Ergoterapeutene

Ikke et budsjett for aktivitet, mestring og bærekraftige helsetjenester

Del
Regjeringen kunne gjennom sitt forslag til statsbudsjett bidratt til økt aktivitet og mestring og mer bærekraftige helsetjenester, men leverer ikke, sier forbundsleder Nils Erik Ness: – Dette er skuffende og uforståelig.
Nils Erik Ness, forbundsleder
Nils Erik Ness, forbundsleder

Regjeringen kunne gjennom sitt forslag til statsbudsjett bidratt til økt aktivitet og mestring og mer bærekraftige helsetjenester, men leverer ikke, sier forbundsleder Nils Erik Ness.

Antallet ergoterapeuter i norske kommuner er alt for lavt, og samtidig står cirka 80 kommuner uten ergoterapeut. Ergoterapeutene og Unio har gjennom flere år påpekt behovet for et rekrutteringstilskudd for å bidra til flere ergoterapeuter i kommunene.
- Regjeringen skuffer, mener forbundsleder Nils Erik Ness.

De siste årene har Stortinget i behandling av flere saker pekt på behovet for styrket ergoterapitjeneste i kommunene. Regjeringen kvitterer ut Stortingsvedtakene med å si at dette løses med lovpålagt tjeneste fra 2020 og viser til midler gjennom Opptrappingsplan for habilitering og rehabilitering.
- Dette er skuffende og uforståelig, sier Nils Erik Ness.

Opptrappingsplan for rehabilitering

Ergoterapeutene og Unio har på tredje året påpekt at det satses for lite på denne opptrappingsplanen. - Midler til opptrappingsplan skal dekke mange oppgaver, og vi kan ikke se at dette spesielt er anvendt til å rekruttere flere ergoterapeuter, påpeker forbundslederen.

Leve hele livet

- Regjeringas eldrereform "Leve hele livet" skriker etter ergoterapikompetanse, og reformen kan neppe gjennomføres uten betydelig økning av ergoterapeuter i kommunene. Det er helt uforståelig at regjeringen velger å ikke prioritere en løsning som bidrar til å løse demografifloken, fremholder Nils Erik Ness oppgitt.

Nøkkelord

Bilder

Nils Erik Ness, forbundsleder
Nils Erik Ness, forbundsleder
Last ned bilde

Lenker

Om Ergoterapeutene

Ergoterapeutene
Ergoterapeutene
Stortingsgata 2
0158 Oslo

22 05 99 00http://www.ergoterapeutene.org

Norsk Ergoterapeutforbund - Ergoterapeutene er fagorganisasjonen for ergoterapeutene i Norge. Ergoterapeuter gir mennesker mulighet til å leve et aktivt liv og delta i samfunnet. Det er ergoterapeutene som bidrar til å finne løsninger når det oppstår et gap mellom helsa og hverdagens krav.

Vi er en tydelig og fremtidsrettet fag­organisasjo­n og det naturlige valget for ergo­terapeutene i Norge. Vi ivaretar medlemmenes arbeidsvilkår og yrkesutøvelsens rammebetingelser, uavhengig av medlemmenes stillingstittel. Vi har i overkant av 4000 medlemmer i kommuner, offentlige og private sykehus og helseinstitusjoner, offentlig forvaltning og en rekke andre virksomheter.

Følg pressemeldinger fra Ergoterapeutene

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Ergoterapeutene på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Ergoterapeutene

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom