Det går mot tidenes beste sesong for norske plommer.

Fruktlagerinspektøren i Lofthus, Leif Øie, forteller at årsaken til denne flotte plommesesongen som er i anmarsj, er at det har vært svært gode vekstvilkår i år og at de nydyrkede feltene slår til. Plommesesongen vil gi oss hele 2 millioner kilo. – De neste ukene vil det komme flere typer på en gang. Opal, Mallard, Jubileum, Reevs og Viktoria er blant de største sortene. Den norske plommesesongen er kort, og det er nå de må nytes. Det er stor aktivitet i plommeplantasjene og pakkeriene for tiden. Mange hender er i sving. Det plukkes og pakkes og sendes ut til butikkene i rekordfart, sier Øie. Hordaland, Sogn og Fjordane, Vestfold Telemark, Hedmark samt Buskerud (Viken) er de største plommefylkene.
Sørg for å ha plommer lett tilgjengelig nå.
-I tillegg til at plommer er den beste snacksen, bidrar plommer til magiske smaksopplevelser i matlagingen, mener kokk Toril Gulbrandsen i Opplysningskontoret for frukt og grønt. Plommer fortjener en større plass på matfatet akkurat nå. Det er lett å imponere med plommeretter. Prøv plommer i friske salater. Sødmen og syra i plommene bringer salaten til nye høyder! Plommer hører selvfølgelig hjemme i kaker, paier og syltetøy. Bakte plommer med blåmuggost er også en rett du må prøve nå. Det er en fantastisk kombinasjon og lett å lage. Server den som en liten rett, til tapas eller som tilbehør.
Helsegevinstene får du på kjøpet. Plommer har et lavt fettinnhold og høyt innhold av kostfiber som fordøyelsen liker.
Her er de beste tipsene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt:
https://www.frukt.no/oppskrifter/plommer-gratinert-med-blamuggost/
https://www.frukt.no/oppskrifter/plommesalat-med-plommedressing/
https://www.frukt.no/oppskrifter/bakte-plommer-med-mynteyoghurt/
Nøkkelord
Kontakter
Toril GulbrandsenInnholdsrådgiver og matfaglig rådgiver
Tel:957 32 919toril.gulbrandsen@frukt.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Bålforbud i påsken? Dette kan du lage på tur uten å bryte reglene15.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hyttekos og uteliv hører påsken til for mange, men i år faller påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål hvor som helst. Husk at det fra 15. april er generelt bålforbud i hele landet, men det betyr ikke at du må droppe turmat og gode smaker i friluft- tvert imot, oppfordrer matfaglig rådgiver Torjus Bredvold Lunder fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Kritisk til priskrig på påskegodt: – Vent med egget!11.4.2025 11:41:15 CEST | Pressemelding
Priskrig på smågodt og påskesnop i kiloesker – det er et tydelig tegn at påsken nærmer seg. Men hvor mye kos er egentlig passe? Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) mener vi kan nyte påskegodt – uten at det tar helt av.
Nesten halvparten av oss tar feil om frosne grønnsaker8.4.2025 11:14:45 CEST | Pressemelding
Det er en myte at frosne grønnsaker er mindre næringsrike enn ferske. Salget har også gått ned de siste årene. Det er synd, mener ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), for frosne grønnsaker kan være både praktisk og økonomisk for mange. Dessuten er det norsk sesong i frysedisken året rundt.
Årets Grønne Kokk 2025 er kåret19.3.2025 15:51:01 CET | Pressemelding
Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.
Circle K kåret til vinner av historiens første NM i frukt og grønt for energistasjoner19.3.2025 14:41:58 CET | Pressemelding
Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) har for første gang arrangert NM i frukt og grønt energistasjon (bensinstasjon), en landsdekkende konkurranse med mål om å fremme et grønnere utvalg for folk på farten.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom