Ergoterapeutene

Ergoterapiens dag markeres på 80 steder landet rundt

Del
Sammen med kolleger landet og verden rundt markerer vi Ergoterapiens dag 27. oktober. På verdensbasis er vi 528 tusen ergoterapeuter som arbeider for å virkeliggjøre visjonen «Aktivitet og deltakelse for alle».

Til tross for at det er under 5000 ergoterapeuter i Norge, markeres Ergoterapiens dag på hele 80 ulike steder landet rundt (se vedlagte oversikt). Hundrevis av ergoterapeuter går ut på arbeidsplassene og i lokalmiljøet for å vise hvordan vi bidrar til å gjøre hverdagslivet mulig for enda flere.

Ergoterapeuter er autorisert helsepersonellog vår kompetanse er mer aktuell enn noen gang. Eldrereformen «Leve hele livet» er en dagsaktuell oppfordring til å utnytte ergoterapeuters kompetanse i landets kommuner. 

Lovpålegg fra 2020

I kommunene økte antallet ergoterapeuter med 176 fra 2016 til 2017. Dette utgjør en gledelig økning på 7 %. Likevel er det 80 kommuner som mangler ergoterapeut, og må ta grep. Fra 2020 blir det lovkrav om ergoterapeut i alle landets kommuner. (Se vedlagte oversikt over ergoterapeuter i landets kommuner 4. kvartal 2017).

Hva er viktige aktiviteter i livet ditt?

Som ergoterapeuter er vi mer opptatt av løsninger enn av problemer og vi leter etter brukerens ressurser. Derfor starter vi alltid med å spørre om hva som er viktige aktiviteter i livet ditt – og hvordan vil du delta? 

Ergoterapeuter kartlegger personens ønsker og muligheter for aktivitet og deltakelse, og støtter personens mestring med motivasjon og trening av konkrete aktiviteter.Ergoterapeuter foreslår forenkling og tilpassing av aktiviteter og vi bidrar til inkluderende omgivelser. 

Sammen med brukeren finner ergoterapeuten løsninger som gjør at man kan leve et aktivt liv og delta i samfunnet. 

Nøkkelord

Kontakter

Lenker

Om Ergoterapeutene

Ergoterapeutene
Ergoterapeutene
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 05 99 00http://www.ergoterapeutene.org

Norsk Ergoterapeutforbund - Ergoterapeutene er fagorganisasjonen for ergoterapeutene i Norge. Ergoterapeuter gir mennesker mulighet til å leve et aktivt liv og delta i samfunnet. Det er ergoterapeutene som bidrar til å finne løsninger når det oppstår et gap mellom helsa og hverdagens krav.

Vi er en tydelig og fremtidsrettet fag­organisasjo­n og det naturlige valget for ergo­terapeutene i Norge. Vi ivaretar medlemmenes arbeidsvilkår og yrkesutøvelsens rammebetingelser, uavhengig av medlemmenes stillingstittel. Vi har i overkant av 4000 medlemmer i kommuner, offentlige og private sykehus og helseinstitusjoner, NAV, offentlig forvaltning og en rekke andre virksomheter.

Følg pressemeldinger fra Ergoterapeutene

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ergoterapeutene på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ergoterapeutene

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye