Stiftelsen Livsglede for Eldre

Åpent brev til politikerne

Del
Hva er viktig for deg? Er det bare meg, eller kan du også høre lyden av stillhet?

Det er valgkamp, det er hippe sanger, store løfter og høylytte ord. Det diskuteres om distriktene, nye veier, bompenger, formueskatt, arbeidsledighet og miljø. Det er flott, og jeg sier ikke at dette ikke er viktige saker. Allikevel kan jeg tydelig høre lyden av stillhet.........

Ingen snakker om hva alle vi som diskuterer har til felles – for det er nemlig noe som gjelder oss alle.  Alle i distriktene, i byene, i bilene (både de som vil og de som ikke vil betale bompenger), rike og fattige, arbeidstakere og arbeidsledige, barn og unge, veganere og bønder, og ikke minst; politikerne. Vi har alle noe til felles: vi blir forhåpentligvis gamle en dag.    

Vi har alle fått en reform, en reform med lovnad om at eldre skal få leve (hele) livet! En reform som skal gjøre at alle eldre får bedre hjelp og støtte til å mestre livet. En reform som skal bedre områdene hvor det er avdekt mest svikt i tilbudet til de eldre: mat, aktivitet og felleskap, helsehjelp og sammenheng i tjenestene.  

En reform hvor eldre skal bli hørt på: hva er viktig for deg?     

I året som har gått har mange eldre opplevd en hverdag som har vært preget av utrygghet, isolasjon, nedstenging av institusjoner og ensomhet.  I en pågående studie i samarbeid mellom NTNU og Livsglede for Eldre viser foreløpige tall at ansatte ved norske sykehjem har observert en høyere grad av ensomhet og sosial tilbaketrekning bland beboerne i året som har gått. I tillegg har de ansatte observert at mange av beboerne har opplevd tap i forbindelse med nedstengingen, og at de eldre ikke har kunnet ha kontakt med frivillige, barn og unge.     

Til tross for dette, hører jeg på vegne av de eldre bare lyden av stillhet.........

Skal det være sånn? Skal valgkampen være preget av stillhet?

Er det ved hjelp av stillhet at vi skal skape et varmere og mer aldersvennlig samfunn?

Så kjære politiker, jeg tillater meg herved å bryte lyden av stillheten for å spørre deg et spørsmål:   

Hva er viktig for deg?

Kontakter

Christine Sandø LundemoLeder LivsgledehjemStiftelsen Livsglede for Eldre

Tel:924 57 581

Bilder

Om Stiftelsen Livsglede for Eldre

Stiftelsen Livsglede for Eldre
Stiftelsen Livsglede for Eldre
Markensgate 35
4612 Kristiansand

934 98 500http://www.livsgledeforeldre.no

Følg pressemeldinger fra Stiftelsen Livsglede for Eldre

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Stiftelsen Livsglede for Eldre på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Stiftelsen Livsglede for Eldre

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye