Skjærgaarden får stipend på 500 000,- fra MENY

MENYs Matskattstipend er den største lokalmatprisen som deles ut i Norge. Vinnerstipendet på 500 000,- går til en lokalmatprodusent med unike kvalitetsprodukter, og som med stipendet vil kunne tilby nye produkter, øke produksjonen eller være i stand til å henvende seg til nye markeder. Skjærgaarden Gartneri vil bruke stipendet til å delfinansiere et bio-kullanlegg som vil være banebrytende i Norge.
-Regjeringen har en ambisjon om at samlet omsetning av lokalmat skal vokse til 10 milliarder innen 2025. Det er mulig fordi vi i Norge har ambisiøse, kreative matinnovatører som både kan og tør satse. Årets Matskatt-vinner kombinere bærekraft og spisekvalitet på en imponerende måte, og er et forbilde for alle som ønsker å bidra til å utvikle norsk matproduksjon og norsk matkultur, sier juryleder og prisutdeler Jon Georg Dale.
-Vi i Skjærgaarden Gartneri er opptatt av å spille på lag med naturen sånn at vi kan fortsette å dyrke mat her i Norge. I altfor mange år har vi drevet med jordforbruk her i landet. Nå vil vi satse på jordbruk, sier de lykkelige vinnerne Kristin Stenersen og Bjørge Madsen.
-Skjærgården er en av våre mest nytenkende, bærekraftige og kvalitetsbevisste leverandører som virkelig fortjener å vinne et sånt stipend, sier MENY-sjef, Vegard Kjuus.
-MENY har i dag et samarbeid med 450 lokalmatprodusenter, og tilbyr over 2300 lokalmatprodukter. Vi brenner for lokalmat og er hele tiden på jakt etter nye matskatter vi kan tilby våre kunder, sier Vegard Kjuus.
Juryens begrunnelse
"Årets Matskattleverandør får stipendet fordi produsenten aktivt spiller på lag med naturen. Produsenten tar opp en viktig og stor utfordring i vår tid, nemlig kvaliteten på matjorda vår. Denne leverandøren er opptatt av kretsløpet og vil bruke stipendet på et biokullanlegg som vil være banebrytende i sitt slag. Denne omsorgen for naturen vil komme fremtidige generasjoner til nytte og gjøre at flere kan drive jordbruk i stedet for jordforbruk. Samtidig leverer Skjærgaarden Gartneri grønnsaker av ypperste kvalitet, innenfor en kategori vi alle burde spise mer av".
Årets finalister
De nominerte til årets Matskattstipend, og som juryen har vurdert er:
- Gårdsand
- Skjærgaarden Gartneri
- Bjertnæs og Hoel
- Eiker Gårdsysteri
- Telemarkrøye
- Færder Mikrobryggeri
Bredt sammensatt jury
- Jon Georg Dale, Mat- og landbruksminister, juryleder
- Kjartan Skjelde, kokk og restauranteier
- Odd Gisholt, Professor på BI og dagligvareekspert
- Anbjørn Øglænd, styreleder i Prima Jæren
- Bodil Nordjorde, Høgskolelektor og kokebokforfatter
- Marielle de Roos, styremedlem i Småbrukarlaget og medeier i Lofoten Gårdsysteri
- Vanessa Rudjord, blogger med stor matinteresse
- Vegard Kjuus, Adm. direktør i MENY
Årets vinnere av MENYs Matskattstipend 2016
- Skjærgaarden Gartneri – tildeles Kr. 500.000,-
- Stipend for å utvikle et biokullanlegg som vil være banebrytende i Norge.
- Kontaktperson: Kristin Stenersen tel. 92090433
- Bjertnæs og Hoel – tildeles Kr. 200.000,-
- Stipend for å utvikle poteter og emballasje som gjør det mulig å ha norske poteter i butikken året rundt .( per i dag er det norske poteter i ca 8 mnd)
- Kontaktperson: Åsmund Bjertnæs tel. 90572231
- Eiker Gårdsysteri – tildeles Kr. 50.000,-
- Stipend for å kjøpe nye former og ostepresse som gjør det lettere å selge forbrukervennlige ostestykker i butikk.
- Kontaktperson: Anne Marie Sando tel. 936 54 592
Kontakter
Trine ErichsenPressekontakt
Tel:+47 982 34 899trine.erichsen@meny.noBilder


Om MENY
MENY er Norges ledende supermarkedkjede på nett og i butikk med 188 butikker og en omsetning på 22 milliarder kroner i 2021. MENYs lidenskap er gode råvarer, norsk matkultur og gode matopplevelser. I MENY sier vi at spiser du bedre, lever du bedre. Vi er overbeviste om at mat er viktig for folks livskvalitet. MENY har stort utvalg, mye ferskvare og måltidsløsninger, eget bakeri, mange tusen lokalmatprodukter og store frukt- og grøntavdelinger, men også hundrevis av ukentlige tilbud. Nær 10 000 matarbeidere sørger for personlig service og matfaglig veiledning. For inspirasjon, oppskrifter, vareinformasjon og tilbud, se meny.no. MENY er en del av NorgesGruppen.
Følg pressemeldinger fra MENY
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra MENY på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra MENY
Tydelig trend mot renere råvarer og lokal smak3.7.2025 13:49:03 CEST | Pressemelding
Halvårstallene til MENY viser stor vekst i både lokalmat og ferskvarer i løsvekt. – Vi opplever at trenden mot rene råvarer og norske kvalitetsprodukter forsterker seg. Stadig flere går for ærlige og ekte produkter, sier kategoridirektør Einar Gundersen i MENY.
Her er finalistene i Norges største lokalmatpris23.6.2025 11:29:59 CEST | Pressemelding
Bringebær dyppet i sjokolade, en tradisjonell og ren påleggsserie, meieriprodukter på Jerseymelk, alkoholfrie plommedrikker, mer meieriprodukter på geitemelk og bærmottak for mer ville, norske bær. Seks lokalmatprodusenter er finalister i MENYs Matskattstipend 2025 og konkurrerer om 600 000 kroner.
MENY tar markedsandeler19.3.2025 09:05:00 CET | Pressemelding
MENY har 0,2 prosentpoeng vekst i markedsandel i 2025. Dermed har kjeden utlignet tilbakegangen fra 2024. – I år, som i fjor, har vi vekst i kunder, løsvektdiskene og ferskvarer. Folk etterspør utvalg, kvalitet og en god handleopplevelse. Vi investerer mer enn noen gang i butikkporteføljen vår, sier viseadministrerende direktør Geir Hov i MENY
MENY Granholmen kåret til landets beste5.2.2025 18:10:12 CET | Pressemelding
MENY Granholmen i Sandefjord er kåret til «Årets butikk» 2024. – Å gå helt til topps blant våre 187 butikker sier alt om nivået og presisjonen. MENY Granholmen har god atmosfære, oser av matglede og har skyhøy score i kundeundersøkelser, sier Geir Hov, juryleder og konstituert kjedeleder i MENY.
Dette er trendene i 202427.12.2024 08:00:00 CET | Pressemelding
Proteiner er trendy, det samme er helmelk, fruktgodteri, alkoholfritt, lokalmat og pastaretten med feta. Plastposen er årets taper.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom