Amnesty International

Feirer menneskerettighetslov for næringslivet

Del
Torsdag 10. juni vedtok Stortinget en ny lov som vil skjerpe næringslivets ansvar for å respektere menneskerettighetene. Amnesty er svært glade for Åpenhetsloven som regjeringen nå legger frem.
Amnesty Norge feiret den nye loven foran Stortinget torsdag.
Amnesty Norge feiret den nye loven foran Stortinget torsdag.

En milepæl i norsk næringsliv

-  Dette er en viktig milepæl i arbeidet for et mer ansvarlig næringsliv og noe vi vil feire Det er mange aktører i norsk næringsliv som har gjort mye bra for å sikre respekt for menneskerettighetene, men så lenge det kun har vært frivillig har vi dessverre nok av eksempler som viser at dette ikke har vært tilstrekkelig. Denne loven vil bidra til likere spilleregler for næringslivet selv og mindre risiko for omdømmetap, men viktigst av alt er det at den vil bidra til å forebygge brudd på menneskerettighetene, sier J Beate Ekeløve-Slydal, politisk rådgiver i Amnesty.

Fredag 9. april 2021 la Regjeringen frem et forslag til en menneskerettighetslov for næringslivet - Lov om virksomheters åpenhet og arbeid med grunnleggende menneskerettigheter og anstendige arbeidsforhold (åpenhetsloven). Torsdag 10. juni ble loven votert over i Stortinget.  Den ble vedtatt.

Dette er en lov som vil pålegge bedrifter å gjennomføre aktsomhetsvurderinger for å kartlegge og forebygge risikoen for å bryte menneskerettighetene.

Amnesty feirer den nye loven

Amnesty har jobbet med ansvarlig næringsliv i en årrekke, og er svært glade for loven som regjeringen har lagt frem. I forbindelse med den nye loven ruller også menneskerettighetsorganisasjonen ut et nytt e-læringskurs for næringslivet om hvorfor og hvordan de bør ivareta sitt ansvar for å respekter menneskerettighetene. Dette vil være et svært nyttig verktøy for bedriftene i arbeidet med å etterleve den nye loven. 

Amnesty International og en rekke andre organisasjoner feiret den nye loven med musikere, bløtkake, flagg og ballonger utenfor Stortinget. Saksordfører Tage Pettersen (H) er blant politikerne som var til stede. 

Det er ikke så ofte våre markeringer utelukkende er så gledesfylte som denne. Men vi mener det er viktig å takke både regjeringen og Stortinget, og alle som har bidratt til at vi nå får denne loven på plass, sier Beate Ekeløve-Slydal, politisk rådgiver i Amnesty.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Amnesty Norge feiret den nye loven foran Stortinget torsdag.
Amnesty Norge feiret den nye loven foran Stortinget torsdag.
Last ned bilde
Beate Ekeløve-Slydal, politisk rådgiver i Amnesty Norge
Beate Ekeløve-Slydal, politisk rådgiver i Amnesty Norge
Last ned bilde
Feiring foran Stortinget
Feiring foran Stortinget
Last ned bilde

Om Amnesty International

Amnesty International
Grensen 3
0159 Oslo

22 40 22 00https://www.amnesty.no/

Amnesty International er en uavhengig global organisasjon som arbeider for at alle mennesker skal være like mye verdt. Vårt arbeid drives frem av vanlige personer som deg.
Amnesty startet med å få politiske fanger løslatt fra fengsel på 1960-tallet. I dag består organisasjonen av åtte millioner stemmer. Sammen beskytter og styrker vi menneskerettighetene over hele verden.

Følg pressemeldinger fra Amnesty International

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Amnesty International på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Amnesty International

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye