Landbruks- og matdepartementet

1 450 millioner kroner på konto til norske bønder

Del

Denne uka har norske bønder fått utbetalt til sammen 1 450 millioner kroner for å kompensere for inntektssvikten i 2022.

Foto: Torbjørn Tandberg
Foto: Torbjørn Tandberg

Jordbruket har opplevd en betydelig kostnadsvekst på viktige innsatsfaktorer. I årets jordbruksoppgjør ble et samlet jordbruk og staten enige om ekstraordinære utbetalinger av produksjonstilskudd allerede i 2022. Denne uka er det derfor utbetalt om lag 1 450 millioner kroner. Første utbetaling på 727 millioner kroner kom 6. september. 723 millioner kroner sendes til utbetaling i dag.

–  Matproduksjon og matberedskap er en prioritert oppgave for denne regjeringen, særlig når vi står i en krevende tid – både nasjonalt og globalt. Vi har sett en kostnadsvekst uten sidestykke, og det har vært avgjørende å bistå jordbruket økonomisk for å opprettholde matproduksjonen her i landet, sier landbruks- og matminister Sandra Borch (Sp).

Fredag 9. september utbetales 723 millioner kroner i ekstrautbetaling av produksjonstilskudd (andre del) - Landbruksdirektoratet

Nøkkelord

Bilder

Foto: Torbjørn Tandberg
Foto: Torbjørn Tandberg
Last ned bilde

Om Landbruks- og matdepartementet

Landbruks- og matdepartementet
Landbruks- og matdepartementet
Pb 8007 Dep.
0030 Oslo

22 24 92 50https://www.regjeringen.no/no/dep/lmd

Landbruks- og matdepartementet (LMD) har hovudansvar for mat- og landbrukspolitikken. Det omfattar arealforvalting, jord- og skogbruk, husdyrhald, reindrift og utvikling av nye næringar med utgangspunkt i landbruket.

Følg pressemeldinger fra Landbruks- og matdepartementet

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Landbruks- og matdepartementet på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra Landbruks- og matdepartementet

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom