Det du trenger om julebakst – lett tilgjengelig, variert og gratis

Vi har masse tips til bakelogistikk og forberedelser, julebakeverksted, hvordan oppbevare julekakene best mulig, mv.
Og vi stiller gjerne opp og gir kommentarer og intervjuer dersom det er behov for å gjøre sakene med personlig og levende.
Bruk gjerne våre julesider «Alle kan bake litt til jul»: https://brodogkorn.no/kampanje/julekaker/
Noen høydepunkter fra biblioteket:
De gode tipsene til pepperkakehuset: 8 hemmelige triks som gjør at du lykkes
(https://brodogkorn.no/fakta/pepperkakehus-trinn-trinn/)
Kombinerer julebaksten med venninnetreff: Vi fikk bli med barndomsvenninnene fra Nesodden på deres faste førjulstradisjon
(https://brodogkorn.no/fakta/tar-julebaksten-med-venninnegjengen/)
Barnas syv slag: Disse julekakene passer best når du har små assistenter på kjøkkenet
(https://brodogkorn.no/fakta/barnas-syv-slag/)
Én deig – syv slag: Julebakst i rekordfart!
(https://brodogkorn.no/oppskrift/en-deig-7-slag-julekaker/)
Slik oppbevares julekakene: Det er ikke alle som trives i boks
(https://brodogkorn.no/fakta/oppbevare-julekaker/)
Bilder kan fritt lastes ned fra bildearkivet vårt: https://brodogkorn.no/bildearkiv/
Og kontakt meg gjerne på mobil 952 89 666 eller e-post torunn@brodogkorn.no
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig leder
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noBilder




Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Hiv deg på bollebølgen nå på fredag17.6.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Ungdom står i kø for nybakte boller. Sosiale medier flommer over av fristende boller i nye former, med mye fyll og fargerik glasur. Fredag 20. juni er det siste skoledag for mange av landets skoleelever. Hva passer vel bedre enn å feire med den norskeste bollen, skolebrødet?
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom