«Ouick fix» bakejul, konkurranser og mye mer fra Opplysningskontoret for brød og korn
Vi har laget et «Ouick fix»-bakekonsept som gir gode, enkle løsninger som gjør at alle kan by på hjemmelagede julekaker, ha bakekos med venner eller familie og samtidig få tid til alt det andre som førjulstiden krever.
Med utgangspunkt i en grunndeig kan sju forskjellige og gode julekaker lages på en kveld. Dette gjøres med enkle grep der en ingrediens skiftes ut eller tilsettes. Se oppskriften på En deig - syv slag kaker
OBK har også forslag på andre enkle løsninger som sørger for at den gode julebaksten kommer i hus, uten at stressnivået overstiger det som godt er. Bak en sort selv som en familie- eller venneaften, og gjør bruk av alle de gode ferdigbakte julekakene som nå finnes i bakerier og dagligvarebutikker. I dag finnes det et stort utvalg av sorter fra ulike produsenter som gjør at alle kan finne de ønsker og liker.
Så kan heller en kveld brukes til å lage Vestlandske kakemenn , en god og morsom sort å bake som blir mer og mer populær over hele landet, og som egner seg ypperlig til kreativ dekorering. Eller la deg inspirere til en annen sort på våre julesider: http://www.brodogkorn.no/jul/7-slag-kaker/ - vi har oppskrifter på flere enn syv slag.
Julekonkurranse
OBK har i år også lansert en spennende konkurranse som vi håper skal bringe mange nye og spennende julekaker inn i de norske hjem. Vi er ute etter julekaker med internasjonalt preg og eller inspirasjon, kaker som bringer nye smaker og nye opplevelser.
Mange av våre «tradisjonelle og norske» julekaker har faktisk internasjonal opprinnelse, men vi har brukt de så lenge at vi tror de er norske. Men vil nye og ennå flere julekaker, og ønsker bidrag fra alle kanter av verden.
De beste tror vi vil bli «norske» tradisjoner og berike framtidig julesmaksopplevelser.
Fristen for innsendelse av bidrag er søndag 16. desember.
Vinneren vil bli kåret på Nitimen NRK P1 onsdag 19. desember.
Og premien for den beste vil utover heder og ære være julegaver til en verdi av 5000 kroner.
Les mer om konkurransen Nye julekaker.
NB! Vedlagte julekakebilder finnes i høyere oppløsning sammen med andre bilder av god julebakst i vårt bildearkiv: http://media.brodogkorn.no/ Bildene kan brukes fritt under forutsetning av at Opplysningskontoret for brød og korn oppgis som kilde, på nett med klikkbar link til www.brodogkorn.no .
Bilder










Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Hiv deg på bollebølgen nå på fredag17.6.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Ungdom står i kø for nybakte boller. Sosiale medier flommer over av fristende boller i nye former, med mye fyll og fargerik glasur. Fredag 20. juni er det siste skoledag for mange av landets skoleelever. Hva passer vel bedre enn å feire med den norskeste bollen, skolebrødet?
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom