Alle kan bake litt til jul

Inviter til juleverksted
Det gir garantert julestemning, kvalitetstid med nære og kjære og du får unnagjort «nødvendige» juleforberedelser; kaker og julegaver i boks. For å gjøre det enklere for folk har vi samlet en liste over gode og enkle julekaker som er fine å bake sammen med flere. Her er kaker som egner seg å bake sammen.
Dette trenger du i skapet til jul
Skal du bake så trenger du noen basisingredienser som mel, egg, sukker, melk, smør, gjær eller bakepulver. Til julebaksten er det i tillegg noen ingredienser du bør ha i skapet. Her er listen over julens basisingredienser.
Bakte julegaver
Noe som alle blir glade for er smakfulle gaver bakt med kjærlighet. Om du er en flittig baker, trenger en rask og fin løsning eller skal bake med barna, vi har julegaver for enhver smak. Her er 11 tips til bakte julegaver.
Hvordan oppbevare julekaker?
Når du har vært så flittig å få 7 slag julekaker i hus, enten de er bakt eller kjøpt, så er det fint om de holder seg gode både på smak og konsistens hele julen igjennom. Noen kaker skal være myke, andre harde eller seige. Oppbevaringsmetode kan påvirke både smak og konsistens. Her er rådene for best mulig holdbarhet.
3 x julefrokost
Julen er egentlig en tid for å roe ned, til ettertanke og fine stunder med våre kjære. Men mange stresser nok mye med alt de skal rekke, fra vasking til gaver. Koble av julestress med en julefrokost. Basis for en god julefrokost er ferskt brød som passer til de ulike julepåleggene og gjerne en julekake som en søt avslutning. Her er 3 frokostmenyer for den travle, den med middels tid og mesterbakeren
Nøkkelord
Kontakter
Torunn NordbøDaglig leder
Tel:952 89 666torunn@brodogkorn.noEilin Lundekvam ByMatrådgiver
Tel:954 13 393eilin@brodogkorn.noBilder
Lenker
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Hiv deg på bollebølgen nå på fredag17.6.2025 08:30:00 CEST | Pressemelding
Ungdom står i kø for nybakte boller. Sosiale medier flommer over av fristende boller i nye former, med mye fyll og fargerik glasur. Fredag 20. juni er det siste skoledag for mange av landets skoleelever. Hva passer vel bedre enn å feire med den norskeste bollen, skolebrødet?
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom