Landbruksministeren møtte MENYs lokalmatleverandører

Ministeren, som er opptatt av at det skal selges mer norsk mat i norsk dagligvare, fikk 31. oktober møte seks av MENYs lokalmatleverandører - leverandører som alle har gått “motstrøms”. Felles for dem er stort pågangsmot og fokus på innovasjon og kvalitet.
- Det er utrolig gøy å se at leverandørene er så engasjerte og at de har så stor tro på sine produkter. Samtidig er jeg glad for å høre at de samarbeider godt med MENY. Vi må få nye norske produkter ut til forbrukerne, sa Hoksrud.
Satser på lokalmat
For MENY er satsingen på lokalmat viktig.
- Vi ønsker å øke utvalget og kvaliteten i norsk dagligvare, og i dette er lokalmatprodusentene essensielle. Vi samarbeider tett med dem slik at vi sammen utvikler rene og gode produkter med lokal historie og identitet. For MENY dreier det seg ikke bare om nye og unike produkter, men også om å dyrke frem matgründerne, skape flere arbeidsplasser og videreutvikle norsk matkultur, sa MENY-sjef Vegard Kjuus.
Bård Hoksrud møtte følgende lokalmatprodusenter:
Bjertnæs &Hoel: Utfordrer fransk import med delikatessepoteter
Skjærgaarden: Frilandsurter og volum på vårløk og meloner
Prima Jæren: Angus biffprosjektet
Gårdsand Lerstang: Først ute med ny kyllingrase
Himmelspannet: Kvalitetsoster av lokale råvarer
Tind: Pioner innen spekemat av «middelhavskvalitet»
Fakta om lokalmat og MENY:
• Interessen for lokalmat øker. MENY har en vekst på 5,2% så langt i år, sammenlignet med samme periode i fjor.
• Mens kunden tidligere var opptatt av lokalmat mer som en nisje, er trenden at kunden nå i stadig større grad er genuint opptatt av hva de spiser, hvor maten kommer fra, kortreist mat, dyrevelferd, ren og ærlig mat, transparens i hele verdikjeden og historien bak råvaren. Mye lokalmat treffer på mange av disse trendene.
• MENY er desidert største aktør på lokalmat i Norge med en andel på mer enn 22%.
• MENY har de siste årene reist rundt og funnet unike, lokale matskatter. I dag samarbeider MENY med 450 lokalmatprodusenter og tilbyr over 2500 lokalmatprodukter.
Kontakter
Nina Horn HynneKommunikasjonsrådgiver
Tel:934 44 213nina.hynne@meny.noBilder

Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
Tydelig trend mot renere råvarer og lokal smak3.7.2025 13:49:03 CEST | Pressemelding
Halvårstallene til MENY viser stor vekst i både lokalmat og ferskvarer i løsvekt. – Vi opplever at trenden mot rene råvarer og norske kvalitetsprodukter forsterker seg. Stadig flere går for ærlige og ekte produkter, sier kategoridirektør Einar Gundersen i MENY.
Her er finalistene i Norges største lokalmatpris23.6.2025 11:29:59 CEST | Pressemelding
Bringebær dyppet i sjokolade, en tradisjonell og ren påleggsserie, meieriprodukter på Jerseymelk, alkoholfrie plommedrikker, mer meieriprodukter på geitemelk og bærmottak for mer ville, norske bær. Seks lokalmatprodusenter er finalister i MENYs Matskattstipend 2025 og konkurrerer om 600 000 kroner.
MENY tar markedsandeler19.3.2025 09:05:00 CET | Pressemelding
MENY har 0,2 prosentpoeng vekst i markedsandel i 2025. Dermed har kjeden utlignet tilbakegangen fra 2024. – I år, som i fjor, har vi vekst i kunder, løsvektdiskene og ferskvarer. Folk etterspør utvalg, kvalitet og en god handleopplevelse. Vi investerer mer enn noen gang i butikkporteføljen vår, sier viseadministrerende direktør Geir Hov i MENY
MENY Granholmen kåret til landets beste5.2.2025 18:10:12 CET | Pressemelding
MENY Granholmen i Sandefjord er kåret til «Årets butikk» 2024. – Å gå helt til topps blant våre 187 butikker sier alt om nivået og presisjonen. MENY Granholmen har god atmosfære, oser av matglede og har skyhøy score i kundeundersøkelser, sier Geir Hov, juryleder og konstituert kjedeleder i MENY.
Dette er trendene i 202427.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Proteiner er trendy, det samme er helmelk, fruktgodteri, alkoholfritt, lokalmat og pastaretten med feta. Plastposen er årets taper.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom