Opplysningskontoret for brød og korn

Jul med din glede og «baklige» lyst

Del
«Det kommer ikke an på hva man spiser mellom jul og nyttår, men hva man spiser mellom nyttår og jul» har Rolf Wesenlund sagt.

Og vi i Opplysningskontoret for brød og korn synes han har mye rett i det når det gjelder i forhold til helse, vekt og ernæring. Jula er tid for god og tradisjonsrik mat, uten at en skjeler alt for mye til kalorier og hvor sunt alt er.

Det fine med bakervarer er imidlertid at det går an å kombinere det gode med det sunne, og vi har et spennende alternativ, bak sju slag brød til jul istedenfor sju slag kaker brodogkorn.no/jul/7-slag-brod/  Her kan julekosen kombineres med smakfulle brød til julefrokost, julelunsj eller julekaffen.

Men selvsagt kan en by på tradisjonsrike småkaker og andre solide julekaker som fattigmenn og fruktkake, vi har alle de tradisjonelle oppskriftene og tipsene for å lykkes med julebaksten på brodogkorn.no/jul/7-slag-kaker/ Baking til jul kan absolutt være ypperlig førjulskos med venner eller familie.

Pepperkaker hører julen til, men Vestlandstradisjonen med kakemenn har etter hvert fått solid innpass også i resten av Norge. Og både pepperkakebaking og julemenn-baking er gode temaer for å samles til førjulstreff der kreativitet og bakeglede møtes i en høyere enhet brodogkorn.no/jul/pepperkakejul/ Det er kun fantasien og knapt nok den som setter grenser for utforming og utsmykking av pepperkaker og kakemenn.

Problem med å komme på gode gaveideer til jul? Hjemmebakt i fine julekakebokser eller innpakket i cellofan med sløyfe på er fantastiske og personlige presanger. Til de som har alt eller de som en ønsker å gi en ekstra oppmerksomhet med noe selvlaget. OBK har oppskrifter og ideer brodogkorn.no/nyheter/julegavetips-spiselige-gaver/ Og hjemmebakt kan også være hyggelige presanger til vertskapet i førjulselskap eller som en oppmuntring i en stresset førjulstid.

Tradisjoner er viktig men nyskaping minst like viktig. Opplysningskontoret har derfor utlyst en konkurranse som nye julekaker med internasjonalt tilsnitt eller inspirasjon. Vi trenger å få nye smaker og nye kaker som kan bli tradisjon i framtiden. Vi forventer mange spennende og gode innspill på brodogkorn.no/jul/nye-julekaker/  

Og som en service til media i førjulstid stiller vi gjerne opp og gir råd og inspirasjon for å spre «bakelig» lyst og tips, råd og oppskrifter for en vellykket julebakst. Kontakt oss på

torunn@brodogkorn.no eller mobil 95289666

Og bruk gjerne flere bilder fra vårt bildearkiv brodogkorn.no/presse/

Hilsen Opplysningskontoret for brød og korn

Ved Daglig leder Torunn Nordbø

PS – følg oss gjerne på facebook.com/brodogkorn

Bilder

7 slag kaker med en tredjedel jernstekt, en tredjedel smultbakt og en tredjedel ovnsbakt.
7 slag kaker med en tredjedel jernstekt, en tredjedel smultbakt og en tredjedel ovnsbakt.
Last ned bilde
Pepperkaker og kakemenn passer fint til bakeverksted og gir rom for å slippe kreativiteten løs.
Pepperkaker og kakemenn passer fint til bakeverksted og gir rom for å slippe kreativiteten løs.
Last ned bilde
7 slag brød til jul. Du er garantert suksess om du serverer flere brødtyper til julefrokosten.
7 slag brød til jul. Du er garantert suksess om du serverer flere brødtyper til julefrokosten.
Last ned bilde
Har du en helt ny oppskrift som egner seg som julebakst? Bli med i konkurransen på brodogkorn.no
Har du en helt ny oppskrift som egner seg som julebakst? Bli med i konkurransen på brodogkorn.no
Last ned bilde
Hjemmebakte kaker og brød er hyggelig julegaver både å gi og få.
Hjemmebakte kaker og brød er hyggelig julegaver både å gi og få.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye