YS

YS tror færre vil droppe ut av videregående med ny fullføringsrett 

Del

Regjeringen har varslet at det skal innføres fullføringsrett i videregående skole i stedet for dagens tidsbegrensede rett. - Et viktig tiltak for at få flere til å gjennomføre videregående skole, sier YS-leder Erik Kollerud.

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud

Forslaget er i tråd med mangeårige krav fra YS og med Lied-utvalgets innstilling fra 2019.

- Dette er et helt nødvendig paradigmeskifte i hvordan vi tenker videregående opplæring. Vi har altfor lenge vært opptatt av at elevene skal tilpasse seg systemet og ikke omvendt. Slik det er nå, skaper vi utenforskap, sier Kollerud.

- I dagens arbeidsmarked er det vanskelig å få jobb uten å ha fullført videregående, og det blir enda vanskeligere fremover. At så mange som mulig fullfører er derfor avgjørende for både samfunnet og den enkelte, sier han.

Tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB) viser at inntil 5500 elever mister retten til offentlig finansiert videregående opplæring hvert år.

Nå fullfører ca. 78 prosent av kullet videregående opplæring. Det betyr at det fortsatt er en fjerdedel som ikke greier å gjennomføre.

- Mange av elevene kunne ha fullført, hvis de hadde fått en ny sjanse og litt bedre tid. Å gi disse en rett til å fullføre, og skolene en plikt til å legge til rette for dette, er et avgjørende steg, sier YS-lederen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud
Last ned bilde

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg saker fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom