Norges bedriftsidrettsforbund

Sykle til jobben: Raja og Hareide er med på årets aksjon

Del
Abid Raja og Knut Arild Hareide gjør seg klar til årets Sykle til jobben-aksjon. De to ministrene er skjønt enig i at årets kampanje har flere fordeler utover det å velge en aktiv reisevei til- og fra jobb.
Knut Arild Hareide og Abid Raja åpnet aksjonen også i 2020, da var det mulig å møtes fysisk! Foto: Fredrik Lund, Bedriftsidretten.
Knut Arild Hareide og Abid Raja åpnet aksjonen også i 2020, da var det mulig å møtes fysisk! Foto: Fredrik Lund, Bedriftsidretten.

Raja og Hareide oppfordrer alle til å bli på aksjonen som starter i dag

I dag starter den årlige Sykle til jobben-aksjonen som Bedriftsidretten har arrangert i 48. år. Både kultur- og likestillingsminister Abid Raja og samferdselsminister Knut Arild Hareide har valgt å finne frem sykkelen og delta på årets kampanje sammen med resten av sine kolleger i de representative departementer. 

− Med pandemien har det blitt mye stillesitting og stive nakker. Derfor er vi mange som gleder oss stort til Sykle til jobben-aksjonen. Sykling gir oss bevegelsesfrihet, glede og helse. Og alt dette på en grønn måte. Å velge en aktiv reisevei til jobb er bra for deg og miljøet, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide. 

Begge ministrene ser begge frem til å bli med på årets Sykle til jobben-aksjon.

- Kampanjen er virkelig en fantastisk måte å opprettholde treningsmotivasjonen på. Denne konkurransen passer for alle, og får frem både konkurranseinstinktet og lagspiriten! I tillegg er det et sosialt digitalt samlingspunkt, som er et spesielt godt tiltak akkurat nå. Og er du på hjemmekontor så kan du heller gjøre noen øvelser hjemme som erstatning for syklingen, fortsetter Abid Raja.

 

Coronavennlig trimkampanje

For i år vil Sykle til jobben-aksjonen også være rettet mot alle de som fortsatt sitter på hjemmekontor som følge av pandemien. Dessuten skal kampanjen også være en motivasjon til økt fysisk aktivitet i en tid hvor mye av annet aktivitetstilbud fortsatt er på vent. 

Kampanjeleder Emil Borgersen er svært fornøyd med at de to ministrene og profilerte politikerne støtter opp om årets Sykle til jobben-aksjon, og vil bare understreke det som både Raja og Hareide sier om kampanjen.

− Sykle til jobben-aksjonen kan være et viktig samlingspunkt for folk som sitter isolert på hjemmekontor. Det er også en motivasjon til å drive med fysisk aktivitet som ikke bare er lavterskel, men også koronavennlig, påpeker kampanjelederen. 

Han utdyper dette med å fortelle hvordan både bedrifter og enkeltpersoner kan delta ved å etablere lag med deltakere som både motiverer hverandre til aktivitet. Kampanjen gir mulighet til å utfordre hverandre i interne konkurranser i tillegg til de nasjonale konkurransene i aksjonen. Og det er mange premier som skal lokke til deltakelse.  

- Så selv om deltakerne gjør aktivitet alene, så vil Sykle til jobben-aksjonen være et sosialt samlingspunkt for deltakerne, forklarer han. 

Borgersen påpeker at det ikke bare er sykling til- og fra jobb som teller, men all type fysisk aktivitet som man gjør i løpet av dagen.

 

Ny app 

Foran årets kampanje kan Borgersen også presentere en ny Sykle til jobben- app som skal gjøre det enklere å være deltaker.

- Det skal bli enklere og mer sømløst å registrere aktivitet via appen. Integreringen mot både Strava og Polar blir enda enklere og statistikk over både egen aktivitet, laget og virksomheten blir bedre, forteller Borgersen.  

Når deltakere skal gå inn på nettsiden til Sykle til jobben-aksjonen for å melde seg på, vil nok mange også bli ekstra overrasket.

- Over 40 kommuner rundt om i hele landet har inngått avtale med Bedriftsidretten som sikrer deres innbyggere gratis deltakelse, opplyser Borgersen, og legger til at oversikten over gratiskommunene står på nettsiden.

Og ifølge kampanjelederen er det ikke for sent å delta på årets Sykle til jobben aksjon, verken for de som vil delta, eller for kommuner som ønsker en avtale som sikrer deres innbyggere gratis deltakelse.

Kontakter

Bilder

Knut Arild Hareide og Abid Raja åpnet aksjonen også i 2020, da var det mulig å møtes fysisk! Foto: Fredrik Lund, Bedriftsidretten.
Knut Arild Hareide og Abid Raja åpnet aksjonen også i 2020, da var det mulig å møtes fysisk! Foto: Fredrik Lund, Bedriftsidretten.
Last ned bilde

Lenker

Om Norges bedriftsidrettsforbund

Norges bedriftsidrettsforbund
Norges bedriftsidrettsforbund
Sognsveien 75 A 1
0840 Oslo

21 02 90 00http://www.bedriftsidretten.no

Sykle til jobben-aksjonen arrangeres i år for 48.gang av Norges Bedriftsidrettsforbund.

Norges Bedriftsidrettsforbund tilbyr mer enn 50 ulike aktiviteter og er Norges 3. største særforbund med om lag 200 000 medlemmer. Over 33 000 deltok i Sykle til jobben-aksjonen i 2020.

Mer informasjon: www.sykletiljobben.no

Følg pressemeldinger fra Norges bedriftsidrettsforbund

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Norges bedriftsidrettsforbund på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Norges bedriftsidrettsforbund

Rekorddeltakelse på tidenes første NM i Bedrifts Buldring i Bergen til helgen31.10.2023 11:27:55 CET | Pressemelding

Denne helgen arrangeres tidenes første NM for bedrifter i buldring med hele 363 deltakere. Her møtes både de beste i Norge og bredden som konkurrerer sammen med kolleger. Arrangør er Vestland Bedriftsidrettskrets i samarbeid med Bergen klatresenter Fana. Pressen er invitert fredag 3.11 fra 18:00-20:00 eller lørdag 4.11 fra 12:00-15:00. Finalene og premieutdeling finner sted lørdag kveld fra kl 17:00.

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye