Presseinvitasjon: Nye trender og utfordringer innen mat og miljø
I løpet av to dager er fokus rettet mot klimaendringenes effekt for matproduksjon og hva matprodusenter kan gjøre for å begrense klimautslipp. Viktige kunnskapsmessige utfordringer og aktuelle trender innen matforskning vil også bli presentert. Blant andre får du møte:
- Maggie Gill ved University of Aberdeen og rådgiver for den skotske regjeringen som mener at vi akkurat nå tar en del klimapolitiske beslutninger på alt for tynt grunnlag. Hun ønsker også å reise spørsmålet om vi kanskje har kommet til det punktet hvor det er fornuftig å innføre handel med ”matkvoter”.
- Carsten Beck ved Institutt for fremtidsforskning i København som mener at næringsmiddelforskingen nå er inne i en meget spennende periode hvor industrien må forholde seg til alt fra globalisering og økologi, til ny teknologi og fordelingspolitikk. Et komplisert farvann å navigere i, men at alt ligger til rette for at norske matprodusenter kan se lyst på fremtiden.
I tillegg vil flere industriledere og våre fremste nasjonale forskere innen mat og helse presentere aktuelle resultater og utfordringer.
Pressen inviteres til å være til stede på hele eller deler av arrangementet. Det vil bli utarbeidet pressepakker med ytterligere informasjon om utvalgte tema og foredragsholdere.
Les mer om konferansen på nettsiden: www.forskningsradet.no/matprogrammet
Tid: Tirsdag 6. mai kl. 10.00 -16.30 og onsdag 7. mai kl. 9.15 - 16.30
Sted: Thon Hotell Arena, Lillestrøm
Om Forskningsrådet
Forskningsrådet er den nasjonale organisasjonen for finansiering av forskning og eksperimentell utvikling (FoU) og FoU-støttet innovasjon. Forskningsrådet skal være en markert forsknings- og innovasjonspolitisk aktør nasjonalt og internasjonalt, en strategisk investor, en synlig og inkluderende samfunnsaktør og en kunnskapsbasert rådgiver. Gjennom disse rollene skal vi legge til rette for utviklingen av sterke forsknings- og innovasjonsmiljøer som hevder seg i den internasjonale konkurransen, skaper innsikt, bidrar til verdiskaping og til å løse de samfunnsutfordringene Norge og verdenssamfunnet står overfor. Forskningsrådet skal gi næring til nye ideer, gjøre grensesprengende forskning og radikal innovasjon mulig og jobbe for et samfunn der forskning brukes og deles.
Følg pressemeldinger fra Forskningsrådet
Registrer deg med din e-postadresse under for å få de nyeste sakene fra Forskningsrådet på e-post fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.
Siste pressemeldinger fra Forskningsrådet
19 forskningsmiljøer videre til siste runde for å bli nasjonalt forskningssenter på kunstig intelligens4.4.2025 12:52:29 CEST | Pressemelding
Det har vært enorm interesse for å bli forskningssenter på kunstig intelligens. Nå er 19 søknader videre til den siste runden med vurdering. Tildelingen vil skje i midten av juni.
EU-støtte til cybersikkerhet i Norge3.4.2025 07:00:00 CEST | Pressemelding
33 små og mellomstore virksomheter får til sammen nærmere 20 millioner kroner til utvikling av cybersikkerhetstiltak fra NCC-NO. Nasjonal sikkerhetsmyndighet og Forskningsrådet leder senteret som forvalter EU-midler til cybersikkerhet i Norge.
60 millioner i norsk forskningsstøtte til Ukraina11.3.2025 07:57:00 CET | Pressemelding
Krigen i Ukraina har hatt enorme konsekvenser, og den har også rammet ukrainsk forskning hardt. Forskningsrådet har siden fullskala-invasjonen for tre år siden støttet og samarbeidet tett med det ukrainske forskningsrådet (NRFU) og ukrainske forskere, blant annet gjennom Science Europe. Nå støtter Forskningsrådet ukrainsk forskning og forskere med rundt 60 millioner kroner.
126 millioner kroner til nye FRIPRO-prosjekter17.2.2025 10:20:10 CET | Pressemelding
Tolv forskningsprosjekter med høy kvalitet og banebrytende potensial får finansiering i årets første FRIPRO-tildeling.
To nye forskningssentre for norsk fagspråk i akademia16.2.2025 11:30:00 CET | Pressemelding
Forskningsrådet deler ut 120 millioner kroner til to nye nasjonale forskningssentre for norsk fagspråk.
I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.
Besøk vårt presserom