Innlemmer to nye glutenfrie kornsorter i Brødskala'n

Formålet med Brødskala'n er å hjelpe forbrukere til å velge sunt i en travel hverdag. Velger man et brød med tre eller fire kakestykker på Brødskala'n, vil fire skiver av dette dekke myndighetenes anbefalte daglige inntak av grove kornprodukter.
Brødskala’n har til nå omfattet kornsortene hvete og hvetesortene spelt, emmer og enkorn, samt rug, bygg og havre. Utvidelsen av Brødskala'n med de to glutenfrie kornsortene vil gjøre det enklere for de glutenfrie konsumentene å ta sunnere valg når de skal handle bakevarer. Tilveksten vil først og fremst gagne de som baker og spiser glutenfritt, men vil også være til nytte og inspirasjon for andre som ønsker å ta i bruk flere kornsorter enn det de gjør i dag. Alle bakere får nå mulighet til å bruke disse kornsortene uten å måtte redusere grovhetsprosenten på Brødskala'n.
Nye muligheter for sunnere glutenfrie bakevarer
Forskningsmiljøene understreker stadig hvor usunne mange glutenfrie produkter egentlig er. Disse spesialproduktene er ofte høyprosesserte med et høyt innhold av næringsfattig stivelse, sukker, fett og mettet fett og et lavt innhold av fullkorn, fiber, protein, vitaminer og mineraler. Å utvide Brødskala’n til å omfatte flere (glutenfrie) kornsorter, slik at bruken av merket også kan omfatte glutenfrie produkter, kan være et godt tiltak for å oppmuntre de glutenfrie produsentene til å utvikle og produsere sunnere bakevarer.
På sikt kan det bli aktuelt å utvide med flere sunne, glutenfrie kornsorter, noe som vil gjøre det mulig å sidestille glutenfritt med glutenholdig når det gjelder bruk av fullkorn. Dette vil være et kjempeløft for det glutenfrie markedet.
Det er Baker- og Konditorbransjens Landsforening som er eier av Brødskala'n, og du kan lese mer om merkeordningen her.
Nøkkelord
Kontakter
Gunnar BakkeDirektørBKLF AS
Tel:970 19 591gb@nhomd.noBilder
Om BKLF
Baker- og konditorbransjens Landsforening er en bransjeforening for bakeri og konditori i Norge. Organisasjonen har i over 120 år vært en pådriver for å fremme faget og bakerivirksomhetenes interesse. Både bedriftsmedlemmer og personlige medlemmer med svennebrev kan være medlem av organisasjonen.
Følg pressemeldinger fra BKLF
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra BKLF på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra BKLF
Nå starter vårens tøffeste bakeprosess27.3.2025 10:44:36 CET | Pressemelding
Juryen settes nå til heving – de neste seks månedene skal det avgjøres hvem som blir «Årets bakeri 2025».
Ble Norgesmester med Joey's Adventureland20.3.2025 20:02:06 CET | Pressemelding
NM i konditorkunst 2025 ble avholdt på Umami Arena torsdag 20. mars. De fire dyktige finalistene gjorde en imponerende innsats før dommerne kunne konstatere at det var Xiao Juan Peng som hadde sanket flest poeng, og dermed fikk tittelen Årets Konditor 2025.
Større og sterkere enn på lenge6.2.2025 14:00:00 CET | Pressemelding
Baker- og Konditorlandslaget 2025 er nå offisielt, og laget er større enn det har vært på mange år. Etter å ha strevd litt med rekrutteringen under og etter pandemien, har både baker- og konditorlaget i år mange sterke utøvere.
Ønsker merking av utenlandske bakervarer!30.1.2025 22:32:27 CET | Leserinnlegg
I dagens samfunn blir bærekraft og kortreist mat stadig viktigere, og flere stiller seg spørsmålet: Hvor kommer maten vi spiser fra? Når man ser økningen av importerte bakervarer som selges i Norge, er det på tide at myndighetene tilrettelegger for en obligatorisk opprinnelsesmerking av utenlandske bakervarer slik at forbrukerne får vite hvor bakervarene kommer fra.
Aanerud bakeri kåret til Årets bakeri 202416.10.2024 19:55:44 CEST | Pressemelding
Det var det tradisjonsrike familiebakeriet Aanerud bakeri fra Nes i Akershus som 16. oktober ble kåret til vinner i den mest prestisjefylte kåringen i baker- og konditorbransjen i Norge.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom