Drabant Music

WE slipper etterlengtede album i remastret prakt

Del
Foto: Lars Martin
Foto: Lars Martin

WE sine siste fire, karrieredefinerende album gjennoppstår der du strømmer musikk på fredag.

Stoner rock-heltene i WE hadde sine glansdager på 90-tallet og det første tiåret av det nye millenniumet. Men de siste ti årene har det vært lite action fra bandets side, selv om etterspørselen etter musikken deres og de eksplosive liveshowene deres aldri har forsvunnet.

Derfor er Drabant Music stolte over å kunngjøre at de fire siste albumene fra WE sin katalog vil bli tilgjengelig digitalt for første gang på mange år fra og med 26. juni - mer eller mindre 30 år siden bandet ble stiftet.

– WE har vært en komplett fiasko digitalt. Derfor elsker WE Drabant for å ta på seg ansvaret med både remastring og relansering av våre fire mest vitale album, sier WEs frontfigur Thomas Felberg.

Den første av disse platene, Dinosauric Futurobic (2002), er et rått og skittent album bestående av 11 låter som ble snekra sammen i en mørk Oslo-kjeller, bedre kjent som Hangaroundsounds Studios. Med dette albumet opplevde WE et gjennombrudd som sørget for at de kunne dra ut på flere turnéer i Europa og Skandinavia for å spille flere titalls konserter.

Året etter smalt den norske rockescenen igjen med Lightyears Ahead - et mini-album med seks kruttsterke låter som sørget for WE sin første Spellemann-nominasjon. Det fortsatte med Smugglers (2004) som sørget for at de ble klistra på avisforsidene og toppet VG Listas albumliste samme uke som plata ble sluppet. De påfølgende to årene dro de ut i verden for å spille. Smugglers fikk Alarmprisen for «Beste liveband» og «Beste rockealbum», og WE vant dessuten en Spellemann-pris i kategorien «Rock» for plata. I tillegg ble de enten belønnet med eller nominert til tittelen «Årets band» av flere fanziner rundt om i Europa.

Den fjerde og siste plata som kommer ut 26. juni er Tension & Release (2008), bandets siste album som var et resultat av tunge øvingstimer over lang tid, hvor de møysommelig formet musikken før de spilte den inn. Samme året spilte de sin siste konsert på Steinkjærfestivalen. Det sies at de før showet satt og talte hvor mange unger som satt hjemme og venta på dem. Det var 11 stykker; et fotballag.

WE gikk på scenen, spilte sin kosmiske biker rock for et helttent publikum, og spilte attpåtil tre ekstranumre før de forlot scenen. Den gikk de aldri på igjen.

Med andre ord er det mye essensiell norsk rock og rockehistorie lytteren får for penga når disse fire albumene slippes igjen, og de kommer til å høres bedre ut enn noensinne.

Kontakter

Bilder

Foto: Lars Martin
Foto: Lars Martin
Last ned bilde
Albumcover for Dinosauric Futurobic
Albumcover for Dinosauric Futurobic
Last ned bilde
Albumcover for Lightyears Ahead
Albumcover for Lightyears Ahead
Last ned bilde
Albumcover for Smugglers
Albumcover for Smugglers
Last ned bilde
Albumcover for Tension & Release
Albumcover for Tension & Release
Last ned bilde

Om Drabant Music

Drabant Music
Drabant Music
Akersgaten 7
0158 Oslo

http://www.drabantmusic.no

Et plateselskap for både kjente og nye talenter
Vi representerer deLillos, CC Cowboys, Oslo Ess, The Dogs, Ole Paus, Savoy, Anja Garbarek, Ida Jenshus, Inge Bremnes, Knut Anders Sørum, Magne Furuholmen, Anna Kajander, Temporary, Marianne Sveen, Raga Rockers, Michael Krohn, Lila, Falkevik, Viktor Wilhelmsen, Tommy Tokyo, WE, Rokusho, Narum, Casa Murilo, Jess Morgan, Munroe / Knutsen, Waaktaar & Zoe, The Sleepends, Beckstrøm Kvartett, duve, Ingrid Lovise, Påls butikk, Trang Fødsel, Samuelsen, Zuma, Edeema, Pine Lake, daelen, Follow That Dream, The Contenders, Norwegian Thunderboys og 4ETG. 

Følg saker fra Drabant Music

Registrer deg med din epostadresse under for å få de nyeste sakene fra Drabant Music på epost fortløpende. Du kan melde deg av når som helst.

Siste saker fra Drabant Music

CC Cowboys slipper ny singel fra kommende album3.7.2020 08:23:00 CESTPressemelding

For CC Cowboys-fansen er det bare å glede seg ekstra over at det er fredag. I dag er nemlig den splitter nye singelen «Våre liv» ute, og den kan høres her! du som kjenner til mitt indre når du ser på våre liv vil du valgt meg en gang til Slik åpner det nye singelen til CC Cowboys, «Våre liv», som stammer fra det kommende 12. studioalbumet som slippes i høst. Vi har allerede fått de to første singlene herifra med P1 A-listede «Kom deg løs», samt «Nå tar vi vare på hverandre». Nå kan du høre den tredje smakebiten fra denne etterlengtede plata. Dette er en klassisk catchy og kjærlig CC Cowboys-låt som vitner om at de fortsatt holder seg på topp etter tre tiår i manesjen. CC Cowboys har siden starten vært en oppvisning i utholdenhet, kontinuitet, arbeidsvilje, og spilleglede. I 2020 feirer de sitt 30-årsjubileum.

Narum er ute med «Snart fær je»3.7.2020 08:09:00 CESTPressemelding

Det er ikke alltid det blir som du hadde tenkt, men da gjelder det å ikke miste trua. Dette er temaet for søskentrioen Narums ferske singel som er ute nå. Hør «Snart fær je» her! – De gangene sånt skjer, er det greit å ha noen som kommer forbi og tar deg med, så en i fellesskap kan få noe annet å tenke på - sette seg litt i sola, rive presenningen av vinterlagrede sommerdrømmer, og drive av sted, forteller Narum. Musikken er denne gangen skrevet av bandets gitarist Jon Anders Narum. Dessuten er teksten som vanlig ved tangenttraktør Lars Christian Narum, og synges selvsagt av trioens signaturstemme, Benedikte Narum Jenssen. Innspillingen har også denne gang funnet sted i Jon Anders sitt studio ved Einafjordens bredd. Med denne singelen er de tre søsknene fra Toten for alvor på oppløpssida i arbeidet med sitt femte album, som ventes i oktober.

Temporary gir ny lyd fra seg med «In a Moment»26.6.2020 09:12:00 CESTPressemelding

Hør den rykende ferske smakebiten fra deres kommende album her! Denne låta viderefører tematikken fra forrige singel, «Standing Still», hvor det handler om å ta fatt på noe nytt og ukjent, og hvordan man jobber for å bygge seg selv opp ved å ta vare på de gode øyeblikkene. Dette er første låt Jonas Utseth Peitersen og Mikael Øgaard begynte å drodle på etter å ha spilt seg gjennom fjorårets sommerkonserter med debutalbumet When I Leave i baklomma. – All den spillegleden vi fikk opptjent gjennom en sommer full av festivaler bidro på mange måter til låtens munterhet og up-tempo utrykk. «In a Moment» markerte på mange måter en start på et nytt kapitel der vi var veldig dedikerte til å bringe lydbilde vårt litt videre i det vi skulle gå i gang med å skrive mer musikk. Slik låten står nå så føler vi at vi har funnet en veldig interessant tilnærming, forteller Temporary. «In a Moment» er spilt inn i Brygga Studio i Trondheim med produsent Pål Brekkås, og resultatet er nok en gang knallsterkt,

Casa Murilo er tilbake!19.6.2020 08:22:00 CESTPressemelding

Den første singelen fra deres kommende fjeredealbum er ute nå. Hør «The 132 to Hempstead Valley Drive» her! Da Norge stengte var den britiske duoen Casa Murilo midt oppi turnering og innspilling av sitt nye album. Sittende hver for seg i hjemmekarantene fikk Dan Hesketh, Chris Winfield og Joachim Røsvik lyst til å lage musikk som var inspirert av enklere tider. Dette ble omsider grunnlaget for det kommende konseptalbumet Summer 1998. Den første singelen fra dette albumet har fått navnet «The 132 to Hempstead Valley Drive», og er en vemodig historie om tenåringsromantikk satt til lytden av ren brit-pop. – Alle husker den sommeren; sola skinte hver dag, du klinte for første gang, drakk for første gang… For oss var det den idylliske sommeren i 1998, den beste noensinne. Det var året hvor soundtracket bestod av Pulp, Oasis, Blur, Suede, Supergrass, The Divine Comedy, Cast, The Lightning Seeds, Shed Sven, og mange flere. En sommer full av håp, kjærlighet, og vennskap. Sommeren da Norge slo

Magne Furuholmen slipper singel med unik musikkvideo19.6.2020 07:26:28 CESTPressemelding

I dag slipper Magne Furuholmen singelen «Troubled Times» som en hyllest til bandet Fountains of Wayne, med et musikkvideo-prosjekt der fans fra hele verden er med å utforme musikkvideoen gjennom å dele egne erfaringer fra livet under corona-restriksjoner. Hør singelen og se musikkvideoen her! 1. april 2020 gikk én av låtskriverene i det amerikanske bandet, Adam Schlesinger, bort på grunn av covid-19. Som en hyllest har Furuholmen i samarbeid med Morten Qvenild laget en særpreget og melankolsk versjon av bandets hit-låt. – Fountains of Wayne var et band jeg lyttet mye til på slutten av 90-tallet, og som låtskriver ble jeg rørt og inspirert av blant annet «Prom Theme» og «Troubled Times». Etter at Adam Schlesinger døde, ble sistnevnte låt et slags symbol for meg på den dramatiske situasjonen som vi har befunnet oss i de siste månedene, sier Furuholmen. I den anledning oppfordret han fansen i mai til å laste opp videosnutter av ting som har vært til hjelp for dem gjennom perioden. Med utg

Rokusho er ute med «Nobody Else»12.6.2020 09:27:00 CESTPressemelding

Den nye singelen til Rokushu er ute overalt i dag! På den har han med seg én av de mest spennende navnene på den norske musikkscenen akkurat nå. Hør «Nobody Else» her! I april returnerte Rokusho med sin første singel på nesten to år, «Calling Your Name». I mellomtiden har han produsert låter for artister som Ruben, KingSkurkOne, Avgvstvs og P-Flow, som har generert flere millioner streams. Etter timesvis med eksperimentering på egenhånd, har han selv funnet en sound som han trygt kan kalle sin egen. Resultatet er mørk, sømløs og fengende house, noe som førte til at «Calling Your Name» gikk rett inn på NRK P3s spillelister da den ble sluppet. På denne nye singelen, «Nobody Else», har Rokusho med seg Omar Noir (tidligere Blvck O). Bergensrapperen har - siden han begynte å lage musikk som 15 åring - fått et godt fotfeste i det norske hip-hop-miljøet og har blant annet fått varme opp for navn som The Game, Unge Ferrari og Mavadi. «Nobody Else» er med på Rokushos kommende debut-EP som er ut

I vårt presserom finner du alle våre siste saker, kontaktpersoner, bilder, dokumenter og annen relevant informasjon om oss.

Besøk vårt presserom