Fiskeriaktivitet - en oversikt

Tjenesten Fiskeriaktivitet baserer seg på data om faststående bruk som BarentsWatch får fra Kystvakten og Fiskeridirektoratet. I kartet vises liner, garn, snurpenot og teiner, som har vært satt i de valgte månedene.
Disse brukes allerede i tjenesten FiskInfo, men ved å sette disse inn i års- og månedsvelger kommer alle bruk satt gjennom et helt år opp i kartet. Her kan man se hvordan fiskeriaktiviteten endrer seg fra måned til måned gjennom året.
Allerede har forskningsprosjekt uttalt at disse dataene er meget nyttige. Ill: Skjermdump.Tjenesten har data fra 2014 og frem til nå, og datagrunnlaget oppdateres kontinuerlig. Som i FiskInfo kan de forskjellige brukstypene filtreres bort etter ønske.
Som i andre tjenester fra BarentsWatch går det an å skifte bakgrunnskart. I tillegg til sjøkart finnes det også et havbunnsrelieff, som igjen viser hvordan bruk settes på Eggakanten - skråningen fra kontinentalsokkelen ned mot de dype delene av havbunnen.
Tjenesten er tenkt brukt i planlegging av aktiviteter i sjø- og havområdene. Et eksempel kan være når utvidelse av oppdrettsanlegg skal unngå konflikt med fiskeriene. Tjenesten kan også brukes til forskning for å se hvor det drives fiske, eller se på bunnforholdene der det fiskes.
Nedlastning av hele datasett kan gjøres på formatene CSV, GML og SHAPE.
Nøkkelord
Kontakter
Eivind Rinde
Prosjektleder
BarentsWatch
Tlf.: 906 96 094
epost: eivind.rinde@barentswatch.no
Bilder
Lenker
Om Kystverket
Gjennom BarentsWatch samarbeider offentlige etater og forskningsinstitusjoner om å samle, utvikle og dele kunnskap. Ved å samordne informasjon og utvikle nye tjenester basert på kombinasjoner av data, skal BarentsWatch formidle et bedre faktagrunnlag og gi et bedre bilde av aktivitet og tilstand i våre hav- og kystområder.
Ti departementer og 26 forvaltningsetater og forskningsinstitutter står bak BarentsWatch. Vi er lokalisert i Tromsø og Kystverket er vår vertsetat.
Følg pressemeldinger fra Kystverket
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Kystverket på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Kystverket
Mo i Rana styrker sjøtransporten – nå starter neste fase i dypvannskaiprosjektet13.5.2025 09:42:25 CEST | Pressemelding
Utbyggingen av ny dypvannskai i Mo i Rana går inn i en ny fase. Etter en intensiv vår med grunnarbeid og utfylling av deponiområdet, starter fundamenteringsarbeidet 15. mai.
Staten overtar kystradiotjenesten29.4.2025 13:03:13 CEST | Pressemelding
Det er nå klart at staten overtar kystradiotjenesten fra Telenor med virkning fra 1. januar 2026. Regjeringen har bestemt at Kystverket overtar den tekniske infrastrukturen, Sjøfartsdirektoratet overtar forvaltning av skipsradioregisteret og lisensordningen, mens Hovedredningssentralen overtar radiooperatørtjenesten.
Nødreparasjoner av moloer i Sørvær og Mefjordvær fullført8.4.2025 09:26:31 CEST | Pressemelding
Etter omfattende stormskader i november 2024 har Kystverket nå ferdigstilt midlertidige reparasjoner av moloene i Sørvær (Finnmark) og Mefjordvær (Troms). Tiltakene er gjennomført for å beskytte viktig infrastruktur og trygge ferdselen i områdene frem til de planlagte permanente reparasjonene kan utføres.
Cruisetrafikken flata ut i 20246.3.2025 15:30:03 CET | Pressemelding
Cruisetrafikken fortsatte ikke å øke i fjor, sammenlignet med 2023. Rundt 1,5 millioner unike cruisepassasjerer besøkte norske havner i løpet av 2024. Her får du en oppsummering av fjorårets cruisetrafikk i norske farvann og prognoser for 2025-sesongen.
42 omkom i norske havner – enkle grep kan redde liv28.2.2025 08:20:00 CET | Pressemelding
Over 40 personer har mistet livet etter å ha falt i sjøen fra fortøyde fritidsbåter de siste fem årene. Mange av ulykkene kunne vært unngått med enkle sikkerhetstiltak, mener Kystverket og Sjøfartsdirektoratet.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom