Hva er Fremtidens skolebrød?
Opplysningskontoret for brød og korn inviterer for andre gang skoleelever til å konkurrere om å lage ”Fremtidens skolebrød”. Vi er ute etter flere sunne og grove alternativer som kan passe både til skolemat og for folk i farten. Vinnerne vil bli presentert på Skolebrødets dag fredag 27. august. Premien er en bakedag for hele klassen sammen med en landslagsbaker.
Kriteriene i konkurransen er blant annet at brødet må være grovt eller ekstra grovt, inneholde lite salt og sukker, og være basert på en egenkomponert oppskrift. Konkurransen tar utgangspunkt i Opplysningskontorets skolemateriell og kompetansemålet om at elevene skal utvikle, lage og presentere et produkt . Siste frist for innsending av oppskrifter til konkurransen ”Fremtidens skolebrød” er 1. juni.
Konkurransen ”Fremtidens skolebrød” ble arrangert for første gang i fjor. Opplysningskontoret for brød og korn fikk inn 80 spennende oppskrifter fra elever rundt omkring i Norge. Et av vinnerbidragene, NachOstbrød fra elever ved Gaupne skule, blir bakt og solgt fra bakeriet på Pyramiden kjøpesenter i Gaupne.
Fakta om skolekonkurransen Fremtidens skolebrød
- Målgruppen er barn i 5.-7. trinn i alle landets grunnskoler, samt mat- og helselærere i grunnskolen.
- Konkurransen skal inspirere barn til å spise grovt i hverdagen. Jo grovere brødet eller bollen er, jo mer innhold av kostfiber, mineraler og vitaminer.
- Juryen består av: Anne Gaarder Amland (Løkeberg skole), Ingvill Måkestad Bovim (Sunn jenteidrett), Camilla Grefsli (Nofima Mat), Christian Utne (Mesterbakeren), Torunn Nordbø (Opplysningskontoret for brød og korn)
- Vinnerne vil presentert på skolebrødets dag 27. august 2010.
- Premier: Bakedag for hele klassen sammen med en landslagsbaker. 20 lærere vil dessuten bli trukket ut blant alle de deltakene skolene til å være med på et heldags ”Korncruise”.
For mer informasjon om Fremtidens skolebrød, se www.brodogkorn.no/skolebrod
Opplysningskontoret for brød og korn er ett av fem opplysningskontor i landbruket som jobber med merkenøytral opplysningsvirksomhet. Formålet er å bidra til økt kunnskap om og interesse for å bruke korn- og brødvarer hos norske forbrukere. Gjennom skolesatsingen ønsker vi både å bidra med kunnskap og stimulere til økte bakeferdigheter og positive matopplevelser.
For mer informasjon, gå inn på www.brodogkorn.no eller kontakt:
Daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn
på tlf.nr. 95 28 96 66, e-post torunn@brodogkorn.no
Bilder
Om Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.
OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.
Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn
Bypåske er tiden for nybakt brød14.4.2025 10:00:00 CEST | Pressemelding
Bypåske er for mange en etterlengtet pause midt i våren. Helt perfekt for rolige frokoster med hjemmebakt langtidshevet grytebrød eller surdeigsfocaccia om du allerede har startet grillesesongen.
Vekk surdeigen til live i påsken11.4.2025 13:21:14 CEST | Pressemelding
Påsken er tiden for mirakler – da snakker vi ikke bare om religion og oppstandelse, men også surdeigsstarteren du kan vekke til live igjen. Etter en liten vinterdvale i kjøleskapet, trenger den bare vann, mel og litt omsorg for å boble av liv.
Nordmenn mer positive til grove brød og kornprodukter11.3.2025 08:39:00 CET | Pressemelding
Årets brødvaneundersøkelse viser at nordmenn i økende grad verdsetter grove brød og kornprodukter for deres helsefordeler og bærekraft. Samtidig er det en økende bevissthet rundt innholdet i brødene, noe som påvirker forbrukernes valg.
Hvilke pålegg er de mest populære i julen?3.12.2024 07:55:00 CET | Pressemelding
Listen over hvilke pålegg nordmenn vil ha på årets julefrokoster og lunsjer er lang og innbydende. Det er fire pålegg som topper listen i årets juleundersøkelse. De mest populære er egg, røkelaks/ørret, ulike oster og sylte. Her er tipsene om hvilke brød som passer til påleggsfavorittene.
Fransk bakst utfordrer de tradisjonelle syv21.11.2024 11:17:52 CET | Pressemelding
Krumkaker og kransekake er våre julekakefavoritter. Norsk hegemoni utfordres imidlertid av en fransk revolusjon og vi snakker ikke om napoleonskaker.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom