YS

YS fornøyd med budsjettenigheten

Del

- Vi er fornøyd med at SV har fått gjennomslag for å reversere både kuttene i feriepenger for arbeidsledige og avkortningen av uføretrygden, men det er opprørende at ABE-reformen fortsatt består, sier YS-leder Erik Kollerud.

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud

- YS var kritisk til at regjeringens forslag til budsjett ikke overholdt regjeringspartienes løfter om at de arbeidsledige skulle få feriepenger neste år, og at de uføre skulle få beholde friinntekten. Vi hadde store forventninger til at dette ville komme på plass i forhandlingene i Stortinget, og er glade for at det gikk slik, sier Kollerud. 

YS-lederen er også fornøyd med at kollektivtrafikken kompenseres for svikt i passasjergrunnlaget: 

 - Skal det være attraktivt å la bilen stå, trenger vi et godt kollektivtilbud. Gjennom pandemien har det være færre reiser. Hvis vi samtidig kutter stort i tilbudet,vil enda færre reise og vi kommer inn i en nedadgående spiral. Derfor er det positivt at partiene gir en større kompensasjon neste år, sier Kollerud. 

YS-lederen er kritisk til at ABE-kuttene til den forrige regjeringen fortsetter i 2022.

- Det er opprørende at flertallspartiene ikke prioriterer å sende ABE-reformen til skroting, sier han. 

På toppen av ABE-reformen legger regjeringen på et kutt på 40 millioner kroner til ulike, statlige etater. Det er begrunnet i at en skal kutte på kjøp av konsulenter. Når midlene ikke føres tilbake til etatens ordinære drift, blir dette en ren innstramming i etatenes rammer, mener YS.

- For eksempel er Tolletaten i en prekær situasjon. Nå legger regjeringen opp til et ytterligere kutt på 3,4 millioner kroner. Det går i helt gal retning og vil svekke grensekontrollen, med de store ressursutfordringene som allerede finnes, advarer YS-lederen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud
Last ned bilde

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom