Helsepartiet

Kragerø-lege kan komme på Stortinget

Del
Helsepartiet stiller liste i Telemark under høstens Stortingsvalg. Toppkandidaten er kanskje Norges eldste; pensjonert lege Dag Kremer fra Kragerø.
Toppkandidat og syklist: pensjonert lege Dag Kremer (80) er toppkandidat for Helsepartiet Telemark.
Toppkandidat og syklist: pensjonert lege Dag Kremer (80) er toppkandidat for Helsepartiet Telemark.

 - Roten til det som i dag ikke fungerer i norsk helsevesen, er helseforetaksmodellen. Det systemet må fjernes. Gode alternativer finnes i Helsepartiets politikk, sier Dag Kremer (80), førstekandidat for Helsepartiet i Telemark. 

Lang erfaring
Kremer vokste opp i Kragerø. Han har nesten 60 års erfaring fra helsetjenester i inn- og utland som lege, indremedisiner og spesialist på blodtrykk og  nyresykdommer. Legeutdannelsen tok han i USA og England på 60-tallet. Han var familiens første lege. Gjennom karrieren jobbet han over 20 år i Norge, fem år i Skottland og over 20 år i Oregon, USA. Nå vil han bruke sine rike erfaringer til å forbedre helsevesenet fra Stortinget.

Friskere Norge
- Helsepartiets slagord er "et friskere Norge". Det trenger både innbyggere og nasjonen. Den norske helseforetaksmodellen vrir helsetjenestene fra mennesker og helse, mot inntjening og økonomi. Helsepartiet mener at økonomi må være et virkemiddel og ikke målet. Å investere i helse lønner seg både for individet, samfunnet, arbeidslivet og for økonomien. Helse har en svært høy verdi. Vi tar opp kampen og jeg er klar til innsats, sier Kremer som også er en aktiv syklist med hyppige treningsøkter.

Fryktløs
Helsepartiets leder, Erik Hexeberg fra Tønsberg, er begeistret over Telemarks førstekandidat.
- Helse-Norge trenger flere stortingsrepresentanter med helsefaglig tyngde og livserfaring.
- Som pensjonert lege har Kremer den fordelen at han ikke har en fremtidig karriere å forsvare. Han kan arbeide for Helsepartiets politikk uten å frykte de represalier som vi vet at har rammet yngre helsefagfolk. Dag Kremer vil jobbe godt for helsearbeidere, pasienter og pårørende på Stortinget, sier Erik Hexeberg som også understreker at Helsepartiet har politikk for alle sektorer og er blokkuavhengig.

Kasteball
- Jeg er spesielt opptatt av hvordan de eldre behandles i helsevesenet, sier Dag Kremer. I likhet med mange andre har han nære som har opplevd å bli kasteball i helsesystemet, til tross for alvorlig sykdom.
- Jeg vil slåss for menneskeverdet! I dag er penger svært avgjørende for hvordan pasienten blir behandlet. Helse og livskvalitet har verdier langt ut over kroner og øre. 

Hele Telemark
- Vi er takknemlige for at Dag Kremer, med sin kunnskap og lange erfaring, har takket ja til å stå øverst på vår liste til stortingsvalget, sier fylkesleder i Helsepartiet Vestfold og Telemark, Kyrre Dahl.
Dahl er bosatt på Rjukan og står selv som nummer to på Helsepartiets liste til stortingsvalget. På de neste plassene står Lizbeth Nielsen, Porsgrunn; Kristine Marielle Thorstensen, Porsgrunn; Trine Dahlman, Rjukan og Annette Moen, Skien.
- Vi har fått på plass en god liste med folk fra forskjellige deler av fylket og med variert bakgrunn, sier Dahl.

Norge kan bedre
Helsepartiet har mange medlemmer som enten jobber i helsevesenet eller har vært pasient eller pårørende.
- Felles for alle er at vi er takknemlige overfor de ansatte, men vi ser at helsesystemet må bli langt bedre enn i dag, mener Dahl. 

Økt oppslutning
Fordi pademi og smittevern preger agendaen tror Kyrre Dahl at mange nye velgere oppdager Helsepartiet.
- Helsepartiet er det eneste partiet som har helse som førstesak. Partiet ble startet i 2017 og selv uten penger, og med kun små muligheter til å drive valgkamp, klarte vi å bli det nest største partiet som ikke kom inn på Stortinget i 2017. I år har Helsepartiet en reell sjanse til å komme inn. 
- Nå, fire år senere, har vi fått på plass en landsdekkende og seriøs partiorganisasjon, samtidig som alle nå forstår hvor viktig det er å ha langt bedre helseberedskap enn det Norge har og hadde da pandemien traff. Derfor har vi troen på en langt større oppslutning enn ved forrige valg. Målet er å komme inn på Stortinget for å få gjennomslag for viktig politikk for flere sektorer, sier Dahl og føyer til at Helsepartiet stiller liste i alle 19 valgregioner, tilsvarende de gamle fylkene.
- Fysisk og psykisk helse er en forutsetning for livskvalitet, understreker Kyrre Dahl.

Ta kontakt:
toppkandidat Dag Kremer, tlf 9969 1193
fylkesleder i Helsepartiet Vestfold og Telemark, Kyrre Dahl, tlf 9008 3953
epost: kyrre@radionytt.no

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Toppkandidat og syklist: pensjonert lege Dag Kremer (80) er toppkandidat for Helsepartiet Telemark.
Toppkandidat og syklist: pensjonert lege Dag Kremer (80) er toppkandidat for Helsepartiet Telemark.
Last ned bilde

Lenker

Om Helsepartiet

Helsepartiet
Helsepartiet
Tørfestveien 8
3124 Tønsberg

9929 7979https://helsepartiet.no/

Helsepartiet er et rikdsdekkende parti som har politikk for alle sektorer, basert på helse som verdi både for enkeltmennesket og samfunnet. Helsepartiet er blokkuavhengig og riksdekkende. 

Helsepartiet stiller til stortingsvalget i 2021 i alle valgdistrikter - de 19 gamle fylkene.

https://no.wikipedia.org/wiki/Helsepartiet

Følg pressemeldinger fra Helsepartiet

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Helsepartiet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Helsepartiet