KS

– Nå må vi se framover og utvikle skolen sammen

Del

– Det er svært synd at partene ikke klarte å bli enige om en løsning og at det må tvungen lønnsnemnd til. Men vi er svært glade for at 150.000 barn og unge som er rammet av streiken, nå kan komme tilbake på skolen, sier KS’ arbeidslivsdirektør Tor Arne Gangsø.

Regjeringen foreslår tvungen lønnsnemnd for lærerorganisasjonenes streik. Det betyr at lærerorganisasjonene avslutter streiken som har pågått siden 20. juni, og at alle lærere går tilbake på jobb slik at skolene kan starte opp fra onsdag morgen.

– I dagens møte med statsråden og partene, foreslo KS å la en frivillig lønnsnemnd løse uenigheten. Da ville partene sammen tatt ansvar for å avslutte streiken og latt nøytrale medlemmer i en nemnd avgjøre årets lønnstillegg for lærere. Lærerorganisasjonene avviste en slik løsning, sier Gangsø.

– KS har gjennom forhandling og mekling strukket oss langt for å komme lærerne i møte, og finne en løsning på streiken, med både penger og andre tiltak. Samtidig har vi måttet ta hensyn til at vi før sommeren ble enige om en avtale med 37 andre fagforbund i kommunesektoren. Dessverre har våre forslag blitt avvist av lærerorganisasjonene, sier Gangsø.

Ved tvungen lønnsnemnd vil resultatet av tariffoppgjøret for de tre lærerorganisasjonene bli fastsatt av Rikslønnsnemnda.

– KS har hatt tett kontakt med de streikerammede kommunene og fylkeskommunene gjennom streiken. Det er positivt at kommuner setter i gang tiltak for å ta igjen tapt læring, spesielt for de elevene som har vært rammet av streik lenge, sier Gangsø.

– Nå må partene se framover og bygge opp gjensidig tillit. Vi må finne ut hvordan vi kan samarbeide bedre med hverandre, og med politiske myndigheter, om å utvikle skolen slik at den blir best mulig. Lærerne er en viktig yrkesgruppe, og gjør en svært viktig jobb. Men vi løser ikke alle utfordringer i skolen, eller for lærerne, i et lønnsoppgjør. Det må vi jobbe med hver dag gjennom politisk og faglig partssamarbeid. Jeg håper lærerorganisasjonene vil delta i det arbeidet, sier Gangsø.

Kontakter

Om KS

KS
KS
Postboks 1378 Vika
0114 Oslo

24 13 26 01http://www.ks.no

Følg pressemeldinger fra KS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra KS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra KS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom