Hva er Fremtidens skolebrød?

Del
Nå er det fire uker igjen til fristen for innsending av oppskrifter. Har skolene i ditt distrikt meldt seg på?

Opplysningskontoret for brød og korn inviterer for andre gang skoleelever til å konkurrere om å lage ”Fremtidens skolebrød”. Vi er ute etter flere sunne og grove alternativer som kan passe både til skolemat og for folk i farten. Vinnerne vil bli presentert på Skolebrødets dag fredag 27. august. Premien er en bakedag for hele klassen sammen med en landslagsbaker.

Kriteriene i konkurransen er blant annet at brødet må være grovt eller ekstra grovt, inneholde lite salt og sukker, og være basert på en egenkomponert oppskrift. Konkurransen tar utgangspunkt i Opplysningskontorets skolemateriell og kompetansemålet om at elevene skal utvikle, lage og presentere et produkt . Siste frist for innsending av oppskrifter til konkurransen ”Fremtidens skolebrød” er 1. juni.

Konkurransen ”Fremtidens skolebrød” ble arrangert for første gang i fjor. Opplysningskontoret for brød og korn fikk inn 80 spennende oppskrifter fra elever rundt omkring i Norge. Et av vinner­bidragene, NachOstbrød fra elever ved Gaupne skule, blir bakt og solgt fra bakeriet på Pyramiden kjøpesenter i Gaupne.

Fakta om skolekonkurransen Fremtidens skolebrød  

  • Målgruppen er barn i 5.-7. trinn i alle landets grunnskoler, samt mat- og helselærere i grunnskolen.
  • Konkurransen skal inspirere barn til å spise grovt i hverdagen. Jo grovere brødet eller bollen er, jo mer innhold av kostfiber, mineraler og vitaminer.
  • Juryen består av: Anne Gaarder Amland (Løkeberg skole), Ingvill Måkestad Bovim (Sunn jenteidrett), Camilla Grefsli (Nofima Mat), Christian Utne (Mesterbakeren), Torunn Nordbø (Opplysningskontoret for brød og korn)
  • Vinnerne vil presentert på skolebrødets dag 27. august 2010.
  • Premier: Bakedag for hele klassen sammen med en landslagsbaker. 20 lærere vil dessuten bli trukket ut blant alle de deltakene skolene til å være med på et heldags ”Korncruise”.

For mer informasjon om Fremtidens skolebrød, se www.brodogkorn.no/skolebrod

Opplysningskontoret for brød og korn er ett av fem opplysningskontor i landbruket som jobber med merkenøytral opplysningsvirksomhet. Formålet er å bidra til økt kunnskap om og interesse for å bruke korn- og brødvarer hos norske forbrukere. Gjennom skolesatsingen ønsker vi både å bidra med kunnskap og stimulere til økte bakeferdigheter og positive matopplevelser.

For mer informasjon, gå inn på www.brodogkorn.no eller kontakt:

Daglig leder Torunn Nordbø i Opplysningskontoret for brød og korn
på tlf.nr. 95 28 96 66, e-post torunn@brodogkorn.no

Bilder

Om Opplysningskontoret for brød og korn

Opplysningskontoret for brød og korn
Opplysningskontoret for brød og korn
Lørenveien 40
0585 Oslo

952 89 666http://www.brodogkorn.no

Opplysningskontoret for brød og korn (OBK) ble etablert høsten 2007 for å drive merkenøytral opplysningsvirksomhet på vegne av alle aktørene i verdikjeden. Formålet er å øke kunnskapen om, og fremme forbruket av, korn, mel, brød og andre bakervarer hos forbrukerne og andre målgrupper.

OBK har som mål å øke kunnskapen om hvor viktig sunne bakervarer og kornprodukter er i det daglige kostholdet. OBK forholder seg alltid til de til enhver tid gjeldende offentlige kostholdsråd.

Bildearkivet til Opplysningskontoret for brød og korn

Følg pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Opplysningskontoret for brød og korn på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Opplysningskontoret for brød og korn

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom
World GlobeA line styled icon from Orion Icon Library.HiddenA line styled icon from Orion Icon Library.Eye