Opplysningskontoret for brød og korn

«Ouick fix» bakejul, konkurranser og mye mer fra Opplysningskontoret for brød og korn

Del
Hjemmelaget julebakst er for mange en viktig del av julen og forberedelsene til jul. Og ja, det er absolutt stemningsfullt å bake og godt å spise sju slag. Men siden dette ofte skal gjøres sammen med full jobb, juleavslutninger og julebord, gavekjøp og andre juleforberedelser, blir det ofte stress og kanskje ikke den hyggestunden som det bør være å bake julekaker. Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) vil derfor bidra til at julen 2012 kan feires med både god samvittighet og gode kaker, uten at hele førjulstiden går med til bakst.

Vi har laget et «Ouick fix»-bakekonsept som gir gode, enkle løsninger som gjør at alle kan by på hjemmelagede julekaker, ha bakekos med venner eller familie og samtidig få tid til alt det andre som førjulstiden krever.

Med utgangspunkt i en grunndeig kan sju forskjellige og gode julekaker lages på en kveld. Dette gjøres med enkle grep der en ingrediens skiftes ut eller tilsettes. Se oppskriften på En deig - syv slag kaker

OBK har også forslag på andre enkle løsninger som sørger for at den gode julebaksten kommer i hus, uten at stressnivået overstiger det som godt er. Bak en sort selv som en familie- eller venneaften, og gjør bruk av alle de gode ferdigbakte julekakene som nå finnes i bakerier og dagligvarebutikker. I dag finnes det et stort utvalg av sorter fra ulike produsenter som gjør at alle kan finne de ønsker og liker.

Så kan heller en kveld brukes til å lage Vestlandske kakemenn , en god og morsom sort å bake som blir mer og mer populær over hele landet, og som egner seg ypperlig til kreativ dekorering. Eller la deg inspirere til en annen sort på våre julesider: http://www.brodogkorn.no/jul/7-slag-kaker/ - vi har oppskrifter på flere enn syv slag.

Julekonkurranse

OBK har i år også lansert en spennende konkurranse som vi håper skal bringe mange nye og spennende julekaker inn i de norske hjem. Vi er ute etter julekaker med internasjonalt preg og eller inspirasjon, kaker som bringer nye smaker og nye opplevelser.

Mange av våre «tradisjonelle og norske» julekaker har faktisk internasjonal opprinnelse, men vi har brukt de så lenge at vi tror de er norske. Men vil nye og ennå flere julekaker, og ønsker bidrag fra alle kanter av verden.

De beste tror vi vil bli «norske» tradisjoner og berike framtidig julesmaksopplevelser.

Fristen for innsendelse av bidrag er søndag 16. desember.

Vinneren vil bli kåret på Nitimen NRK P1 onsdag 19. desember.

Og premien for den beste vil utover heder og ære være julegaver til en verdi av 5000 kroner.

Les mer om konkurransen Nye julekaker.

NB! Vedlagte julekakebilder finnes i høyere oppløsning sammen med andre bilder av god julebakst i vårt bildearkiv: http://media.brodogkorn.no/ Bildene kan brukes fritt under forutsetning av at Opplysningskontoret for brød og korn oppgis som kilde, på nett med klikkbar link til www.brodogkorn.no .

Bilder

Syltetøyhjerter
Syltetøyhjerter
Last ned bilde
Tyske skiver
Tyske skiver
Last ned bilde
Sukkerstjerner
Sukkerstjerner
Last ned bilde
Sjakkruter
Sjakkruter
Last ned bilde
Fylte riflekjeks
Fylte riflekjeks
Last ned bilde
Julekonkurranse, frist 16. desember: http://www.brodogkorn.no/jul/nye-julekaker/
Julekonkurranse, frist 16. desember: http://www.brodogkorn.no/jul/nye-julekaker/
Last ned bilde
Vestlandske kakemenn: http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/type-bakst/kaker/kakemenn/
Vestlandske kakemenn: http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/type-bakst/kaker/kakemenn/
Last ned bilde
Smørkranser
Smørkranser
Last ned bilde
Syltetøyhalvmåner
Syltetøyhalvmåner
Last ned bilde
Grunndeig til "en deig - 7 slag kaker: http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/en-deig-7-slag-kaker/
Grunndeig til "en deig - 7 slag kaker: http://www.brodogkorn.no/oppskrifter/en-deig-7-slag-kaker/
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye