Fremtidens skolebrød er grovt

Del
Vinnerne i konkurransen om å lage Fremtidens skolebrød er nå kåret. De tre vinnerbidragene bruker alle grovt mel og det er vist stor kreativitet i utarbeidelsen av oppskriftene. Førsteplassen er i år en spennende oppskrift uten gjær, mens andreplassen er en søtere variant med aprikos og tredjeplassen er smakssatt med urter og ost.

Vinnere av Fremtidens skolebrød 2010:
1. plass:   Skolelunsjbrød av Simen, Ole, Alexander, Olve, Bjørnar, Maria Isabella, Nadine, Kristina, Sindre, Silje og Marie, Leirvik skule i Stord.

2. plass:   Aprikoshorn av Kato Gullhaug, Slidre skule i Valdres.

3. plass: Urtebrød av Ingrid Aase Cowles og Sarah Skruverud, Folkestad skule i Telemark.

Alle vinnerelevene har vunnet en bakedag for hele klassen sammen med en landslagsbaker, og alle de tre vinneroppskriftene vil bli prøvebakt på bakerlinjer i Oslo, Bergen og Stavanger.

Fokus på sunne og grove kornprodukter
Konkurransen Fremtidens skolebrød ble arrangert for andre gang i år og det har kommet inn mer enn 50 spennende bidrag fra 5-7. klassinger i hele Norge.
- Opplysningskontoret for brød og korn ønsker å bidra til sunnere spisevaner. Ett av målene med konkurransen er å få flere barn og unge til å spise gode og grove brødprodukter i tråd med de nye kostrådene om å spise minst fire porsjoner fullkornsprodukter hver dag. Vi oppfordrer også bakerbransjen til å la seg inspirere av konkurransebidragene til å utvikle enda flere grove bakervarer, sier juryleder og daglig leder i Opplysningskontoret for brød og korn Torunn Nordbø.

Kriteriene i konkurransen er blant annet at brødet må være grovt eller ekstra grovt, inneholde lite salt og sukker, og være basert på en egenkomponert oppskrift.

En kvalifisert fagjury bestående av representanter med bakgrunn både fra bakeribransjen, skole og ernæring har smakt seg frem til de tre vinnerne. Vinneroppskriftene er publisert på Opplysningskontoret for brød og korns nettsider, www.brodogkorn.no, og er dermed tilgjengelig for alle som har lyst til å teste ut gode og grove skolebrød til matpakken.

Skolebrødets dag
Skolebrødets dag markeres for første gang fredag 27. august. Dagen er en hyllest av fremtidens skolebrød og en markering av at det er lov å nyte det klassiske skolebrødet til fest. Skolebrødets dag vil bli markert i flere bakerier og butikker i hele landet. 

Fakta om skolekonkurransen Fremtidens skolebrød
Målgruppen er barn i 5.-7. trinn i alle landets grunnskoler, samt mat- og helselærere i grunnskolen.
Konkurransen skal inspirere barn til å spise grovt i hverdagen. Jo grovere brødet eller bollen er, jo mer innhold av kostfiber, mineraler og vitaminer.
Premier: Bakedag for hele klassen sammen med en landslagsbaker.
Juryen besto av: Torunn Nordbø, Opplysningskontoret for brød og korn (juryleder), Knut Hammeren, Lantmännen Cerealia, Ingvill Måkestad Bovim, Sunn jenteidrett, Camilla Grefsli, Nofima Mat, Christian Utne, Mesterbakeren og Otto Mathisen, Skolematens venner.

For mer informasjon om Fremtidens skolebrød, se www.brodogkorn.no/skolebrod


Opplysningskontoret for brød og korn  jobber med merkenøytral opplysningsvirksomhet. Formålet er å bidra til økt kunnskap om og interesse for å bruke korn- og brødvarer hos norske forbrukere. Gjennom skolesatsingen ønsker vi både å bidra med kunnskap og stimulere til økte bakeferdigheter og positive matopplevelser.

For mer informasjon, gå inn på www.brodogkorn.no eller kontakt daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn, tlf. 952 89 666, e-post: torunn@brodogkorn.no

Bilder for nedlastning:

1. plass: Skolelunsjbrød: http://www.brodogkorn.no/presse/bilder/kolebrodkonkuran/

2. plass: Aprikoshorn: http://www.brodogkorn.no/presse/bilder/kolebrodkonkuran-0/

3.  plass: Urtebrød: http://www.brodogkorn.no/presse/bilder/kolebrodkonkuran-1/

Jury: http://www.brodogkorn.no/presse/bilder/fremtidensskole-0/

Klassiske skolebrød: http://www.brodogkorn.no/presse/bilder/skolebrod-1202/

Bilder

1.  plass: Skolelunsjbrød
1. plass: Skolelunsjbrød
Last ned bilde
Klassiske skolebrød
Klassiske skolebrød
Last ned bilde
3.  plass: Urtebrød
3. plass: Urtebrød
Last ned bilde
Jury
Jury
Last ned bilde
2. plass: Aprikoshorn
2. plass: Aprikoshorn
Last ned bilde

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye