mer rein

Norge er et land med mye ulendt terreng, fjell og vidder, og over nesten 40 % av landarealet vårt beiter det reinsdyr. Dette bidrar til å sette en helt unik viltsmak på kjøttet. Reinsdyra drar nytte av naturen i områder som ikke er egnet for annen matproduksjon, og det er nettopp kombinasjonen av tradisjon, lokale ressurser og bærekraft som er noe av det som gjør reinsdyrkjøttet så unikt, mener Ragnhild Kolvereid, prosjektansvarlig for rein i MatPrat:
– I ti år har vi i MatPrat vært stolt samarbeidspartner med Markedsutvalget for reinkjøtt, og vi jobber tett sammen for å synliggjøre reinsdyrkjøtt til norske forbrukere, for at flere skal få nyte godt av denne fantastiske råvaren, forteller hun.
– Det er magert, mørt og næringsrikt kjøtt av høy kvalitet, og det at mange ønsker å spise mer reinsdyrkjøtt tar vi som en oppfordring til å fortsette med å gi forbrukerne gode tips til hvordan de kan lykkes med denne spennende og smaksrike råvaren hjemme på kjøkkenet.
Tette bånd mellom mat og kultur
– I nasjonal målestokk er ikke reindrift en stor næring, men i samisk og lokal sammenheng har den stor betydning for økonomi, sysselsetting og kultur. Og for å rette en positiv oppmerksomhet rundt samisk språkuke som går av stabelen denne uka, har vi derfor oversatt deler av budskapet vårt om reinsdyrkjøtt til nordsamisk og sørsamisk i den anledning, avslutter Kolvereid.
5 raerieh guktie bööremes vuekine bovtsenbearkoeh bæssa (sørsamisk)
5 rávvaga movt buoremusat lihkostuvvat bohccobierggu bassimis (nordsamisk)
Kontakter
Cathrine UdeMatPrat/ Kommunikasjon og samfunnskontakt
Tel:93802707cathrine.ude@matprat.noLisa EkliSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:97071127lisa.ekli@matprat.noMarthe BogerudKommunikasjonssjefMatPrat
Tel:99692129marthe.bogerud@matprat.noPål Henrik KristiansenSenior kommunikasjonsrådgiver
Tel:+4793649264pal.henrik.kristiansen@matprat.noBilder

Om Matprat
Matprat er Opplysningskontoret for egg og kjøtt. Gjennom Matprat bidrar vi med matinspirasjon, -informasjon og -kunnskap. Matprat er merkenøytralt og vi jobber på oppdrag fra den norske egg-og kjøttproduserende bonden.
Følg pressemeldinger fra Matprat
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Matprat på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Matprat
Slik lykkes du med biffen – og grillen23.4.2025 08:00:00 CEST | Pressemelding
En god grillopplevelse starter lenge før du legger kjøttet på risten
Vårrengjøring i fryseren: Hvor lenge holder maten?7.4.2025 08:45:00 CEST | Pressemelding
Når var sist gang du kikket inn i fryseren? Og har du mat som har ligget så lenge at den husker din første skoledag? Da er det på tide med en vårrengjøring, mener Matprat-kokken Anette Fjelleng Hansen, som forteller deg hvordan du oppbevarer maten og hvor lenge den holder seg i fryseren for best mulig resultat.
Matprat inngår brødsamarbeid – skal inspirere forbrukerne30.1.2025 09:00:00 CET | Pressemelding
Matprat har inngått et samarbeid med aktører i brød- og bakeribransjen* for å minne forbrukere på hvor anvendelig, smakfullt og næringsrikt brød er. Første steget for å få til nettopp dette, er en sandwich-kampanje.
Kalkun fortsatt på topp27.12.2024 07:30:00 CET | Pressemelding
En av tre oppgir at de skal spise kalkun på nyttårsaften i år. Det viser MatPrats årlige juleundersøkelse, utført av Opinion. Nesten like mange vet ikke hva nyttårsmenyen blir ennå.
24 nye lyspunkter for norsk matproduksjon i 202418.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
2024 har for alvor vist oss at norsk matproduksjon må styrkes for å gjøre Norge mindre sårbar i en tid preget av ekstremvær, geopolitisk usikkerhet og naturtap. MatPrat har samlet 24 lyspunkter fra året som viser at norsk matproduksjon tar viktige steg mot å bli mer bærekraftig.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom