VM-boller og annen bakst klar for Ski-VM 2011
Nærbakst og Din Baker har samarbeidet med Ski-VM 2011 om å utvikle en VM-bolle. Oppdraget var at bollen skulle smake godt, gi masse energi, være likt av barn og smake like godt i både 20 minus og pluss. Den halvgrove VM-bollen med friske smaker av havre, gulrot og eple er nå klar for salg på VM-arenaene i Holmenkollen og gjennom NorgesGruppen sine butikker over hele landet. Opplysningskontoret har sammen med bakerne laget en forbrukervennlig oppskrift på VM-bollen .
Ta med ut i Marka
Langs VM-løypene eller til skituren er VM-blingser basert på doble grove brødskiver med ”varmt” turpålegg sikre vinnere. Her kan for eksempel leverpostei og bacon
eller varmrøkt pepperlaks
eller spekeskinke og eggerøre
være kjempegodt. Grove Brødkrystaller
med ost, skinke og purre er et sunt og smakfullt alternativ. Det er lettvint å lage og lettvint å ta med på tur. I tillegg til VM-bollene foreslår vi ekstra grove byggcookies
eller turmuffins
som det lille ekstra. Varme drikker basert på havremelk
på termosen er et godt alternativ til kaffe eller solbærtoddy. Her blandes inn eplemost eller smeltet sjokolade for ekstra god smak.
Til hjemmetribunen
Hjemme kan VM-smørbrød basert på grove brødskiver smøres med for eksempel ridderost og fenalår
eller røkelaks og avokado
eller blåmuggost på appelsinseng
og pyntes med urter og bær. Flaggpyntede skiver
med kremost, bringebær og blåbær vil garantert slå an blant den yngre garde. Lune Brødkrystaller
og VM-boller kan like gjerne spises inne som ute. Og Cupcakes
pyntet i rødt, hvitt og blått kan hentes frem når medaljevinnere skal feires.
Lag din egen VM-meny
Opplysningskontoret oppfordrer alle til å komponere sin egen VM-meny. Enten om dere er ute langs løypene eller har plass foran TV-sendingene. Gå på jakt hos din lokale baker eller la dere inspirere av våre oppskrifter på www.brodogkorn.no
Godt VM fra Opplysningskontoret for brød og korn!
Til redaksjonen:
Ulike bildevarianter av alle rettene kan fritt lastes ned fra Opplysningskontoret for brød og korns bildearkiv.
Bilder





Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
Fransk bakst utfordrer de tradisjonelle syv21.11.2024 11:17:52 CET | Pressemelding
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Norsk hegemoni utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom