Jul med din glede og «baklige» lyst
Og vi i Opplysningskontoret for brød og korn synes han har mye rett i det når det gjelder i forhold til helse, vekt og ernæring. Jula er tid for god og tradisjonsrik mat, uten at en skjeler alt for mye til kalorier og hvor sunt alt er.
Det fine med bakervarer er imidlertid at det går an å kombinere det gode med det sunne, og vi har et spennende alternativ, bak sju slag brød til jul istedenfor sju slag kaker brodogkorn.no/jul/7-slag-brod/ Her kan julekosen kombineres med smakfulle brød til julefrokost, julelunsj eller julekaffen.
Men selvsagt kan en by på tradisjonsrike småkaker og andre solide julekaker som fattigmenn og fruktkake, vi har alle de tradisjonelle oppskriftene og tipsene for å lykkes med julebaksten på brodogkorn.no/jul/7-slag-kaker/ Baking til jul kan absolutt være ypperlig førjulskos med venner eller familie.
Pepperkaker hører julen til, men Vestlandstradisjonen med kakemenn har etter hvert fått solid innpass også i resten av Norge. Og både pepperkakebaking og julemenn-baking er gode temaer for å samles til førjulstreff der kreativitet og bakeglede møtes i en høyere enhet brodogkorn.no/jul/pepperkakejul/ Det er kun fantasien og knapt nok den som setter grenser for utforming og utsmykking av pepperkaker og kakemenn.
Problem med å komme på gode gaveideer til jul? Hjemmebakt i fine julekakebokser eller innpakket i cellofan med sløyfe på er fantastiske og personlige presanger. Til de som har alt eller de som en ønsker å gi en ekstra oppmerksomhet med noe selvlaget. OBK har oppskrifter og ideer brodogkorn.no/nyheter/julegavetips-spiselige-gaver/ Og hjemmebakt kan også være hyggelige presanger til vertskapet i førjulselskap eller som en oppmuntring i en stresset førjulstid.
Tradisjoner er viktig men nyskaping minst like viktig. Opplysningskontoret har derfor utlyst en konkurranse som nye julekaker med internasjonalt tilsnitt eller inspirasjon. Vi trenger å få nye smaker og nye kaker som kan bli tradisjon i framtiden. Vi forventer mange spennende og gode innspill på brodogkorn.no/jul/nye-julekaker/
Og som en service til media i førjulstid stiller vi gjerne opp og gir råd og inspirasjon for å spre «bakelig» lyst og tips, råd og oppskrifter for en vellykket julebakst. Kontakt oss på
torunn@brodogkorn.no
eller mobil 95289666
Og bruk gjerne flere bilder fra vårt bildearkiv brodogkorn.no/presse/
Hilsen Opplysningskontoret for brød og korn
Ved Daglig leder Torunn Nordbø
PS – følg oss gjerne på facebook.com/brodogkorn
Bilder





Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Hiv deg på bollebølgen nå på fredag17.6.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Ungdom står i kø for nybakte boller. Sosiale medier flommer over av fristende boller i nye former, med mye fyll og fargerik glasur. Fredag 20. juni er det siste skoledag for mange av landets skoleelever. Hva passer vel bedre enn å feire med den norskeste bollen, skolebrødet?
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom