YS

YS forventer at Stortinget skroter kontantstøtten

Del

- Etter at Høyres landsmøte i helgen gikk inn for å avvikle kontantstøtten, er det nå et stort flertall på både høyre- og venstresiden for dette. Jeg forventer at ordningen henvises til historiens skraphaug neste år, uansett hvem som vinner valget til høsten, sier Hans-Erik Skjæggerud, 1. nestleder i YS.

- Da kontantstøtten ble innført for 20 år siden, opplevde mange at det var vanskelig å få barnehageplass. Slik er det heldigvis ikke lenger. Stadig færre bruker ordningen, men de likestillings- og integreringsmessige problemstillingene er fortsatt der. Det innser stadig flere av de politiske partiene, påpeker Skjæggerud.

Etter landsmøtene denne våren er det kun Kristelig Folkeparti, Fremskrittspartiet og Senterpartiet som ønsker å videreføre dagens kontantstøtte.

- Nå må de store partiene ta grep, og ikke la mindretallet styre familie- og likestillingspolitikken, advarer Skjæggerud.

Han synes det er positivt at flere partier tar til orde for å omgjøre kontantstøtten til en ventestøtte i påvente av barnehageplass.

- Så lenge vi ikke har rullerende opptak i barnehagene må vi ha en ordning som gir økonomisk trygghet for familiene i tiden mellom fødselspermisjonen og barnehagestart. Dette har YS tatt til orde for lenge. Vi er glad for at det politiske flertallet har beveget seg i samme retning, sier han.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom