Consilio

Klima- og miljøvernministeren legger grunnstenen til nytt norsk biogasseventyr

Del
Klima- og miljøverminister Sveinung Rotevatn legger fredag 29. mai grunnstenen til det som skal bli et stort privat biogassanlegg med investeringer på 120 millioner kroner. En stor industri- og miljønyhet som vil skape mange arbeidsplasser i en tid hvor Norge trenger det!
Slik planlegges det store biogassanlegget på Stord.
Slik planlegges det store biogassanlegget på Stord.

Får eierne det som de vil, er dette bare starten. Sunnhordland Naturgass AS vil bygge 10 store anlegg rundt kysten, med investeringer i milliardklassen. Her skal det omdanne avfall fra jordbruk, fiske og husholdninger til store mengder energi som ikke bare er klimanøytral, men som faktisk også fanger store mengder CO2.

Anlegget på Stord vurderes å bli lønnsomt allerede i første driftsår. Dette er mulig grunnet en helt ny teknologi for utvinning av biogass som er utviklet av norske Antec Biogass i samarbeid med Norges Miljø- og bioteknologiske Universitet på Ås. Det er første gang denne revolusjonerende teknologien for utvinning av biogass tas i bruk i kommersiell drift. Anlegget på Stord vil derfor også fungere som et utstillingsvindu for denne teknologien som har vakt stor internasjonal oppsikt. 

Med full kapasitet vil reaktorene fra Antec Biogas årlig omdanne 55.000 tonn avfall fra landbruket og fiskerinæringen på Stord til 60 GWh energi. En fjerdedel brukes til oppvarming av hus og bedrifter i kommunen, mens resten blir drivstoff for busser, lastebiler og båter.

Presse ønskes velkommen

Tid: Fredag 29. Mai kl 13.00
Sted: Stord Hotell, Kjøtteinsvegen 67, 5411 Stord

Nøkkelord

Kontakter

Thor Erling Lund, Consilio Kommunikasjon, Tlf: 90614451 epost:tel@consilio.no

Bilder

Slik planlegges det store biogassanlegget på Stord.
Slik planlegges det store biogassanlegget på Stord.
Last ned bilde

Om Consilio

Consilio
Nedre Langgate 32
3126 TØNSBERG

33 30 79 10http://www.consilio.no/

Sunnhordland Naturgass AS skal bygge biogassanlegg som utnytter avfall fra fiske, jordbruk og husholdninger til ren energi.

Følg pressemeldinger fra Consilio

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Consilio på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Consilio

Norske revmatikere er bekymret og har et informasjonsbehov rundt familieplanlegging12.10.2020 11:10:48 CEST | Pressemelding

I dag er Verdens Revmatikerdag, en undersøkelse viser at noen revmatikere velger å ikke få barn. Dette viser en undersøkelse utført av Norsk Revmatikerforbund (NRF) blant deres medlemmer. Over halvparten av respondentene i undersøkelsen opplever at informasjonen fra helsevesenet er mangelfull når det gjelder muligheter for svangerskap. – Vi er bekymret for at ukvalifiserte valg gjør at mange velger å ikke få barn, eller får færre barn enn ønsket, sier generalsekretær Bente Slaatten i NRF.

Norske revmatikere er bekymret og har et informasjonsbehov rundt familieplanlegging12.10.2020 07:00:00 CEST | Pressemelding

Noen revmatikere velger å ikke få barn. Dette viser en undersøkelse utført av Norsk Revmatikerforbund (NRF) blant deres medlemmer. Over halvparten av respondentene i undersøkelsen opplever at informasjonen fra helsevesenet er mangelfull når det gjelder muligheter for svangerskap. – Vi er bekymret for at ukvalifiserte valg gjør at mange velger å ikke få barn, eller får færre barn enn ønsket, sier generalsekretær Bente Slaatten i NRF.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye