YS

YS-leder Erik Kollerud: - Selvsagt skal vi si ja til vaksinepass

Del

- Et vaksinepass kan bidra til å redde arbeidsplasser. Derfor ønsker YS en slik ordning svært velkommen, sier YS-leder Erik Kollerud.

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud

- Målet må være å få så mye som mulig av hverdagslivet, arbeidslivet og økonomien tilbake til normalen så fort som mulig, men på en smittevernmessig forsvarlig måte. Når vi nå nærmer oss en million vaksinerte, bør de få mulighet til å bruke flere tjenester. Det vil redde arbeidsplasser, påpeker Kollerud.  

YS-lederen erkjenner at dette kan skape misnøye blant de som ikke er vaksinert:

- Norge er et land med små forskjeller og høy tillit. Det vil ikke være uproblematisk å gi noen grupper større friheter enn andre, men her må andre hensyn veie tyngre, mener Kollerud. 

- De av oss som ikke er vaksinert vil ikke få det verre om andre får utstedt et vaksinepass.  De mange tusen som har stått uten jobb i reiseliv, uteliv og handel i over ett år vil derimot få det veldig mye bedre, sier han.

Kollerud peker også på at vi nå går inn i en tid av året som er særlig viktig for enkelte bransjer.

- Noen har argumentert med at en ordning med vaksinepass bare vil føre til at noen virksomheter kan åpne, og det noen få uker tidligere enn ellers. To uker i høysesongen for reiselivet og utelivet kan bety et være eller ikke være for disse virksomhetene, advarer Kollerud. 

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud
Last ned bilde

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg saker fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom