Sonans

- En svært god nyhet for privatiststudenter

Del

Kunnskapsminister Guri Melby bekrefter at alle privatister skal få gjennomført sine eksamener.

Studenter ved Sonans Oslo. Foto: Henrik Solberg
Studenter ved Sonans Oslo. Foto: Henrik Solberg

- At våre studenter og andre privatister får gjennomføre eksamen er en svært gledelig nyhet. Så håper vi på en rask avklaring på når dette blir, sier administrerende direktør Erik Brandt i Sonans Utdanning.

- Dette er veldig viktig for meg og alle andre privatister som skal søke høyere utdanning denne høsten, der eksamen er avgjørende for om man kommer inn eller ikke, sier Imre Odin Sveen, student ved Sonans Utdanning i Fredrikstad.

- Jeg har lest hardt og jobbet masse for å forberede meg til eksamen fordi Sonans oppfordret oss til å lese videre, og lærerne har støttet oss digitalt, så jeg føler meg klar, fortsetter studenten.

Sonans har i dag ca. 9 000 studenter som tar videregående utdanning ved 14 skoler rundt om i landet. Da skolene ble pålagt å stenge flyttet Sonans all undervisning fra fysiske klasserom til nett med oppfølging av egen lærer. Nå gjennomføres klasseromsundervisningen digitalt, og lærerne sikrer individuell oppfølging via chat-funksjoner i tillegg til telefon og video.

Tro på løsning

Det har vært en usikker tid med mange spørsmål, men Brandt og Sonans har hele tiden oppfordret studenter til å lese som om eksamen skal gjennomføres.

- Vi heier på våre privatister og er veldig glade for at de får gjennomført eksamen, sier Brandt. 

Samtlige fylker er nå enige om at ingen privatisteksamener avlyses, bekreftet Melbye til NRK  P2 torsdag morgen. En egen arbeidsgruppe har fått i oppgave å finne løsninger for praktisk gjennomføring av eksamen, og målet er at alle privatister skal få gjennomføre eksamen og rekke opptaket til høyere utdanning. 

- Privatistene er øverste prioritet, både for meg og for fylkene, sa Melbye videre. 

Kontakter

Bilder

Studenter ved Sonans Oslo. Foto: Henrik Solberg
Studenter ved Sonans Oslo. Foto: Henrik Solberg
Last ned bilde
Imre Odin Sveen, student ved Sonans i Fredrikstad.
Imre Odin Sveen, student ved Sonans i Fredrikstad.
Last ned bilde
Erik Brandt
Erik Brandt
Last ned bilde

Lenker

Om Sonans

Sonans
Sonans
Sandakerveien 116
0484 Oslo

915 04 070http://www.sonansgruppen.no

Følg saker fra Sonans

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Sonans på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Sonans

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom