Gresk salat med norske råvarer – det beste fra to verdener

- Siden den gang har det virkelig skjedd en revolusjon med de norske tomatene. Nå smaker de minst like godt her i landet. Akkurat nå kan vi boltre oss i deilige norske agurker og tomater, som har hatt en fantastisk oppvekst.De er kortreiste og smakfulle og blandet sammen kan de vekke gode ferieminner, sier Gerd Byermoen, kommunikasjonssjef i Opplysningskontoret for frukt og grønt.
Så enkelt lager du gresk salat
Gresk salat kan spises alene som en deilig lunsj, som en forrett eller som tilbehør til grillmaten sammen med tzatziki.
Agurk og tomat er blant de mest populære grønnsakene
Tomat og agurk er to av de mest populære grønnsakene vi har i Norge, bare slått av gulroten. Årsaken til dette kan nok være at de er så anvendelige. Agurk frisker opp brødskiver, det er godt å knaske på som et lite mellommåltid og det er en deilig variant til sitronskiver i drikkevannet.
Ekte agurknyheter
- Totalt ble det dyrket 17.153 tonn agurker i Norge i 2016
- Nesten 70 % av det totale forbruket i landet var dyrket i Norge
- Agurk er den tredje mest brukte grønnsaken i Norge
- Nordmenn spiser 5 kg. agurk per person pr år
- Agurk har lavt innhold av fett, og mye kostfiber
- Det latinske navnet på slangeagurk er Cucumis sativus
Besøk Guren gartneri og se hvordan agurkene vokser og trives.
Finn flere gode tips til deilig grilltilbehør på frukt.no
Nøkkelord
Kontakter
Kommunikasjonssjef Gerd Byermoen, tlf. 952 83 171, e-post: gerd.byermoen@frukt.no
Bilder



Lenker
Om Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt arbeider for å inspirere hele Norges befolkning til mer fargerike måltider med frukt, bær og grønnsaker.
Vårt arbeid er nøytralt uten hensyn til merkevarer. Vår hovedstrategi er å stimulere til "5 om dagen" for hele Norges befolkning, ved å fylle halve tallerkenen med grønt. Vi fremhever fordelene ved produksjon av frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt
Glem alt du har hørt: Mikro gir mer næring, ikke mindre!25.4.2025 09:49:42 CEST | Pressemelding
Har du hørt at mikrobølgeovnen ødelegger vitaminene i maten? Sannheten er faktisk det motsatte: Når du damper grønnsakene i mikroen, bevarer du mer av næringsstoffene enn om du koker dem på vanlig måte.
Bålforbud i påsken? Dette kan du lage på tur uten å bryte reglene15.4.2025 07:30:00 CEST | Pressemelding
Hyttekos og uteliv hører påsken til for mange, men i år faller påsken så sent at det ikke er lov å tenne bål hvor som helst. Husk at det fra 15. april er generelt bålforbud i hele landet, men det betyr ikke at du må droppe turmat og gode smaker i friluft- tvert imot, oppfordrer matfaglig rådgiver Torjus Bredvold Lunder fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG).
Kritisk til priskrig på påskegodt: – Vent med egget!11.4.2025 11:41:15 CEST | Pressemelding
Priskrig på smågodt og påskesnop i kiloesker – det er et tydelig tegn at påsken nærmer seg. Men hvor mye kos er egentlig passe? Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) mener vi kan nyte påskegodt – uten at det tar helt av.
Nesten halvparten av oss tar feil om frosne grønnsaker8.4.2025 11:14:45 CEST | Pressemelding
Det er en myte at frosne grønnsaker er mindre næringsrike enn ferske. Salget har også gått ned de siste årene. Det er synd, mener ernæringsrådgiver i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), for frosne grønnsaker kan være både praktisk og økonomisk for mange. Dessuten er det norsk sesong i frysedisken året rundt.
Årets Grønne Kokk 2025 er kåret19.3.2025 15:51:01 CET | Pressemelding
Den prestisjefylte kokkekonkurransen Årets Grønne Kokk 2025 ble avholdt 19. mars på UMAMI Arena i NOVA Spektrum, Lillestrøm. Etter timer med intens kokkelering og kreativ matlaging gikk lag 4 med Aleksander Næss Strand (fra Arakataka) og Felix Dalen ( fra Vaaghals) seirende ut av konkurransen, til stor jubel fra publikum.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom