NBBL - Norske Boligbyggelag

1.135.000 medlemmer i boligbyggelag

Del

Ved inngangen til boligsamvirkets 75-års jubileumsår er det rekordmange som er medlemmer i boligbyggelag. Totalt er medlemsmassen i NBBLs 41 boligbyggelag på 1.135.000.

Boligbyggelagene har hatt rekordstor medlemsvekst i "koronaåret" 2020. Foto: Nadia Frantsen
Boligbyggelagene har hatt rekordstor medlemsvekst i "koronaåret" 2020. Foto: Nadia Frantsen

Dette er en økning på 50.000 det siste året. En økning som tilsvarer dobbelt så mange som folkeveksten i Norge i 2020 eller nesten like mange innbyggere som det bor i Tønsberg kommune.

Vi vokser år for år

I 2017 feiret boligbyggelagene medlem nummer én million, og den sterke tilstrømningen av nye medlemmer har bare fortsatt. NBBLs boligbyggelag er Norges tredje største medlemsorganisasjon, kun med Idrettsforbundet (2 100 000) og Coop (1 800 000) foran seg.

- Det er gledelig at så mange ser verdien av medlemskap i boligbyggelag. Alle kan melde seg inn og være medeier i sitt boligbyggelag. Ingen aksjonærer tar utbytte, men overskuddet går tilbake til kjernevirksomheten – nemlig å tilby gode boliger og tjenester til medlemmene, sier Bård Folke Fredriksen, adm. dir. i NBBL

Et viktig medlemskap i et krevende boligmarked

Den største medlemsfordelen er forkjøpsretten. Den kan for mange unge være det som gjør det enklere å få kjøpt sin første bolig i et krevende boligmarked. Det siste året har også stadig flere boligbyggelag lansert alternative løsninger slik at flere på sikt kan bli eier av egen bolig. Ulike leie til eie løsninger, Obos Deleie og Obos Bostart er eksempler på det.

Høy boligprisvekst, lav boligbygging og strengere utlånsregler, har gjort det mer krevende å etablere seg i eiemarkedet. I dag møter både single førstegangsetablerere og nyskilte et langt mer krevende førstetrinn.

- Vi kan ikke ha det slik i Norge at du må ha en kjæreste eller hjelp fra foreldrene for å ha råd til egen bolig i de største byene der boligprisene er høyest. Jeg er glad for at boligbyggelagene kan hjelpe denne gruppen med å komme seg inn på boligmarkedet, avslutter Fredriksen.

Fakta pr. 31.12.2020

1 135 000 medlemmer
41 boligbyggelag
14 700 boligselskap
570 000 boliger under forvaltning

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Boligbyggelagene har hatt rekordstor medlemsvekst i "koronaåret" 2020. Foto: Nadia Frantsen
Boligbyggelagene har hatt rekordstor medlemsvekst i "koronaåret" 2020. Foto: Nadia Frantsen
Last ned bilde

Lenker

Om NBBL - Norske Boligbyggelag

NBBL - Norske Boligbyggelag
NBBL - Norske Boligbyggelag
PB 452 Sentrum
0104 Oslo

http://www.nbbl.no

Norske Boligbyggelags Landsforbund SA (NBBL) er en partipolitisk uavhengig interesseorganisasjon som har til formål å samle boligbyggelag i Norge og arbeide for deres felles interesser. Vi jobber med å påvirke myndighetene til å føre en aktiv og bærekraftig bolig– og bygningspolitikk som sikrer alle medlemmer rett til en god bolig og et godt bomiljø.

Følg saker fra NBBL - Norske Boligbyggelag

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra NBBL - Norske Boligbyggelag på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra NBBL - Norske Boligbyggelag

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom