Opplysningskontoret for frukt og grønt

Gled deg over en flott bringebærsesong i anmarsj

Del
Aldri før har det vært dyrket mer bringebær i Norge. Og nå er de her; de herlige, smakfulle og høyt elskede bringebærene. Sesongen starter tidligere enn normalt på grunn av en varm forsommer. Sorten er Glen Ampel. Ja, lær deg navnet like godt med en gang.
En frisk og litt "hot" dressing med bringebær passer til de fleste salater.
En frisk og litt "hot" dressing med bringebær passer til de fleste salater.

Selv om vi har friske bringebær i butikkene hele året og forbruket totalt har økt med 23 % hvert år de fem siste årene, er det nå det bugner med Glen Ampel. Det er bare å nyte. Den norske bringebærsesongen vil vare til langt ut i august.

De først norske bringebærene som kommer i butikken er dyrket i tunnel, og kommer fra Nordfjord, Sogn, Rogaland, Agder, Vestfold og Buskerud. Og kvaliteten er det ingen ting å si på. Sesongen tegner meget bra.

Den anvendelige røde perlen

Disse røde perlene er naturens beste godteri. Server de gjerne som den beste snacks. Bringebær er perfekt match i salater og som garnityr til spekemat. Bringebær og sjokolade sammen i bakverk er en uslåelig kombinasjon. De er kjempefine som fyll i kaker, i fruktsalater, i smoothies, til is og som topping på frokostblandingen for å nevne noe. En bringebærdressing er også verd å prøve.

Bringebær skal oppbevares kaldt, men det er viktig å temperere dem før servering. Ta bærene ut av kjøleskapet gjerne to timer før servering. Da kommer nemlig den aller beste smaken og aromaen fram smak for fullt.

Helsegevinstene får du på kjøpet

Bringebær er en god kilde til vitamin C og har i tillegg et høyt innhold av kostfiber. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

Så hva venter du på?

Nøkkelord

Kontakter

Matfaglig rådgiver Toril Gulbrandsen, tlf. 957 32 919, e-post: toril.gulbrandsen@frukt.no.

Bilder

En frisk og litt "hot" dressing med bringebær passer til de fleste salater.
En frisk og litt "hot" dressing med bringebær passer til de fleste salater.
Last ned bilde

Lenker

Om Opplysningskontoret for frukt og grønt

Opplysningskontoret for frukt og grønt
Opplysningskontoret for frukt og grønt
Håndverksveien 31
1405 LANGHUS

23 24 94 00https://www.frukt.no/

Stiftelsen Opplysningskontoret for frukt og grønt har som formål å spre matglede og øke folks kunnskap om frisk frukt, bær, grønnsaker og poteter i Norge. Vårt mål er "5 om dagen" til alle, som vil bidra til en sunnere og friskere befolkning.

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for frukt og grønt på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for frukt og grønt

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye