YS

YS-lederen: - Det haster å få på plass lønnsstøtte

Del

- De nye innstrammingene regjeringen innførte i går gjør at mange av våre medlemmer får permitteringsvarsel allerede i dag, eller i morgen. Nå haster det å få på plass ordningen med lønnsstøtte, advarer YS-leder Erik Kollerud.

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud

- Regjeringen har varslet at lønnsstøtteordningen kommer, sannsynligvis i løpet av uken, men når vi når vi nå ser at hele bransjer i praksis stenger ned i dag, haster det. Ordningen burde ha vært på plass allerede i går, for å sikre forutsigbarhet og trygghet for virksomheter og ansatte, sier Kollerud. 

YS-lederen er opptatt av at lønnsstøtteordningen bidrar til å hindre permitteringer, samtidig som den kan brukes til å få allerede permitterte tilbake i arbeid og aktivitet.

- Vi må ikke glemme at vi allerede i dag har tusenvis av permitterte som i praksis har vært arbeidsledige lenge. Vi må få på plass en ordning som hjelper bedriftene med å ta disse tilbake i arbeid eller kompetansehevende tiltak, påpeker han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud
Last ned bilde

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom