Gløgg på epler og plommer
Eplegløgg fra Egge Gård er et rent naturprodukt uten sukker eller andre tilsetningsstoffer. Den består av most av epler og plommer som er blandet 50-50 og krydret med stjerneanis og laurbær.
Et rent naturprodukt
Marius Egge har i over 15 år utviklet produkter med og uten alkohol basert på egne og innkjøpte epler. I fjor lanserte han Eplegløgg som raskt solgte 15.000 flasker til gløggtørste nordmenn som ville prøve noe nytt. I år har produksjonen kommet ordentlig i gang og omsetningen beregnes å bli ca 30.000 flasker.
- Eplegløgg passer godt til aperitif når en trenger noe å varme seg på. Ønskes det gløgg med alkohol anbefaler jeg at det tilsettes eplebrennevin eller hvit rom, sier Egge, som har satset på Eplegløgg fordi han så at det var et marked for en annen type gløgg her i landet. I tillegg er han opptatt av at gode norske råvarer skal bli utnyttet.
Vil styrke norsk plommeproduksjon
- Det blir dyrket gode plommer i Norge, men mange av plommene er for små og kan ikke selges på vanlig vis. Derfor ville jeg finne på noe for å få opp den norske plommeproduksjonen, sier Egge på spørsmålet om hvorfor plommer ble innlemmet i gløggoppskriften.
Egge Gård ligger i Lier kommune, som er Norges største bær- og grønnsakskommune, med 10 prosent av total norsk produksjon. Klimaet er spesielt gunstig for dyrking av jordbær og epler og på Egge gård dyrkes 1000 mål, hovedsakelig med nettopp jordbær og epler. En del av eplene blir levert til dagligvare og restauranter, men det meste blir presset til saft. Noe blir også videreforedlet til sider og brennevin.
Mer mangfold er en trend
- Interessen for gløgg er for oppadgående, både i Norge og utenfor landets grenser.
I Sverige har vi sett mer mangfold når det gjelder gløgg enn her, men nå er trenden kommet hit. Eplegløgg fra Egge Gård er et nytt og smakfullt produkt som er spennende både for norske forbrukere og for fruktprodusentene i Lierområdet, tror informasjonssjef Britt Kåsin i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Bildetekst: Marius Egge på Egge Gård prøver sin egen Eplegløgg basert på epler og plommer. Gårdsnissen har fått en flaske for seg selv, og ser godt fornøyd ut med den nye typen gløgg. Foto: Pål H. Christiansen.
Bilder

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Glem alt du har hørt: Mikro gir mer næring, ikke mindre!25.4.2025 09:49:42 CEST | Pressemelding
Har du hørt at mikrobølgeovnen ødelegger vitaminene i maten? Sannheten er faktisk det motsatte: Når du damper grønnsakene i mikroen, bevarer du mer av næringsstoffene enn om du koker dem på vanlig måte.
Bålforbud i påsken? Dette kan du lage på tur uten å bryte reglene15.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hyttekos og uteliv hører påsken til for mange, men i år faller påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål hvor som helst. Husk at det fra 15. april er generelt bålforbud i hele landet, men det betyr ikke at du må droppe turmat og gode smaker i friluft- tvert imot, oppfordrer matfaglig rådgiver Torjus Bredvold Lunder fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Kritisk til priskrig på påskegodt: – Vent med egget!11.4.2025 11:41:15 CEST | Pressemelding
Priskrig på smågodt og påskesnop i kiloesker – det er et tydelig tegn at påsken nærmer seg. Men hvor mye kos er egentlig passe? Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) mener vi kan nyte påskegodt – uten at det tar helt av.
Nesten halvparten av oss tar feil om frosne grønnsaker8.4.2025 11:14:45 CEST | Pressemelding
Det er en myte at frosne grønnsaker er mindre næringsrike enn ferske. Salget har også gått ned de siste årene. Det er synd, mener ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), for frosne grønnsaker kan være både praktisk og økonomisk for mange. Dessuten er det norsk sesong i frysedisken året rundt.
Årets Grønne Kokk 2025 er kåret19.3.2025 15:51:01 CET | Pressemelding
Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom