Consilio

Norsk biogassteknologi skal selges globalt med prestisjeinvestorer på laget

Del
Internasjonale fond kjempet om å få kjøpe seg inn i Antec Biogas og det norske selskapets revolusjonerende metode for utvikling av biogass. Valget falt på investorer som kan bidra til global satsing

Småskala biogassanlegg fra Antec Biogas produserer biogass tre ganger raskere og utvinner langt mer energi enn andre anlegg. På den videre satsingen har selskapet fått med seg det internasjonale og grønne investeringsfondet Lightrock, det norske vekstfondet Norselab, samt at venturekapitalmiljøet Project Sandwater øker sin eierandel. Til sammen vil de nye eierne ha en andel i selskapet på cirka 35 prosent, etter å ha skutt inn 70 millioner kroner. Selskapet var før emisjonen verdsatt til 250 millioner kroner.

Luksusproblem

– Etterspørselen etter vår teknologi er svært høy. Derfor har vi sett etter investorer som kan hjelpe oss med skalering og vekst, og som har kompetanse innenfor det internasjonale markedet for grønn energi. Pengene som tilføres selskapet skal muliggjøre en global satsing, sier administrerende direktør i Antec Biogas, Eirik Gundersen.

I jakten på ny egenkapital fikk selskapet et luksusproblem. – Svært mange tunge aktører ønsket å investere i selskapet. Valget falt til slutt på Lighrock og Norselab som fikk eksklusivitet i emisjonen, i tillegg til at eksisterende eier gjennom venturekapitalmiljøet Project Sandwater bidro. Disse satser alle på grønn energi, og vil gjennom et aktivt eierskap bidra med kompetanse som selskapet vil dra nytte av når vi skal ta en posisjon på verdensmarkedet, sier Gundersen.

Miljøfond
Lightrock er en av verdens ledende investorer i bærekraftige selskaper. Kevin Bone, partner i Lightrock, forklarer at de investerer i selskaper som maksimerer fornybare ressurser eller sirkulærøkonomi, og som bidrar til Co2-reduksjon. – Antec passer perfekt med vårt investeringsmandat. Teknologien deres bringer biogass til et helt nytt nivå og vil bidra betydelig til klimanøytralitet. Vi vil bidra til å gjøre Antec til en internasjonalt anerkjent bedrift som både gir sterk miljøeffekt og attraktiv avkastning på investeringene.

Norselab investerer i teknologiselskaper som endrer og forbedrer tradisjonelle industrier. – Antec Biogas bruker en ressurs som ellers ville gått til spille, gjør den effektivt om til grønn energi, og nyttiggjør rest-råstoff. Dette er et svært godt eksempel på de sirkulære verdikjedene vi vi trenger for fremtiden. Vi gleder oss til å bistå Antec med skalering og internasjonal satsning, sier investeringssjef i Norselab, Yngve Tvedt. 

Project Sandwater ser frem til å være med på reisen videre med Antec Biogas.

- Vi har hele veien latt oss imponere av gründerteamets innovative tilnærming til selskapets kammerteknologi. Det kommer til å gjøre en forskjell innenfor de sirkulære verdikjedene, og det gleder oss at stadig flere får øynene opp for teknologien, sier Tom Even Mortensen, som leder Project Sandwater - et nytt venturekapitalmiljø under etablering.


Gründerne Uno Andersen, Egil Andersen og Eirik Gundersen vil etter emisjonen fortsatt ha kontroll, med til sammen 51 prosent av selskapets aksjer.

Enestående teknologi

De første kommersielle anleggene til Antec Biogas er i full drift og viser en lønnsomhet som gjør at selskaper fra hele verden ønsker å utnytte avfall til produksjon av grønn energi.

Teknologien til Antec Biogass er utviklet i samarbeid med forskningsmiljøet ved Universitet for Miljø- og Biovitenskap på Ås.

– Både i Norge og internasjonalt skrikes det etter gode svar på klimaproblemene, og vår teknologi gir rask, billig og ren energi. Teknologien vår er ledende i verden, men dette forspranget må tas ut raskt. Vi er stolte av å få et lag av aksjonærer som bidrar til å oppnå dette, sier Gundersen.

Nøkkelord

Kontakter

Eirik Gundersen, Adm. Dir. Antec Biogas AS
E-post: eirik.gundersen@antecbiogas.com
Tlf: 416 15490

Om Consilio

Consilio
Nedre Langgate 32
3126 TØNSBERG

33 30 79 10http://www.consilio.no/

Om Antec Biogas

Antec Biogas har utviklet en revolusjonerende prosess for utvinning av biogass Selskapet ble etablert i 2011 basert på en unik teknologi med utspring fra Universitet for Miljø- og Biovitenskap. Selskapet har utviklet en biofilmreaktorer som gir en raskere og mer effektiv prosess fra avfalltil energi. I 2016 vant vi Bioenergy Innovation Award – en pris som deles ut av SINTEF, Forskningsrådet, NMBU og Innovasjon Norge for Beste Grønne Teknologi Oppfinnelse. Antec Biogas er i en industriell vekstfase og leverer biogassteknologi med hele verden som marked.

 

Om Lightrock

**Lightrock er et globalt private equity-selskap som støtter selskaper som jobber med å løse de store utfordringene i verden.

Siden 2007, har Lightrock investert i selskaper som følger skalerbare og teknologidrevne forretningsmodeller innen «tech for good».

Porteføljen til Lightrock inneholder mer enn 60 rasktvoksende selskaper, støttet av over 50 fagpersoner basert i 7 byer på tvers av Europa, Latin-Amerika, India og Afrika.

Lightrock støttes av / har støtte fra Fyrstehuset Lichtenstein og den internasjonale private bank- og kapitalforvaltnigsgruppen LGT.

https://www.lightrock.com

 

Om Norselab

**Norselab er et ledende norsk vekstfond stiftet i 2020 som investerer i industrirelaterte teknologiselskaper med positivt bidrag til FNs bærekraftsmål.

Teamet bak Norselab har lang fartstid som gründere, og har høy kompetanse på skalering og vekst av teknologiselskaper. Gjennom aktiv involvering i porteføljeselskapene sørger Norselab for at flere norske teknologiselskaper oppnår internasjonal suksess.

www.norselab.com

 

Om Project Sandwater

* Et eiermiljø for investeringer i nordiske vekstselskaper

* Eiermiljøet er under etablering, men har vært aksjonær i Antec Biogas gjennom selskapet Sirkulær Invest AS

* Har forøvrig investert i en rekke andre virksomheter med et felles mål om å bidra til en bedre verden

Følg pressemeldinger fra Consilio

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Consilio på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Consilio

Norske revmatikere er bekymret og har et informasjonsbehov rundt familieplanlegging12.10.2020 11:10:48 CEST | Pressemelding

I dag er Verdens Revmatikerdag, en undersøkelse viser at noen revmatikere velger å ikke få barn. Dette viser en undersøkelse utført av Norsk Revmatikerforbund (NRF) blant deres medlemmer. Over halvparten av respondentene i undersøkelsen opplever at informasjonen fra helsevesenet er mangelfull når det gjelder muligheter for svangerskap. – Vi er bekymret for at ukvalifiserte valg gjør at mange velger å ikke få barn, eller får færre barn enn ønsket, sier generalsekretær Bente Slaatten i NRF.

Norske revmatikere er bekymret og har et informasjonsbehov rundt familieplanlegging12.10.2020 07:00:00 CEST | Pressemelding

Noen revmatikere velger å ikke få barn. Dette viser en undersøkelse utført av Norsk Revmatikerforbund (NRF) blant deres medlemmer. Over halvparten av respondentene i undersøkelsen opplever at informasjonen fra helsevesenet er mangelfull når det gjelder muligheter for svangerskap. – Vi er bekymret for at ukvalifiserte valg gjør at mange velger å ikke få barn, eller får færre barn enn ønsket, sier generalsekretær Bente Slaatten i NRF.

HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye