YS

YS ber regjeringen forberede justert lønnsstøtteordning

Del

-Hvis koronatiltakene forlenges utover to uker eller vi får enda mer inngripende tiltak, trenger vi en lønnsstøtteordning som holder folk i jobb og som stimulerer til aktivitet fremfor passivitet, sier YS-leder Erik Kollerud.

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud

-Vi ber derfor regjeringen forberede en slik ordning som raskt kan tas i bruk, sier han.

-Hvis vi nok en gang kommer i en situasjon der deler av arbeidslivet har lavere aktivitet, må vi innrette lønnsstøtten til at den stimulerer til kompetanseheving og omstilling. Erfaringen vår fra det siste halvannet året er at virksomheter som har brukt støtteordningene til å utvikle sine ansatte er betydelig bedre rustet for fremtiden enn andre.

Han er opptatt av at tiltak som iverksettes også bidrar til at ledige jobber finner ledige hender.

-Der en vet at virksomheten vil trenge færre ansatte framover bør en også kunne jobbe sammen for å omstille seg til andre jobber.

Kollerud peker på at NAV også forberedes til å ta en mer aktiv rolle.

-Et NAV som er enda tettere på permitterte og ledige er nøkkelen til å redusere konsekvensene av strengere koronatiltak og lavere aktivitet. Vi ber derfor regjeringen om å sørge for tilstrekkelige ressurser til NAV, sier YS-lederen.

Nøkkelord

Kontakter

Bilder

YS-leder Erik Kollerud
YS-leder Erik Kollerud
Last ned bilde

Om YS

YS
YS
Lakkegata 23
0187 Oslo

http://www.ys.no

YS er en partipolitisk uavhengig hovedorganisasjon. YS forhandler om lønns- og arbeidsvilkår på vegne av 226 000 medlemmer i våre 13 YS-forbund.

Følg pressemeldinger fra YS

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra YS på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste pressemeldinger fra YS

I vårt presserom finner du alle våre siste pressemeldinger, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom