Opplysningskontoret for brød og korn

VM-boller og annen bakst klar for Ski-VM 2011

Del
Ski-VM i Oslo nærmer seg og Opplysningskontoret for brød og korn har forberedt seg til hovedstadens store skiarrangement. Med utgangspunkt i VM-boller og VM-brød har OBK utviklet menyer for de som skal ut i marka og for de som velger tribuneplass i sofaen.

Nærbakst og Din Baker har samarbeidet med Ski-VM 2011 om å utvikle en VM-bolle. Oppdraget var at bollen skulle smake godt, gi masse energi, være likt av barn og smake like godt i både 20 minus og pluss. Den halvgrove VM-bollen med friske smaker av havre, gulrot og eple er nå klar for salg på VM-arenaene i Holmenkollen og gjennom NorgesGruppen sine butikker over hele landet. Opplysningskontoret har sammen med bakerne laget en forbrukervennlig oppskrift på VM-bollen .

Ta med ut i Marka
Langs VM-løypene eller til skituren er VM-blingser  basert på doble grove brødskiver med ”varmt” turpålegg sikre vinnere. Her kan for eksempel leverpostei og bacon  eller varmrøkt pepperlaks eller spekeskinke og eggerøre  være kjempegodt. Grove Brødkrystaller med ost, skinke og purre er et sunt og smakfullt alternativ. Det er lettvint å lage og lettvint å ta med på tur. I tillegg til VM-bollene foreslår vi ekstra grove byggcookies eller turmuffins som det lille ekstra. Varme drikker basert på havremelk på termosen er et godt alternativ til kaffe eller solbærtoddy. Her blandes inn eplemost eller smeltet sjokolade for ekstra god smak.

Til hjemmetribunen
Hjemme kan VM-smørbrød basert på grove brødskiver smøres med for eksempel ridderost og fenalår eller røkelaks og avokado eller blåmuggost på appelsinseng og pyntes med urter og bær. Flaggpyntede skiver med kremost, bringebær og blåbær vil garantert slå an blant den yngre garde. Lune Brødkrystaller og VM-boller kan like gjerne spises inne som ute. Og Cupcakes pyntet i rødt, hvitt og blått kan hentes frem når medaljevinnere skal feires. 

Lag din egen VM-meny
Opplysningskontoret oppfordrer alle til å komponere sin egen VM-meny. Enten om dere er ute langs løypene eller har plass foran TV-sendingene. Gå på jakt hos din lokale baker eller la dere inspirere av våre oppskrifter på www.brodogkorn.no

Godt VM fra Opplysningskontoret for brød og korn!

Til redaksjonen:
Ulike bildevarianter av alle rettene kan fritt lastes ned fra Opplysningskontoret for brød og korns bildearkiv.

Bilder

Festpyntede Cupcakes når medaljevinnere skal feires.
Festpyntede Cupcakes når medaljevinnere skal feires.
Last ned bilde
VM-smørbrød med ridderost og fenalår passer ypperlig når norske medaljekandidater skal heies frem.
VM-smørbrød med ridderost og fenalår passer ypperlig når norske medaljekandidater skal heies frem.
Last ned bilde
VM-blings med varmrøkt laks smaker godt og gir energi som varer.
VM-blings med varmrøkt laks smaker godt og gir energi som varer.
Last ned bilde
VM-bollen er halvgrov, gir masse enegi og smaker deilig av havre, gulrot og eple.
VM-bollen er halvgrov, gir masse enegi og smaker deilig av havre, gulrot og eple.
Last ned bilde
Yngvild Føyn Odden og Torunn Nordbø fra Opplysningskontoret for brød og korn med sin Ski-VM meny
Yngvild Føyn Odden og Torunn Nordbø fra Opplysningskontoret for brød og korn med sin Ski-VM meny
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye