Matstreif – bli med på hele Norges matfestival

Godt over hundre tusen publikummere besøker Matstreif hvert år for å møte, snakke og kjøpe mat fra lokale matprodusenter- og utstillere fra hele landet.
Matstreif er et utstillingsvindu og en møteplass for aktørene i mat- og drikkenæringen i Norge, og i helgen fylles Rådhusplassen av bugnende matfat med lokale smaker, drikke og spesialiteter fra lokale matprodusenter fra hele Norge. Nytt av året er en rekke matfaglige kurs og aktiviteter for ungdom og barn.
Årets Matstreif retter seg spesielt mot ungdom, og markerer deres plass i byggingen av Matnasjonen Norge – en nasjon som er kjent og anerkjent for mat og drikke av høy kvalitet.
Økende interesse for lokalmat
- Matstreif er et fantastisk utstillingsvindu for det store mangfoldet av lokal mat og drikke som produseres over hele landet. Vi ser at omsetningen fortsatt øker, og vi er snart halvveis på veien til å nå målet om en lokalmat omsetning på 10 milliarder i 2025. Det er jeg veldig fornøyd med, sier Olaug Vervik Bollestad landbruks- og matminister.
Matstreif er et årlig arrangement i regi av Innovasjon Norge på oppdrag av Landbruks- og matdepartementet. I år er 15. året på rad at Matstreif blir arrangert.
- Vi ser frem til å vise noe av all den fantastiske lokalproduserte maten som finnes rundt om i Norge. Vi ser en økende interesse for lokalprodusert mat både hos forbruker og jordbrukere. Dette er en spennende utvikling som vi gleder oss til å følge videre, sier Inger Solberg, divisjonsdirektør i Innovasjon Norge.
Siden 2010 har lokalmatsalget mer enn doblet seg, og det ble omsatt lokal mat og drikke for 4,97 milliarder kroner i 2018, viser tall gjort av Norstat og Mediacom Brandtracker for Matmerk 2017.
Smakebiter fra årets program:
- Matkurs for ungdom arrangert av Norske Kokkers Landsforening
- Aktiviteter for barn arrangert av Geitmyra matkultursenter for barn
- Nordisk mesterskap i Nordic Bakery and Pastry Cup
- Prisutdelinger:Spesialitet-merket -Matmerk, NM i Ost 2019 ved Norsk Gardsost, NM i honning 2019 ved Honningcentralen, Det Norske Måltid - annonsering av årets 12 første finalister i konkurransen
Nøkkelord
Kontakter
Mona Raa RavndalSeniorrådgiver PR og kommunikasjon
Tel:942 97 048morav@innovasjonnorge.noBilder
Lenker
Om Innovasjon Norge
Vi bidrar til nyskaping i næringslivet, bærekraftig vekst og eksport for konkurransedyktige norske bedrifter, og utvikling i distriktene. Vi profilerer norsk næringsliv og Norge som reisemål.
Følg pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Innovasjon Norge på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Innovasjon Norge
Brødrene Freberg vinner regional landbrukspris!6.11.2025 14:50:00 CET | Pressemelding
Grønnsaksprodusenten fra Nøtterøy vinner bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Vestfold i 2025.
Renndølsetra vinner regional landbrukspris6.11.2025 10:34:12 CET | Pressemelding
Renndølsetra vinner bedriftutviklingsprisen for landbruket i Møre og Romsdal for 2025.
Bergen Carbon Solutions får 30 millioner i tilskudd fra Innovasjon Norge5.11.2025 09:43:37 CET | Pressemelding
Styret i Innovasjon Norge har innvilget et miljøteknologitilskudd på inntil 30,3 millioner kroner til Bergen Carbon Solutions. Prosjektet skal gjøre det mulig å produsere bærekraftig karbon til batteriindustrien. - Dette er innovasjon på internasjonalt nivå hvis prosjektet lykkes, sier Håkon Haugli i Innovasjon Norge.
Winther Ysteri vinner landbrukspris4.11.2025 14:08:24 CET | Pressemelding
Winther Ysteri er årets vinner av bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Oslo.
Siljanhjort vinner regional landbrukspris4.11.2025 12:24:37 CET | Pressemelding
Hjortefarmen fra Siljan vinner bedriftsutviklingsprisen i landbruket for Telemark for 2025.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom



