Opplysningskontoret for brød og korn

Brødkampanje til inntekt for Redd Barna

Del
Verdens Brøddag markeres den 16. oktober. I år har Redd Barna og Opplysningskontoret for brød og korn gått sammen om å utvide markeringen til å vare hele uke 41, og vi har fått med Mesterbakeren, Bakers og dagligvarehandelen som gir et brødbidrag i denne perioden. I butikkene vil det denne uken være utvalgte brød som gir kr 1,- per solgte brød i bidrag til Redd Barna. Brødkampanjen ”Gi ditt brødbidrag i dag” handler om å sette fokus på barns helse, og om å samle inn midler til Redd Barnas viktige arbeid for å sikre barn bedre helse og ernæring.

– Vi håper at mange vil benytte anledningen til å støtte Redd Barna sitt arbeid for å gi barn bedre helse og ernæring, sier Torunn Nordbø, daglig leder av Opplysningskontoret for brød og korn. – Årlig dør over 7 millioner barn før de fyller fem år. De fleste dødsfallene knyttet til helse er helt unødvendig. De kan forhindres med enkle metoder lokalt. Med brødkampanjen håper vi at å gjøre folk oppmerksomme på at mange barn i verden trenger hjelp. Redd Barna gjør en kjempeinnsats for å bedre barns helse, men behøver vår støtte for å stå på videre, slår Nordbø fast.

Verdens brøddag har sitt utspring i Verdens matvaredag den 16. oktober. Dagen markerer etableringen av FNs organisasjon for mat og landbruk (FAO) i 1945. Menneskerettighetserklæringen fra 1948 anerkjenner retten til mat som en klar menneskerettighet. Likevel finnes det i dag over 900 millioner mennesker som ikke får nok mat. Grunnen til at så mange sulter er sammensatt, men krig og konflikter, naturkatastrofer og avlingssvikt utgjør mye av forklaringen.

Les mer på www.brodogkorn.no og www.reddbarna.no

Bilder

Verdens brøddag markeres med brødkampanje i dagligvarehandel over hele landet i uke 41.
Verdens brøddag markeres med brødkampanje i dagligvarehandel over hele landet i uke 41.
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye